Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti’ne (KMBGC) başkan seçildikten sonra görevini özverili bir şekilde sürdüren ve “Basın mensuplarına daha iyi nasıl faydalı olabilirim?” diye gecesini gündüzüne katarak çalışan Arslan Deveboynu’na basın bayramı dolayısıyla bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Başkan Okay’ı, Başkan Deveboynu karşıladı. Karşılıklı fikir alışverişleri eşliğinde hoş sohbetlerin olduğu ziyarette Başkan Okay, gazetecilerin toplumda çok önemli bir yerinin olduğunu vurgularken, Doğukent’in doğusuna yapılan Uydukent ile ilgili basın mensuplarına müjde verdi. Müjdenin ardından ise Başkan Deveboynu, bu önemli projeden basın mensuplarının faydalanabilmesi için koordineli bir çalışma yürüteceklerini belirterek, nezaketinden ve ziyaretinden dolayı Başkan Okay’a teşekkür etti.

BASIN SESİMİZİ VATANDAŞLARA ULAŞTIRAN BİR MEKANİZMADIR”
Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Okay, şöyle konuştu: “Bugün Dünya Gazeteciler Bayramı aynı zamanda da basında sansürün kaldırılışının 109’uncu yılı. Kahramanmaraş yerel basını biz belediyeciler için çok önemli bir unsurdur. Çünkü yaptığımız faaliyetlerin vatandaşlara ulaşması açısından aracılık yapmaktadır. Dolayısıyla basın sesimizi vatandaşlara ulaştıran bir mekanizmadır. Bundan dolayı da Kahramanmaraş’ımızdaki tüm yerel basın mensuplarına faaliyetlerimizi halka ilettikleri için teşekkür ederiz. Bugünde Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (KMBGC) Başkanı Arslan Deveboynu’nu da ziyaret ettik. Kendileriyle çeşitli konularda istişarelerde bulunduk. Daha önce karara bağladığımız bazı konuları çok kısa bir süre içinde neticelendireceğiz. Ben Arslan Beye ve nezdinde tüm gazeteci kardeşlerimizin basın bayramının kutlu olmasını diliyorum.”

NECATİ BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Okay’ın ardından konuşan Başkan Deveboynu ise şunları kaydetti: “Necati Başkanımıza bu nazik ziyaretinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bugünün basın bayramı ve sansürünün kalktığı gün olarak kutlanması dolayısıyla Necati Başkanımız buraya geldi ve bizim basın bayramımızı kutladı. Daha sonra kendisiyle bazı konularda istişarelerde bulunduk. Necati Başkanımız bu konularda gerçekten oldukça duyarlı. Bizde bu duyarlılığından dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz. Necati Okay Başkanımızla sohbetimizde yapmış oldukları kooperatifle ilgili bir müjde verdi. Basın ve şehit/gazi yakınlarına bu işte bir öncelik tanıyacaklarını söyledi. Ayrıca başkanımız yeni yapılacak olan Uydukent’e çok fazla talebin olduğunu da sözlerine ekledi. İnşallah bu evlerden basın mensubu arkadaşlarımızı da faydalandırmaya çalışacağız.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz