Dulkadiroğlu Belediyesi’nin kısa süre önce hizmete açtığı Heyecan Bahçesi’nde gerçekleşen programa; AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (KMBGC) Başkanı Arslan Deveboynu, Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Sermet Çuhadar,  Basın İlan Kurumu Kahramanmaraş Müdürü Veysel Kara ve çok sayıda gazeteci katıldı.

“GAZETECİ DEMOKRASİNİN TEMİNATIDIR”

Programda konuşan TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, gazetecinin demokrasinin temanatı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Her yerde ifade ettiğimiz bir şey var: Gazeteci demokrasinin ürünüdür, gazeteci demokrasinin teminatıdır. Bir yerde demokrasi yoksa gazeteci yoktur. Bir yerde siyasetçi de yoksa yine demokrasi yoktur. Dolayısıyla demokratik sistemlerde gazeteciyle siyasetçi kadar bir birine muhtaç, birbirine destek olması gereken iki gurup yok. Çünkü birbirine bağlı. Diktatörlüklerde siyasetçi yok, diktatörlüklerde özgür basın da yok zaten. Dolayısıyla birbirimizi beslememiz, desteklememiz gerekir. Diyeceksiniz ki bizim başka yanımız var: biz eleştiririz, yol gösteririz. Bu da mesleğin en tabii hakkı ve gereği. Bunu her zaman söyleyorum. Türkiye bu anlamda Dünyanın bir çok coğrafyasına baktığımızda eleştirilecek bir çok yönümüz olmasına rağmen, çok mesafe almış da bir ülke Allah’a şükür.

“TEMENNİMİZ YEREL MEDYANIN EKONOMİK KAYGILARI OLMADAN YAYIN YAPTIĞI BİR GÜNÜN GELMESİDİR”

Bugün Kahramanmaraş’ta sadece 45 tane internet haber sitesi olduğundan bahsediliyor. 45 tane kurum az değil. 45 tane internet sitesinden kamuyu bilgilendirmeye çalışan, bu işe gönül veren bir yerinden tutan gazeteci var. Bunu önemsiyorum. Bu demokrasinin nimetidir ama özellikle yerel medyanın maddi sorunları, ekonomik özgürlüğü, kendi ayakları üzerinde durabilmesi konusu tartışılır. Siyasiler, hükümetler söz verir ama doğrusu da çok çözüm bulunamaz. Bunun sebepleri var, hükümetlerin, siyasilerin bu konuda adım atmaya çekinerek hareket ediyor. Çünkü basın özgürlüğü zedenelenir mi, yanlış anlaşılır mı, sansür olur mu? yaklaşımı her zaman kafalarda vardır. Bizim temennimiz bu ülkede gerçekten, özellikle yerel medyanın ekonomik kaygıları olmadan yayın yaptığı bir günün gelmesidir. Ayakları yere basan, maddi gerekçeleri düşünmeden vicdani olarak şehre, şehrin sorunlarına, şehrin meselelerine yoğunlaşan objektif, vicdani bir düzenin kurulması.”

“GAZETECİ ARKADAŞLARIMIN BU GÜZEL GÜNÜNÜ TEBRİK EDİYORUM”

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ise şöyle konuştu: “Basın mensubu arkadaşlarımızın bu güzel gününü tebrik ediyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün yabancısı değilim ama nedir diye baktım. 4 Ocak 1961’de kanunlaşmış. Aslında bu gün basın patronlarına bir manifestoymuş ve 10 yıl boyunca Çalışan Gazeteciler Günü diye kutlanmış. Meclis tutanaklarına baktım. Mevcutta bir kanun varmış. Kahramanmaraş’ın geleceğine yön veren siyasetçiye bir göz olan gazeteci arkadaşlarımın bu güzel gününü tebrik ediyorum.”

“10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN”

Gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutlayan Necati Okay de, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla siz değerli gazetecilerimizle birlikte Heyecan Bahçemizde bir arada bulunuyoruz. Heyecan Bahçesi bu bölgede faaliyete geçirdiğimiz ikinci tesisimiz. Bundan sonraki süreçte halka açık şekilde burası şehrimize hizmet edecek. Yalnız Ardıç’ı da inşallah yakın bir zamanda faaliyete açacağız” dedi.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz