Elbistan Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından '24 Kasım Öğretmenler Günü' etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda Cumhuriyet Meydanı'nda Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt tarafından çelenk bırakıldı.

Elbistan İMKB Fen Lisesi Konferans Salonunda devam eden 24 Kasım Öğretmenler Günü programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması, öğretmen ve öğrencilerin hazırladıkları çeşitli şiir ve müzik dinletisi ve stajyer öğretmenlerin yemin etme heyecanı da programa renk kattı.

Emekli Öğretmenlere ‘Hizmet Şeref Belgesi’ Verildi Elbistan İMKB Fen Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan şiir ve müzik dinletisinin ardından Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri Kaymakam Tuncay Akkoyun ve programa katılan protokol tarafından verildi.



Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun tarafından emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgesi verildi. Akkoyun, ‘Bizlerin Yetişmesindeki En Önemli Aktör Öğretmenlerimizdir.’ Akkoyun; ‘Bugün hepimizin yetişmesinde çok büyük emeği olan öğretmenlerimizin günü. Öğretmenlik mesleği birçok mesleğin yetişmesinin temelidir. Toplumun, öğrencilerin yeteneklerinin gelişmesine, bilimi, arkadaşlığı tanımasında, sıra arkadaşının rakibi değil de kardeşi olduğunu anlamasında en önemli aktörlerden biri olmasının yanı sıra kırsal mahallelerimizde görev yapan öğretmenlerimiz o kadar imkânsızlık içerisinde küçücük bir sınıfta öğrencilere sadece eğitim-öğretim vermiyor, öğrencileri mağdur olmasın diye birçok soruna yüreklerini koyuyor’ dedi.

Öğretmenler Alkışlanmak Değil, Alkışlamak İstiyorlar Akkoyun; Öğretmenlerimiz yıllar boyu bizlerin geleceği için çok büyük fedakârlıklar yaptılar, her birinin yüzlerce belki de binlerce anıları vardır ve öğretmenlerimiz bizlerden alkış istemiyorlar yetiştirdikleri öğrencileri alkışlamak istiyorlar diyerek bütün öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutladı.

Stajyer Öğretmenlerin Heyecanı Gözlerinden Okundu Elbistan İMKB Fen lisesinde yapılan programda yemin edecek ve mesleğe ilk adımını atacak olan stajyer öğretmenlerin heyecanı ise gözlerinden okundu. Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin etmesi ile devam eden törene Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Elbistan Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Şahin Kocaköse, Elbistan Belediye Başkan Yardımcısı Necati Kul, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt ve siyasi parti temsilcileri, daire ve şube amirlerinin yanı sıra çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. Program okul bahçesine öğretmenler günü anısına ağaç dikme etkinliğiyle sona erdi.
Erdi İşbilir/Elbistan

Editör: Mahmut Beyaz