Ortaokul ve lise öğrencilerinin okuma yazma alışkanlıklarını artırmak, kaybolmaya yüz tutmuş mektup ve günlük yazma gibi alışkanlıkları geri kazandırmak ve komşuluk kültürünün yaşatılmasına katkı sağlamak amacıyla Kahramanmaraş’ta 2021-2022 eğitim öğretim yılında “Komşuluk Mazi Olmasın” konulu resim, şiir, kompozisyon yarışması ile “Sevgili Günlüğüm” adlı projeler hayata geçecek. 4 lise ve 2 ortaokuldan toplam 179 öğrencinin katılımcı olarak yer alacağı projeler kapsamında bugün İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Helal Finans Araştırmaları Derneği (HEFİAD) arasında protokol gerçekleştirildi. İl Millî Eğitim Müdürlüğü M. Sait Kırmacı Toplantı Salonu’nda düzenlenen protokole İl Müdürü Cemal Yılmaz, HEFİAD Başkanı Mehmet Gürdaş, projeye dâhil edilen okulların yönetici, öğretmen ve öğrencileri katıldı.

“ÇOK OKUYAN, ÇOK YAZAN OLMAMIZ LAZIM”

Törende konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, çok önemsedikleri bir projenin protokolünü gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Bizler ilk emri ‘oku’ olan bir inancın mensuplarıyız, okumanın faziletini anlatıyoruz. Bir harf öğretene 40 yıl köle olunacak kadar eğitime ve eğitimciye değer veren bir inancın mensuplarıyız. Okuduklarımız kadar da yazdıklarımız da önemlidir, yazmamız gerekenler de önemli. Çok okuyan, çok yazan olmamız lazım” dedi.

“ÇOK KIYMETLİ BİR İŞİN BAŞLANGICINI YAPMIŞ OLACAĞIZ”

Yazma kültürünü ve alışkanlıklarını teşvik etmek gerektiğini vurgulayan Yılmaz, “Özellikle öğrencilerimizin bugününü yazıp yarına ışık tutacak olan kendi hayatını, kendi gözlemlerini, anın gerçeklerini yazmasına fırsat oluşturacak bir çalışmanın başlangıcı olsun diye ‘Sevgili Günlüğüm’ adlı projeyi faaliyete başlatıyoruz. Çok kıymetli bir işin başlangıcını yapmış olacağız. Bu projeye sahip çıkan, sponsor olan ve projeyi bu şekilde bize takdim edip de protokol yapmak için bu noktaya kadar getirenlere ve sponsor olan firmamız ile yetkililerine çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN BİLİMSEL DÜŞÜNCE YAPISININ GELİŞTİRİLMESİNE KATKI DA SAĞLAMIŞ OLACAĞIZ”

Proje ortağı HEFİAD Başkanı Mehmet Gürdaş ise şunları söyledi: “Bu projeye destek olmak adına bizlere her türlü kolaylığı sağlayan Cemal Yılmaz Bey’e ve ekibine sonsuz teşekkürler ederiz. Protokolümüz ‘Sevgili Günlüğüm’ eksenli olarak başlayacak ama eğitim öğretim başlayınca öğrencilerimizin resim, şiir, kompozisyon, günlük mektup gibi farklı türlerde kendilerini ifade etmelerini sağlayacak, buna bir zemin oluşturacak, unutulmaya yüz tutmuş komşuluk kavramının tekrar hatırlanmasıyla ilgili projelerde de çalışma yapmış olacağız. Aynı zamanda öğrencilerimizin bilimsel düşünce yapısının geliştirilmesine katkı da sağlamış olacağız.”

Konuşmaların ardından protokol imza töreni gerçekleştirildi ve proje kapsamında öğrencilere kişisel olarak tasarlanmış günlük ile dolma kalem dağıtımı yapıldı.

Proje kapsamındaki lise ve ortaokullar:

  1. Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi
  2. Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi
  3. Kahramanmaraş Anadolu Lisesi
  4. Kahramanmaraş Fen Lisesi
  5. Zeki Karakız Ortaokulu
  6. Ökkaş Gümüşer Ortaokulu

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz