Azerbaycan Bulvarı üzerinde açılan kermeste gıda, elişi, halı, mobilya, çekyat, züccaciye, kitap, oyuncak, manav ve giyim eşyaları da bulunuyor. Ayrıca vatandaşların rahatlıkla yemek yiyebilecekleri yerlerde mevcut olan kermes 10 gün boyunca devam edecek. Program Kur'an-ı Kerim tilaveti okunmasıyla başladı. Gülderen Anaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen mehteran gösterisi ardından Onikişubat Belediye Başkanı, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Kemal Çay ile Hamidiye Yurtları Sorumlusu Abdullah Uçar tarafından kermesin açılış kurdelesi kesildi.

GÜZEL İNSANLAR GÜZEL ŞEYLER YAPAR”

Düzenlenen etkinlikte duygu ve düşüncelerini dile getiren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Hamidiye Yurtlarının organize ettiği kermeste bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Başkan Mahçiçek, “Güzel insanlar güzel şeyler yapar. Bu ülkeyi ayakta tutan da gerçekten can siperane bir şekilde, ihlasla güzellikle çalışan insanların gayretleriyle bu ülke ayakta. İşte bu gün bunun güzel örneklerinden biriyle beraberiz. Kadınıyla erkeği ile bu ülkenin güzel insanları ülkeye değer veren insanlar, kıymet veren insanlar geleceğine ışık tutan insanlar, güzel bir çalışma yapmışlar burada. Açılışında bulunma imkanı bize verdiler, hayırlı ve bereketli olsun diyorum. Bu tarz çalışmalar artarak devam edeceğine inanıyorum. Bütün emeği geçen arkadaşları tebrik ediyor ve kutluyorum" diye konuştu.

HAYIR SAHİPLERİNİ VE İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ BULUŞTURUYORUZ”

Hamidiye yurtları Kahramanmaraş genelinde 100’e yakın yurdunda 4 bin civarındaki yatılı öğrenciye hizmet vermekte olduğunu dile getiren Hamidiye Yurtları Sorumlusu Abdullah Uçar, “Bünyesinde barındırdığı öğrencilerin vatanına, milletine bağlı dinini, diyanetini bilen milli ve manevi değerlerimize sahip çıkacak bir nesil olarak yetişmesi için gayret sarf etmektedir” dedi. Uçar, “Bu yurtlarda barınan öğrenciler ekseriyetle ihtiyaç sahibi öğrenciler olup, bu yurtlar öğrencilerin madden ve manen yetişmesinde ve memleketimize faydalı bir genç olarak yetişmesine vesile olmaktadır. Ayrıca Kahramanmaraş ve çevresinde 20’ye yakın yurt inşa edilmektedir. Gülderen Anaokulları altında bin 500 civarında çocuklarımıza hizmet vermektedir. Bu kermesten elde edilecek hasılat ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına ve inşaatı devam eden yurtlarımıza harcanacaktır. Vazifemiz bataklığa düşmüş ümmeti Muhammed'in evladını bataklıktan kurtarmak, onların irşat ve hidayetine vesile olmaktır. Gayemiz ise Cenabı Hakkın rızasını tahsil etmektir. Hayır, sahipleri ve ihtiyaç sahiplerini buluşturduğumuz bereket çarşımızda hanım kardeşlerimizin bir yıl boyunca çalışarak hazırlamış oldukları el emeği göz nuru çeyiz çeşitleri ve her türlü hanım giyim eşyaları, ayakkabıları hanımlar çarşısında Kahramanmaraşlı kardeşlerimizin beğenisine sunulmuştur” şeklinde konuştu.

HAYIR ÇARŞISINA KATKIDA BULUNUN”

Vatandaşların her türlü ihtiyaçları karşılayabileceği bir kermes olduğunu ifade eden Uçar, şunları kaydetti: “Kermesimiz de başta döner kebap tantuni olmak üzere her türlü ev yemekleri pastalar ve tatlılar mevcuttur. Her türlü ihtiyacınızı karşılayacağınız mobilya mağazası, ayakkabı, züccaciye, kuru gıdadan ve kitaplara kadar aradığınız her türlü şey mevcuttur. Kermesimiz bugünden itibaren 14 Mayıs akşamına kadar açık kalacak, sabah 9’dan akşam 10’a kadar hizmet verecektir. Bu hizmetlerin devam etmesi için geleceğimizi emanet edeceğimiz bu gençliğin yetişmesi için buraya gelsinler, buradan alışveriş yapsınlar hem ihtiyaçlarını gidersinler hem de bu hayır çarşısına katkıda bulunsunlar. Biz onun için diyoruz ki gelin, görün, alın alışverişiniz hayıra, berekete dönüşsün. Katkı veren herkese teşekkür ediyorum.”

Gıda, el işi ve giyimden oluşan kermes 14 Mayıs’a kadar devam edecek.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz