Birbirinden farklı ve özel yaptığı uygulamalarla halkın daha güvenli, huzurlu bir şekilde yaşamını sürdürmesini sağlayan, bugüne kadar çok önemli operasyonların altına imzasını atan Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü, 2019-2020 Eğitim Öğretim döneminin başlamasıyla birlikte dikkatini öğrenci servisleri üzerine yoğunlaştırdı. Okulların başladığı tarihten itibaren sürücülerde farkındalık yaratmak adına çalışma yapan polis ekipleri, kurala uymadığını tespit ettiği okul servis sürücülerinin gözünün yaşına bakmıyor.

İL GENELİNDE TOPLAM 495 OKUL SERVİSİ VAR
Kahramanmaraş’ta merkezde okullara öğrenci servis taşımacılığı yapan merkezde 246 adet, Elbistan’da 112 adet, Afşin’de 86 adet, Göksun’da 11 adet, Pazarcık’ta 19 adet, Türkoğlu’nda 18 adet ve Ekinözü’nde 3 adet olmak üzere il genelinde toplam 495 adet ‘‘J’’ plakalı okul servisi var.

GEÇEN YIL 13 BİN 775 ADET OKUL SERVİS ARACI DENETLENDİ!
2018-2019 Yıllı Eğitim-Öğretim döneminde İl merkezinde İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ‘‘Okul Servisi Denetimi’’ yapıldı.Yapılan denetim faaliyetlerinde 13 bin 775 adet okul servis aracı fiziki ve evrak yönünden sürücüler ise evrak yönünden denetlendi. Denetim sonucunda toplam 322 adet araca cezai işlem uygulandı. Uygulama sonucu cezalar 111 Adet ‘‘Fazla Yolcu Taşımak’’ kuralının ihlal edildiği, 68 adet ile fiziki yapılarından ‘‘Ruhsatta geçen adetten fazla koltuk bulundurmak” dolayı yazıldığı tespit edildi.

EĞİTİM ÇALIŞMALARI SIKLIKLA DEVAM EDİYOR!
2018-2019 Yıllı Eğitim-Öğretim döneminde öncesinde Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü il merkezinde Esnaf Odaları Birliği toplantı salonunda 186 Okul Servis Araç sürücüsününkatılımı ile eğitim toplantısı yapıldı.Yapılan toplantıda Trafik güvenliği ve yasal mevzuatlar hakkında bilgi verildi.Ayrıca 2018-2019 Yıllı Eğitim-Öğretim döneminde öncesinde Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ve Çocuk Polisi Şube Müdürlüğü,İl Genelinde 04-06 Eylül 2019 tarihleri arasında Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan öğretmenlere yönelik trafik güvenliği ve çocuk istismarına yönelik eğitimler verdi.Verilen eğitimlere ise 5 bin 161 öğretmen katıldı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz