Eğitim-öğretim dönemi içerisinde yaptığı projelerle öğrencilerin daha verimli çalışmasına vesile olan Onikişubat Belediyesi, yaz tatilinde de öğrencileri yalnız bırakmıyor. Dini, sosyal, kültürel ve spor alanlarında başta Bilgi ve Kültür Evleri ile Sosyal Etkinlik Merkezleri olmak üzere bütün tesislerinin kapısını öğrencilere tamamen ücretsiz bir şekilde açan Onikişubat Belediyesi, öğrencilerin her anında yanında olarak, gelişimlerini sağlıyor. Öğrencilerin donanımlı, iyi ve ahlaklı bireyler olmalarının yanı sıra yaz tatillerini verimli bir şekilde geçirmeleri için yaz kurslarını hizmete açan Onikişubat Belediyesi, öğrencileri kötü alışkanlıklardan da koruyor. Bilgi ve Kültür Evleri ile Sosyal Etkinlik Merkezleri’nde açılan yaz okulu programı kapsamında Kur’an-ı Kerim, Adab-ı Muaşeret, Peygamberler Tarihi, Siyer-i Nebi, Ezber Talimi, İlmihal / İbadet, Değerler Eğitimi, Osmanlıca, Hızlı Okuma, İngilizce gibi derslerin yanı sıra Halk Oyunları, Bağlama, Gitar, Resim, Diksiyon, İşaret Dil Eğitimi, Akıl Oyunları- Satranç, Drama, Sportif Faaliyetler, Doğa ve Kültür Gezileri gibi aktiviteler de yer alıyor. İlçedeki faaliyetleri sık sık gezerek yerinde bilgiler alan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Haydarbey Sosyal Etkinlik Merkezi’ni ziyaret ederek, öğrencilerle bir araya geldi.

ÇOCUKLARIMIZI NİTELİKLİ BİREYLER HALİNE GETİRİYORUZ”

Geziler sonrası açıklamalarda bulunan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, öğrencilerin her alanda gelişmesi için önemli çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Başkan Mahçiçek, “Bilgi ve Kültür Evlerimizi ziyaret etmiştik, Onikişubat Belediyemizin çalışmalarını gözlemleme, birlikte tanıma imkanı yakaladık. Gerçekten iki farklı konseptte çalışma yapıyoruz. Bir taraftan eğitim noktasında, tabi bu alanda sadece müspet ilimler değil, değer yargılarını da buralarda öğretmeye gayret ediyoruz. Çocuklarımız bir tarafta Kur’an-ı Kerim okuyor, bir tarafta sanat çalışmaları yapıyor. Bilgi ve Kültür Evleri’nde daha çok Kur’an-ı Kerim kursları veriyoruz. Haydarbey Mahallemizde bulunan Sosyal Etkinlik Merkezimizde de hem eğitim hem de düşünsel alanda, çocuklarımızın zekâ seviyelerinin daha iyi seviyeleri gelmesi bakımından zihinsel oyunlarla zihinlerini geliştirmek bakımından daha iyi düşünmelerini sağlayacak eğitimler veriyoruz. Biz çocuklarımızın hem sanatsal hem de eğitim alanında kendilerini geliştirerek, nitelikli bireyler haline gelmelerini istiyoruz” dedi.

İNSAN ODAKLI HİZMET ANLAYIŞIMIZDA EĞİTİME ÖNCELİK VERİYORUZ”

Farkındalık yaratan projelere imza attıklarına dikkat çeken Başkan Mahçiçek, “Bir farkındalık yaratacak projeler bunlar doğrusu. Bir taraftan eğitim, bir taraftan da çocuklarımızın düşünme kabiliyetlerini, ruh zenginliklerini sağlayacak müzik çalışmalarını ve buna benzer çalışmaların tümünü birlikte yürütmeye gayret ediyoruz. Yani, dini bilgiler, sosyal, kültürel ve spor faaliyetleri alanlarında hizmet veriyoruz. Kelimenin tam anlamıyla mükemmel bir insan olmalarını temin etmeye gayret ediyoruz. Hem ruh dünyası zengin, hem de fiziki olarak zengin, yani eğitim ve manevi dünya anlamında zengin, nitelikli çocuklar yetiştirmeliyiz. Biz insan odaklı hizmet anlayışımızla her zaman önce eğitim anlayışını benimsiyoruz. Yapılar inşa etmek kolay fakat önemli olan o yapıların sürdürülebilirliğini sağlayabilecek nitelikli insan yetiştirmek” ifadelerini kullandı.

PRESTİJ SAĞLAYACAK PROJELER KAZANDIRIYORUZ”

Kahramanmaraş’a ve Onikişubat İlçesi’ne prestij sağlayacak projeler kazandırdıklarını ve kazandırmaya devam ettiklerini anlatan Başkan Mahçiçek, “Onikişubat Belediyesi olarak Kahramanmaraş’a ve Onikişubat ilçemize prestij sağlayacak projeler kazandırdık ve kazandırmaya devam ediyoruz. Yakın bir zamanda tekrar Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor Projesi tekrar başlayacak. Fakat bu yapıların sadece bir betondan ibaret olmadığını ve ilk işlevinin insan odaklı olduğunu belirtmek istiyoruz. Her alanda faaliyet gösterirken, farkındalık yaratacak projeler hayata geçiriyoruz. Bu ülkenin evlatlarına ne kadar yatırım yaparsak, bu ülke o kadar iyi noktalara gelecektir. Gelecekte bu ülkenin çocuklarının bu ülkeyi bizden daha iyi yönetmelerini temin bakımından iyi şeyler yapacağız. Çünkü bu çocuklar iyi yetişirse, bu çocuklar daha nitelikli, ülkesine, milletine, vatanına bağlı, ruh dünyası zengin olarak yetişirse bu ülkenin evlatları daha güzel olacak” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARIMIZIN YÖNETTİĞİ ÜLKE ÇOK DAHA BÜYÜK OLACAK”

Çocukların eğitimine önem verilmesi gerektiğini dile getiren Mahçiçek, Türkiye’nin geleceğinin parlak olduğunu söyledi. Mahçiçek, “Türkiye büyük bir ülke, gerçekten çok büyük bir ülke. Dışarıdakiler bizden ürktüğü için zaten bizimle çok uğraşıyorlar. Ama bu çocukların yaşattığı, ya da yönettiği ülke çok daha büyük olacak İnşallah. Daha büyük ülkeyi bu çocuklar taşıyacak, dış güçler bizden daha çok korkacak. Artık korkunun ecele faydası yok, ülkemiz gelişmiş 20 ülke içerisinde bulunuyor, inanıyorum ki 3- 5 sene sonra bu ülke gelişmiş 10 ülke arasında yer alacaktır. Bizde bu noktada küçükte olsa bir katkı sunabilirsek çocuklarımıza kendimizi mutlu hissedeceğiz. Buradaki çocuklarımıza ailelerine başarılar diliyorum. Buraya bu çocukları bizimle beraber eğitim almalarını sağladıkları için de ailelerimize teşekkür ediyorum. Türkiye’nin çok kıymetli bir ülke olduğunun bilincinde hareket ederek, geleceğe bilinçli, aydın ve donanımlı gençler yetiştirmek istiyoruz. Biz de bu hizmetlere devam edeceğiz” dedi.

Öğrencilerin yeteneklerini keşfettiği sınıfları tek tek gezerek, sohbet eden Başkan Mahçiçek, bağlama ve gitar çalan kursiyerleri ilgiyle dinledi. Resim kursunda grup halinde çalışan öğrencilerle de bir araya gelen Başkan Mahçiçek, sanatsal faaliyet alanına eğilim gösteren çocukların daha başarılı olacağına inandığını söyledi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz