Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanlar Off-road Spor Kulübü işbirliğinde Kapıçam bölgesinde düzenlenen yarışlara, Türkiye'nin farklı illerinden gelen 19 sporcu araçlarıyla katıldı.

Sporcular 9 kilometrelik zorlu orman parkurunda mücadele etmeye çalışırken, bazı araçlar sıcak hava nedeniyle yarışı tamamlayamadı. 

Küçük çapta kazaların da yaşandığı yarışlar yarın seyirci etabıyla devam edecek.

Kahramanlar Off-road Basın Sözcüsü Gökmen Kanarya, yaptığı açıklamada, 5. off-road yarışlarında bu yıl ikinci mahalli kupayı kaldıracaklarını söyledi.

Yarışların 2 gün iki etaptan oluştuğunu belirten Gökmen, "Birinci gün 9 kilometrelik orman etabı var. Yarışçılar burayı 4 kere geçecekler. İkinci gün 1,5 kilometrelik seyirci etabıyla devam edecek. Bunun sonunda da kazananlar belli olacak. Kahramanmaraş'ta 5'incisi düzenlenen organizasyon bu sefer ulusal formatta Akdeniz bölgesinde ilk defa yapılıyor. Bunun öncülüğünü yapmaktan da gurur duyuyoruz. İnşallah gelecek yıl da ulusal yarışların bir ayağını TOSFED'den buraya istiyoruz." dedi.

Sporculardan Yunus Güzel de birinci zorluğu etabı ufak hasarlarla bitirdiklerini, aşırı toz ve güneş nedeniyle zorlandıklarını kaydetti.

Osmaniye'den gelen Çağdaş Bağdatlı da havanın sıcak olması nedeniyle araçlarda sıkıntıların olduğunu, kendi araçlarının da motor yediğini belirtti.

Adana'dan gelen Salim Ünsal ise ilk defa mahalli yarışlara katıldığını, sıcaklar ve etaptan dolayı araçlarında sorunlar çıktığını, zorlukla etabı tamamlayabildiklerini ifade etti.

AA

Editör: Mahmut Beyaz