Ülkü Ocakları Teşkilatı; gündeme ilişkin istişarelerde bulunmak, bilgilendirici faaliyetler yürütmek ve sosyo-kültürel söyleşilerle ufuk açmak amacıyla gerçekleştirdiği ‘Ocak Sohbeti’ programına hız kesmeden devam ediyor. Her hafta Perşembe günleri düzenlenen sohbet programının bu haftaki konukları ise (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, Türkiye Kamu Sen Kahramanmaraş İl Başkanı Ziya Yenipınar ve yönetimi oldu.

 “MUTASYON VİRÜSÜN KENDİ YAŞAMINI SÜRDÜRME İSTEĞİDİR”
Oldukça güzel bir atmosferde gerçekleşen programda konuşan MHP Milletvekili Sefer Aycan, koronavirüs ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Aycan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Virüsler bir bakteri gibi değil. Bir hücre duvarı yok. Ama çoğalıyor. Bir RNA’sı var. RNA’nın etrafında da bir kapsülü var. Bu yüzden virüsün canlılığı tartışılıyor. Aslında her canlı kendi yaşantısını sürdürmek istiyor. Virüs insanın vücudunda da çoğaldığı zaman insana zarar veriyor ve hastalık yapıyor. Bu nedenle mutasyon oluyor. Mutasyon virüsün kendi yaşamını sürdürme isteğidir. Salgınlar hep vardır, bundan sonra da var olacaktır. Bu biraz ciddi bir salgın. Koronavirüs grubunun daha önce 2 defa salgın yapma atağı oldu. Sars ve Mers adında. Sars Güney Amerika’da başladı. Güney Amerika’da çıktığında yüzde 50 öldürücüydü. Ama salgın orada sınırlı kaldı ve virüs kendi kendini bitirdi. Mers Suudi Arabistan’da çıktı. Oda çok yayılmadan bitti.

“BİZİM TEK ÇAREMİZ AŞI”
Koronavirüs Çin’de çıktı. 2 yıla yakın bir süredir hayatımızda ve dünyada 185 ülkede var. Şu an bir taraftan hastalığın getirdiği işgücü kaybı var. Bir taraftan da ölümler var. Ciddi bir şekilde ölümler görülüyor. Ölümler bir tarafa hastanelerin genel işleyişi bozdu. Yaklaşık 2 yıldır insanlar kanserlerinin takibini yapamıyor. Hastaneler kanserli vakaları almıyor. Bizim tek çaremiz aşı. Maske çok önemli. Geçen yıl covid için maske taktık ve aslında gripleri de önledik. Fakat bu yıl sadece covid değil ayrıca iki farklı virüsün salgını var. Bana göre hatalar yapılıyor. Aşının zorunlu olması lazım. Aşı tercihe bırakıldı. Marttan bu yana aşı ile uğraşıyoruz. Aşıyı hızlı bir şekilde tüm topluma yapmış olsaydık. Belki bu kadar ölüm olmayacaktı. Elimizde yeteri kadar aşı var fakat aşıya karşı bir direnç var. Kanunlarımıza göre bulaşıcı hastalık toplumsal bir sorundur.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz