OLAY NASIL OLMUŞTU?
İl Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Hırsızlık Büro Amirliğinde çalışıp görev istirahatli olan Taner Tatar isimli uzman polis kendi sivil aracı ile seyir halinde iken 4 şüpheli bayanı fark etmiş, bir yandan kendi aracı ile takibe başlayan polis, bir yandan da polis ekiplerini arayarak şüphelilerin yakalanmasını sağlamıştı. Binevler Turgut Özal bulvarından otobüse binerek uzaklaşan bayanlar, polis ekiplerinin yolları kesmesi ile Gaziosmanpaşa bulvarı üzerinde durdurulmuş ve trafik ve asayiş ekipleri tarafından 4 şüpheli bayan yakalanmıştı. Hırsızlık Büro Amirliği'ne bağlı sivil devriye ekiplerince plastik kart ve benzeri cisimlerle kapı dili düşürme yöntemi ile hırsızlık olaylarını gerçekleştiren hırsızlık suçunu meslek haline getirmiş şahıslara yönelik sürekli uygulamalar kapsamında, otobüse binerek ilimizden çıkmaya çalışan şüpheli bayanlar Gaziosmanpaşa Caddesi üzerinde otobüste yakalandı. Otobüs içerisine polisin baskın yaptığını fark eden şüpheliler, yanlarında bulunan ziynet eşyası dolu poşeti olayla hiç ilgisi olmayan yolcu Muhsin. T.'nin (üniversite öğrencisi) montunun cebine koymaya çalıştı. Mont fermuarı kapalı olduğu için şahsın cebine ziynet eşyalarını koymayan şüpheliler, bu kez de içerisinde altın dolu çanta ve poşeti araç arka koltuğuna firlatarak polisten kurulmaya çalıştı. Ancak polisler her hareketi takip ederek olaya suçüstü el koydu.

HEPSİ SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI
Şüpheliler 45 yaşındaki Ülkiye 'nin 10 adet hırsızlıktan sabıkası, 27 yaşındaki Meral Ç’nin 3 adet hırsızlıktan sabıkası, 38 yaşındaki Kiraz G’nin 14 adet hırsızlıktan sabıkası ve 20 yaşındaki Nuran Y’nin 3 adet hırsızlıktan sabıkası ve hırsızlık suçundan arandığı tespit edildi ve şüpheliler otobüs içerisinde yakalandı.

PLASTİK APARAT VE ALTINLAR ELE GEÇİRİLDİ
Çanta ve poşet içerisinde yapılan aramada 2 tüm altın, 1 yarım, 8 çeyrek, 1 yüzük, 1 saat ve 100 dolar, 10 dolar para ve kapı açmada kullanılan mavi renkli plastik aparat ele geçirildi. Polis ekipleri ziynet eşyaları üzerinde yazılı isimleri takip ederek hırsızlık olan adresi tespit ederek altınları sahibine teslim etti. Şüpheliler mahkemeye sevk edildi.

İKİ BAŞARILI POLİSE TEŞEKKÜR BELGESİ VE HEDİYE VERİLDİ
Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Doğan İnci, izinli gününde sivil aracı ile hırsızların peşine düşen Hırsızlık Büro Amirliğinde görevli polis memuru Taner Tatar ve Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Kübra Arslan'a makamına davet ederek, teşekkür belgesi takdim ederek hediye verdi. İnci, başarılı personele üstün gayretleri ile hırsızları yakaladıkları için teşekkür etti.

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz