Bir dizi ziyaretler ve temaslarda bulunmak üzere Kahramanmaraş’a gelen TBMM İsmail Kahraman, ilk olarak Kahramanmaraş Valiliğini ziyaret etti. Ziyarette Vali Vahdettin Özkan’dan kentin durumuyla ilgili brifing alan ve şeref defterini imzalayan Kahraman, daha sonra Kurucular Kurulu Başkanı olduğu Birlik Vakfı’nın Öğrenci Yurdu Açılışı’na katıldı. Burada konuşma yapan Kahraman, 15 Temmuz hain darbe girişiminde mecliste yaşananları ve yaşadıklarını anlattı. Kahraman,” Ben geminin kaptanıyım 15 Temmuz gecesi Meclisi açtım. Çünkü ben fare değilim, geminin kaptanıyım” dedi.

“KAHRAMANMARAŞ’IN BENDE TESİRİ FARKLI”

Birlik Vakfı Kahramanmaraş Şubesi’nde açıklamalarda bulunan TBMM Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Prof. Atilla Özer’in kendisini Kahramanmaraşlı yaptığını söyledi. Kahramanmaraş’ın kendinde önemli bir tesir bıraktığını söyleyen Kahraman, “Bu benim Kahramanmaraş’ımıza bilmiyorum kaçıncı gelişim, aranızda Prof. Atilla Özer var, Milli Türk Talebe Birliği Başkanı iken Atilla beyle beraber idik, kendisi Ankara’da MTTB Başkanı birçok faaliyete katıldık. Atilla bey beni Kahramanmaraşlı  yaptı. Kahramanmaraşlı içli köfteyi yapar, bilmem neresi yapamaz, o çorbayı Maraşlı yapar orası yapamaz, bizim burada ramazanlarda bütün lokantalar kapanır herkes oruçludur, bir Maraş propagandası yapar bildiğiniz gibi değil. Ben Rizeliyim, Karabük’te liseyi okudum sonra İstanbul’a gittik ve demek ki Kahramanmaraş benim dördüncü vilayetim oldu. Birde Elazizliyim, Elaziz’de askerlik yaptım. Elaziz’in de Malatya ile tatlı bir rekabeti var. Onlarda aynı iddiada ama buranın içli köftesini Malatya yapamaz. İnsanın memleketini sevmesi güzel bir hadise, milliyetçilik bu. Ailesini, köyünü, şehrini ve memleketini sevmek. Yoksa kafatasının çapı kaçtır, demek değildir. Esas milliyetçilik kültür milliyetçiliğidir. Kahramanmaraş’ın bir başka bendeki tesiri, üstat Necip Fazıl’dır. İstanbul’a gittiğimde lisede okuduğum zaman kendisi Kızıltoprak’ta ziyaret etmiştim. Bir genç delikanlı, kapısı açık ama esas dostluğum yada yakınlığım, Hukuk Fakültesi Daireler Cemiyeti Başkanı iken rahmetli Peyami Safa’yı anmak için gittik. Üstat geldi ama esas dostluğumuz Milli Türk Talebe Birliği’nde başladı. Düz konuşması ve edebiyle bambaşka bir insandı. Kahramanmaraş’ın toprağı kültür adamı yetiştiriyor, esasında irfan diyelim irfan adamı yetiştiriyor. Çünkü kültür yanlış kullanılıyor, bir insanın doğumundan ölümüne kadar olan bütün hayatına kültür denir. Yoksa bir malumat sahibi olmak, veya bir güzel sanatlarla uğraşmak demek kültürlü olmak demek değildir. Onun için irfan, hars diye tarif edilir, bu topraklar çok bereketlidir. Yaşayan, rahmete kavuşan birçok edibimiz var, mütefekkirimiz var, bizim fikir hayatımıza yön veren insanlar var. Onları rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

“ONLAR ÇUKUR’DAN DA AŞAĞIDA”

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de teröristlere karşı başlattığı harekatın sona erdirilmesine yönelik AK Parti’li milletvekillerine mektup gönderen kendini aydın kesim olarak görenlere tepki gösteren Kahraman, “Cumhurbaşkanımız fevkalade bir şekilde dünya politikasına yön veriyor. Allah güzel günlere bizi ulaştırsın ve şehitlerimize gani gani rahmet eylesin. Biz Afrin’de harekattayız, ona karşı çıkan sesler var, çok üzücü. Ne kadar beyinleri yıkanmış, zavallıya acınır, kızılmaz. Kızmaya müstehak olmak içinde bir seviye lazım. Necip Fazıl, “sana çukur desem de olmaz, çünkü çukur da bir irtifa hadisesidir. Sen çukurdan da aşağısın” diyor. Şimdi öyleleri var maalesef birisi evvelki gün, Avrupa Parlamentosu’nda Türkiye’nin aleyhinde konuşuyor. Türkiye’de Cumhurbaşkanımızın yaptığı bu harekata karşı başkan olarak siz ne düşünüyorsunuz diyor. Ve karşı harekatı yapmak isteyenler” ifadelerini kullandı.

Haber: Mustafa KILINÇ- Ahmet GÜNEÇIKAN

Editör: Mahmut Beyaz