Artan vaka ve vefat sayılarının düşürülmesi amacıyla 17 günlük tam kapanmada dönemine giren ve sayıların düşmesiyle birlikte ‘Kademeli Normalleşme’ kurallarıyla virüsle mücadeleye devam eden Türkiye, 1 Haziran itibariyle normalleşme sürecinin 2. aşamasına geçti. Bu çerçevede pandemi döneminde alınan tedbir kuralları nedeniyle iş yapamayan birçok esnaf, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın normalleşme açıklamasının ardından rahat bir nefes aldı. Normalleşme kararlarına en çok sevinen sektörlerden biri ise kuşkusuz düğün salonları oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın normalleşme kararlarının ardından değerlendirmelerde bulunan Saltanat Sarayı Düğün Salonu işletmecisi Mehmet Saylak, “Tüm hazırlıkları yaptık. Müşterilerimiz içi rahat bir şekilde düğünlerini yapabilirler” diye konuştu.  

“START VERDİK VE BAŞLADIK”
Saylak, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Kabine sonrası çıkan kararlar bizi kısmen de olsa mutlu etti. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde tesislerimizi hazırladık ve misafirlerimizi bekliyoruz. Bugün ilk düğünümüz olacak. İşletmemizde çok şükür kurbanımızı da kestik. İşlerimiz başladı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasından sonra ciddi anlamda telefon trafiği yaşıyoruz. Yeni gelen müşterilerimize de boş kalan tarihlerimizi bekliyoruz. Tedbirler doğrultusunda saat 22:00’a kadar düğün yapılabilecek. Bizde bu kurallara riayet ederek, işletmemize start verdik ve başladık.

TEMİZLİK, HİJYEN VE MESAFE BUNLARA RİAYET EDEREK ÇALIŞIYORUZ”
Kahramanmaraş’ta her yıl 4 bin ila 4 bin 500 arası dünya evine giren çiftlerimiz var, 2 yıldan bu yana bu çiftler tarihlerini erteledi ve daha bekleyenler de vardı. Bu genç çiftlerimiz inşallah bu yaz düğünlerini yapabilecekler. Kahramanmaraş düğün salonları olarak arkadaşlarımız ve biz hazırız. Temizlik, hijyen ve mesafe bunlara riayet ederek çalışıyoruz. Salonlarımızdaki temizlik dezenfekte işlemlerini tamamladık. Bütün hazırlıklarımız tamam evlenecek çiftler bizi bekliyor, biz de onları bekliyoruz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz