15 Temmuz 2016 gecesi bir grup Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu tarafından gerçekleştirilen darbede darbeci General Semih Terzi'yi vurup 15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren Kahraman Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in anısına memleketi Niğde İlinde futbol turnuvası düzenlenmişti. Düzenlenen bu turnuvaya Kahramanmaraş Tüm Spor Adamları Derneği ile Büyükşehir Taraftarlar Derneği’nin organizasyonu ve Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Kahramanmaraş’tan 20 kişilik bir kafile katılmıştı. 15 Temmuz kahramanı şehit Ömer Halisdemir adına düzenlenen futbol turnuvasında şehidin abisi Doğan Halisdemir de futbol maçında forma giymişti. Böylelikle, hem şehit Ömer Halisdemir anılırken hem de Kahramanmaraş ve Niğde arasında adeta bir gönül köprüsü kuruldu.

NİĞDE ÇUKURKUYU’DAN ERKOÇ’A HEDİYE

Düzenlenen turnuva sonrası kente dönen Kahramanmaraş Veteran Takımı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u makamında ziyaret ederek, turnuvaya katkılarından dolayı teşekkürlerini ilettiler. Niğde Çukurkuyu Belediye Başkanı İleri Koçak’ın selamını da getiren Veteran Takımı Başkan Erkoç’a Çukurkuyu Belediye Başkanı İleri Koçak’ın hediyesi olan Ömer Halisdemir tablosu ve Çukurkuyu el kilim dokuma halısını takdim etti. Başkan Erkoç, burada şehit Ömer Halisdemir’in ağabeyi Doğan Halisdemir ile telefonda görüşerek arzu ve isteği olup olmadığını sordu.

‘KAHRAMANLAR ASLA UNUTULMAZ’

Başkan Erkoç, “Ömer Halisdemir gibi kahramanlar asla unutulmaz. Darbenin başarısız olmasına direk katkı sağlayarak hainleri durduran kahramanımızı rahmet ve minnetle her fırsatta anıyoruz. 15 Temmuz’da şehidimizin memleketi Niğde’de Veteranlar Futbol Turnuvası düzenlendi. Bizde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak kentimizden bir takım çıkartıp Niğde’ye gönderdik. Bu organizasyonla hem şehidimizi anmak hem de Niğde ile bir gönül köprüsü kurulmasını istedik. Bende buradan Çukurkuyu Belediye Başkanı İleri Koçak’a gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkürlerimi bildiriyorum” dedi.

‘BAŞKANIMIZ HERZAMAN DESTEK VERİYOR’


Kahramanmaraş Büyükşehir Taraftarlar Derneği Başkanı Dursun Özçelik’de, “Niğde’de hem kahraman şehidimizi mezarı başında andık, hem de bu turnuvaya iştirak ettik. Bu turnuvaya katılmamıza vesile olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza Kahramanmaraş adına teşekkür ediyorum. Başkanımız sağ olsun bu tür konularda hiçbir zaman bizleri geri çevirmedi, çevirmeyecek inancındayız. Çukurkuyu Belediye Başkanı İleri Koçak’ın hediye takdimlerini Büyükşehir Belediye başkanımıza takdim etmek üzere kendisine bir nezaket ziyareti gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

Haber: Halil Öksüzce

Editör: Mahmut Beyaz