Kahramanmaraş’ın bütün güzelliklerini İzmir halkına tanıtma anlamında çalışmalar yürüten kentin Gönüllü Turizm Elçilerinden Kahramanmaraş Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Safa Narlı ve Başkan Yarımcıları Adem Sarıçiçek, Vedat Akçul, Taner Sönmez ve Ali Günay Kahramanmaraş’a geldi. Ziyaretleri kapsamında kentteki Sivil Toplum Kuruluşları, çeşitli bürokratlar ve belediye başkanlarıyla bir araya gelen Başkan Narlı ve Yönetim Kurulu Üyeleri daha sonra Germenicia Otel’de bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Burada Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Narlı ve Yönetimi önümüzdeki süreçte yürütülecek faaliyetler ve düzenlenecek etkinlikler hakkında da bilgiler verdi.

“MÜCADELE EDİYORUZ”

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Narlı, Kahramanmaraş’ı daha marka bir şehir haline getirme çalışması içerisinde olduklarını belirterek, şu ifadelere yer verdi: “Bizler İzmir Kahramanmaraş Hemşeri Derneği olarak birkaç gün önce şehrimize geldik, sivil toplum kuruluşlarımız olsun, çeşitli bürokrasideki dostlarımız, abilerimiz, belediye başkanlarımız olsun onları ziyaret edip önümüzdeki 11 Eylül tarihi içerisinde planladığımız yeni dernek hizmet binası açılışımız ve hemen akabinde Ege Bölgesi'nde yaşayan hemşerilerimizi bir araya getireceğimiz büyük katılımlı bir etkinliğin organizasyonun davetini yapmak için şehrimize geldik. Tabii İzmir'de ikamet eden yaklaşık 50 bine yakın hemşerimiz var. Bunlarla şehrimizin bir kültür elçisi olma ve İzmirlilere şehrimizi tanıtma anlamında çalışmalar içerisindeyiz. Geçmişte de birçok etkinlik yapılmıştı. Yeni dönemde de yine bunlar planlanıyor, yapılıyor. Gerçekten ciddi bir teveccüh de var. Çünkü şehrimiz hakikaten bugün tanınma noktasında belki istediğimiz noktalarda değil fakat biz geçmişte de yaptığımız programlarla gördük ki her kitlede ciddi bir karşılık bulan bir şehir. Gerek mutfağıyla gerek gastronomiyle Gökhan Beyler (Büyükdereli) sağ olsunlar şehrimizi çok iyi noktalara tanıtıp duyurma organizasyonu içerisine girdiler. Bunu gerekli platformlara taşımadıktan sonra ete kemiğe büründürmedikten ve duyurmadıktan sonra bir etkisi olmuyor. Yapılan çalışmalar burada kalmış oluyor. Biz hem İzmir'de bulunan bir hemşeri derneği olarak hem de Kahramanmaraş'ımızda bu kültür elçiliğini, Kahramanmaraş’ımızı daha marka bir şehir haline getirme çalışması içerisine soyunduk. Mücadele ediyoruz. Koşturuyoruz.”

“GÜZEL PROJELER VAR”

Kahramanmaraş Kültür Turizm Otelciler ve Gastronomi Derneği (KTOGD) Gökhan Büyükdereli ise şunları söyledi: “Ben başkanıma teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş'ta ve Türkiye'de aslında çok yapılacak şeyler var. Şu anda biz kardeş dernek gibi çalışacağız. Kahramanmaraş’ımızı şu ana kadar yaptığımız kültür, turizm ve gastronomi anlamında yaptığımız tüm konuları ticareti de biraz daha ekleyerek Kahramanmaraş'ı daha çok tanıtmak, Kahramanmaraş’a daha çok hem turizm anlamında hem de ticaret anlamında şehrimize misafir ağırlamak istiyoruz. Bu anlamda da güzel projeler var. İnşallah bu projeleri beraberce yardımlaşarak daha iyi seviyelere getireceğimizi düşünüyoruz. Öncelikle bu kadar hem işadamı kimliğiyle yani ticareti yaparken çok büyük yoğun bir temposu var aslında. Aynı zamanda da Kahramanmaraş’ı öne çıkarmak için de bu işe soyunmuş durumda. Ben tebrik ediyorum, başarılar diliyorum.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz