Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile ve Şube Müdürü Ayşe Taşkıran, “Erdemli Nesiller İçin Huzurlu Aile” projesi kapsamında mahalleleri gezerek aile içi iletişim ve ebeveynlik seminerleri verdiklerini söyledi.

Kadın Aile ve Şube Müdürü Ayşe Taşkıran şimdiye kadar 60 mahalleyi gezerek camiiler de ve Kur’an Kurslarında aile için iletişimle ilgili eğitimler verdiğini belirtti. Manşet Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Taşkıran, “Erdemli Nesiller İçin Huzurlu Aile” sloganıyla bu yola çıktık. Her mahallede her yerde aile içi iletişim ve ebeveynlik seminerleri veriyoruz. Maksadımız aileleri, anneleri daha bilinçli, daha duyarlı hale getirip eğiterek daha erdemli nesillerin oluşmasına katkı sağlamak. Bir çocuk en çok annesiyle zaman geçiriyor ve hayatının en önemli evresini karakter evresini annesinden alıyor. Bu sebeple bizim için annelerin eğitilmesi bir numaralı hedefimizdir. Bizde bunu hesaba katarak bütün mahallelerimizde ve köylerimizde aile içi iletişim ve ardından etkinliğe de değindik. Yani anne ve baba olma sanatını anlatıyoruz” dedi.

“İSLAMİ DEĞERLERDEN BESLENEREK EĞİTİMLER VERİYORUZ” Kahramanmaraş İl Müftülüğü ’nün desteğiyle mahallelerdeki camii ve Kuran kurslarında vatandaşlara aile içi iletişim hususunda eğitimler verdiğini söyleyen Taşkıran, “Bir buçuk saatlik eğitimler veriyoruz. Ama sonrasında da soru ve cevaplarla halkımızı yönlendirmiş oluyoruz. Biz ailede huzuru yakalayamazsak çocuğumuzu sağlıklı yetiştiremeyiz. Bu konu üzerinden yoğunlaşıyoruz ve kendi kültürel değerlerimizi kapsayarak, manevi değerlerimizi de katarak eğitimler veriyoruz. Eğitimlerimizde psikolojiden, sosyolojiden faydalanıyoruz ama İslami değerlerden beslenerek eğitimler yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“60 MAHALLEYE GİTTİK” Verdiklerini eğitimlerin vatandaşların ilgisini çektiğini belirten Taşkıran,  eğitimlerin düz bir şekilde seminer olmadığını daha yoğun bir şekille eğitim verdiklerini söyledi. Taşkıran, “İnsanların ihtiyaçlarına karşı biz eğitim veriyoruz. Bu sebeple de hanımların hoşuna gidiyor. Yılbaşından bu yana düzenli olarak her gün 1 veya 2 eğitim veriyoruz. Şu ana kadar 60 mahalleye gittik. Ramazan Ayından önce merkezde ki tüm mahallelerimize gitmeyi planlıyoruz. İlçeleri bitirsek Allah’ın izniyle ulaşılmadık mahalle kalmamış olacak” şeklinde konuştu.

“İLETİŞİM HAYATIMIZIN BİR PARÇASI” Eğitimlerde ailede eşlerin incinmeden ve incitmeden iletişim kurma yollarında tüyolar verdiğini söyleyen Taşkıran, konuşmasına şöyle devam etti: “Biz eşimizle iyi bir iletişime geçersek ailedeki birçok problemi çözmüş olacağız. Doğal olarak çatışmaları engelleyeceğiz ve buda çocuğumuza yansıyacak. İletişim dilini eşimizle iyi kurabilirsek o ev içerisinde yaşayan çocukta bundan etkilenebilecek ve sorunlarını ve problemlerini konuşarak iyi bir üslupla anlatmaya başlayacak. Bu sadece eşle değil bütün insanlara olan iletişimizi düzenlememiz lazım. Çünkü bu bizim hayatımızın vazgeçilmezidir. Bütün problemleri biz ancak doğru iletişimle çözebiliriz.”

‘ÇOCUK SÖZLE DEĞİL GÖZLE EĞİTİLİR’ Çocuk eğitiminde dikkat edilmesi gereken unsurları anlattığını söyleyen Taşkıran, “Çocuk eğitiminde dikkat edilmesi gereken unsurları anlatıyoruz. Aşırı hassas ve korumacı olursak çocuk kendine güveni olmayan sürekli dışarıya bağımlı bir çocuk haline gelir. Bu tarz uyarıları da yapıyoruz. Çocukla ilgili herkesin unutmaması gereken bir şey vardır. Çocuğa sınırsız verebileceğimiz tek şey sevgimizdir. Huzurlu aileyi biz bulabilirsek sonrasında erdemli nesiller yetişir. Kavga ve çatışmacı bir ortamda büyüyen çocuk kendi de sorunlarını kavga ederek hayatını yaşar. Çocuk sözle değil gözle eğitilir. Çocuk gördüğünü yapar ve taklit eder. Gördüğünü kapar. Onun için çocuğun yanında nasıl davranılması gerektiğini püf noktalarını veriyoruz” dedi.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

 

Editör: Mahmut Beyaz