MÜSİAD Kahramanmaraş Şubesi organizesinde gerçekleşen resim sergisi Milli İrade Meydanı’nda halka açıldı. Başta Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun olmak üzere kent protokolünden birçok ismin katıldığı resim sergisinde konuşan MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Serdar Salih Çiçekçi, “O gece yaşanılan darbe girişimi bile değildi, işgal girişimiydi. Daha sonraki ifadelerden, hangi melanet düşüncelerle, neler yapmak istediklerini, öğrendiğimizde de, dehşete kapılmamak elde değildi. Sırtını batıya dönerek, Anadolu'ya silah doğrultanlara karşı, Anadolu irfanının, imanının, inancının galip geldiğini tüm dünya gördü” dedi.

“AZİZ TÜRK MİLLETİ DÜNYADA EMSALİ GÖRÜLMEMİŞ BİR BAŞKALDIRIDA BULUNMUŞTUR”
Çiçekçi, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Aziz Türk milleti FETÖ'nün darbe girişimine karşı, dünyada emsali görülmemiş bir başkaldırıda bulunmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız; Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘Ben halkın gücünün üstünde bir güç tanımadım, tüm halkımızı sokaklara, meydanlara davet ediyorum. Halkımız demokrasiye sahip çıkacaktır’ sözleri sonrası, 7'den 70'e, yaşlısıyla genciyle, millet sokağa çıkmıştır ve o karanlık gece, çok farklı bir aydınlıkla doğmuştur. Bu topraklar, çok karanlık geceler gördü ancak, milletin, uçakların önü görünmesin diye, tarladaki ekinini yaktığını, böyle bir vatanperverlik örneğinin, kolay kolay görülemeyeceğini de görmüştür. O hain gece 251 şehit verildi. Aziz Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Şehit yakınları ve gazilerimiz bize emanettir. Biz onları gördükçe, o gecenin kahramanlık ruhunu, müşahhas olarak, hep onlarla hissediyoruz, onları, aramızda görmekten çok büyük iftihar ediyoruz.

BİZİ DAHA İYİ VE YAKINDAN TANIDILAR”
Dünyada böyle bir darbe girişiminin, rezil rüsva edilerek söndürüldüğü, bir enstantane bulunmadığını millet olarak gösterdik. 'Bu aziz milletin, ezanının susturulamayacağını, devletin, milletin, vatanın ve bayrağın masa başında analitik dünya değerlendirmeleriyle işgal edilemeyeceğini, yönetime el konulamayacağını, milletin iradesinin üstüne çarpı atılamayacağını son derece iyi anladılar. Bizi daha iyi ve yakından tanıdılar. Bu milletin gücünün, kuvvetinin, göründüğünden çok daha büyük olduğunu, ardından görünmez güçlerin, kuvvetlerin olduğunu çok iyi anladılar.' Türkiye'ye kara bir sayfa yazma amacında olan hain bir girişimi milletçe boşa çıkardığımızın, özgürlüğü, vatan sevgisini, demokrasiyi ve ülke onurunu her şeyin üzerinde tuttuğumuzun bir tezahürüdür.

“MİLLETİMİZ BİRLİK VE BERABERLİK DERSİ VERDİ”
Demokrasi katili hainlere, yaşlı, genç, kadın, erkek herkesin büyük bir öfke ile karşı durduğu o karanlık gecede; Aziz Türk milleti, tüm dünyaya bir kez daha demokrasi tutkusunu gösterdi, birlik ve beraberlik dersi verdi. 'Bizler de MÜSİAD olarak, darbe girişiminin hemen ardından, tepkimizi ortaya koyduk ve birçok STK, henüz nabız yoklaması telaşındayken, biz bu hain ayaklanmaya karşı, duruşumuzu net biçimde ifade ettik, demokrasi nöbetlerine katıldık. Yurt içi ve yurt dışındaki, her bir noktada, milletin karşı karşıya kaldığı, hainliği anlattık, haksızlığın, kumpasın ve yıkıcı planların iç yüzünü, nefeslerimizin yettiğince ifade ettik, dünyada bu yönde, kamuoyu oluşturmak adına tüm gücümüzle çalıştık. Yurt içi ve yurt dışındaki tüm şube ve temsilcilerimizin etkin bir şekilde bu çalışmalara kendi çabalarıyla ayrıca destek vermişlerdir.

“226 LOKASYONDA BU SERGİLERİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ”
15 Temmuz gecesini ve ardından yaşananları gelecek nesillere aktarabilmek adına içerikler oluşturduk, kitap ve bilgilendirici yayınlar hazırladık. Bugün de geleceğe bir iz bırakmak için bu sergiyi açtık. Kahramanmaraş haricinde başta İstanbul olmak üzere yurt içinde 89 lokasyonda; yurt dışında ise Başta Almanya ve ABD olmak Üzere 226 lokasyonda bu sergilerimizi sürdürüyoruz. Bugün, açılışını yaptığımız fotoğraf sergisi, bu hain darbe girişimini, geleceğe taşıyarak hiçbir zaman unutmayacağımızı, o kara geceyi belgeleriyle ortaya koyması bakımından son derece önemli buluyoruz. Bu kutsal anı bizlerle birlikte paylaşan siz kıymetli misafirlerimizi en kalbi duygularımızla selamlıyor, şükranlarımızı sunuyoruz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz