Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odalarında seçim heyecanı başladı. Ocak ayında start alacak olan kongreler öncesi başkan adayları da tek tek belli oluyor. Bu kapsamda 13 Ocak 2022 tarihinde da Marangozlar ve Mobilyacılar Odası’nın Genel Kurulu öncesi Kahramanmaraş’ın sevilen esnaflarından Musa Ayyıldız, oda başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Hem Yönetim Kurulunu tanıtmak hem de projelerini anlatmak üzere Kervanhan’da meslektaşları ve basın mensuplarıyla akşam yemeğinde bir araya gelen Ayyıldız, mesleğin hak ettiği yere gelmesi için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını söyledi. Ayyıldız, “Ayrım gözetmeksizin her bir meslektaşımızın sorununu kendi sorunumuz bilerek hareket edeceğiz. Esnaflarımızı sık sık ziyaret ederek sorunları yerinde göreceğiz ve hızlı bir şekilde çözmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

“MESLEĞİN İÇİNDEN GELDİĞİMİZ İÇİN ESNAFIMIZIN KARŞILAŞTIĞI SORUNLARI BİLİYORUZ”

Musa Ayyıldız, adaylığını açıkladığı toplantıda şu ifadeleri kullandı: “Marangozluk mesleği, insanlık tarihi kadar eski ve çok önemli bir meslektir. Nice peygamberler, nice sultanlar bu mesleği icra etmişlerdir. Bizim ahilik, esnaflık geleneğimizde marangozluğun piri Nuh Aleyhisselamdır. Nuh Aleyhisselam, inşa ettiği gemiyle insanoğlunun dünyadaki varlığını yeniden tesis etmiştir. Marangozluk ve mobilyacılık mesleği bu manada kadim mesleklerdendir. Bizler de mesleğimizin sorumluluğunun ve ehemmiyetinin farkındayız. Ömrünü bu mesleğe adamış insanlarız. Mesleğin içinden geliyoruz. Dolayısıyla esnafımızın karşılaştığı sorunları biliyoruz. Bu vesileyle 13 Ocak'ta yapılacak olan Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanlığına aday olduğumu, arkadaşlarımla birlikte yönetim kuruluna talip olduğumuzu, kamuoyuna ilan ediyorum.

“HER BİR MESLEKTAŞIMIZIN SORUNUNU KENDİ SORUNUMUZ BİLEREK HAREKET EDECEĞİZ”

Oda yönetimine talip olduğumuz arkadaşlarımla birlikte ortak akılla, istişareyle, meslek büyüklerimizin tecrübelerinden istifade ederek, çağın getirdiği yeniliklere başvurarak, paydaş kurum ve kuruluşlarla iş birlikleri yaparak, esnafımızla sık sık bir araya gelerek, güç birliği içerisinde, yaşadığımız sorunlara çözümler üretmenin gayesini güdeceğiz. Ayrım gözetmeksizin her bir meslektaşımızın sorununu kendi sorunumuz bilerek hareket edeceğiz. Esnaflarımızı sık sık ziyaret ederek sorunları yerinde göreceğiz ve hızlı bir şekilde çözmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Tüm üyelerimizi çeşitli vesilelerle bir araya getirip, mesleğimizle ilgili ihtiyaç ve taleplerini birlikte tespit edip birlikte çözmenin iradesini ortaya koyacağız.

“MESLEĞİMİZİN İMKÂNLARINI GELİŞTİRMENİN, YENİLEMENİN YOLLARINI ARAYACAĞIZ”

Her yeni gün yeni gelişmelerle karşılaştığımız, 1 gün öncesinin bile bazen çok eskiymiş gibi hissedilebildiği bu çağda bizler de mesleğimizin hak ettiği yeri alması adına işimize ve birlik beraberliğimize odaklanacağız, bununla birlikte üniversite başta olmak üzere pek çok kamu ya da özel kurum ve kuruluşlarla iş birlikleri yaparak, mesleğimizin imkanlarını geliştirmenin, yenilemenin yollarını arayacağız. Bunun yanında yaptığımız işbirlikleri ile esnaflarımızın eğitim gibi, sağlık gibi sosyal hayattaki ihtiyaçlarını destekleyecek girişimlerde bulunacağız. Hasılı kelam, maksadımız, oda olarak mesleki dayanışmayı, kardeşlik hukukunu, birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirmektir. Bu duygu ve düşüncelerle; genç ve dinamik bir kadroyla daha iyi koşacağımıza inandığımız için bir bayrak yarışı gibi gördüğümüz Oda seçimlerinin karşılıklı saygı çerçevesinde yapılmasını arzu ediyor, hem esnafımız hem kahraman şehrimiz hem de ülkemiz adına hayırlar getirmesini diliyorum.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz