Anayasa değişikliğine göre, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimi 3 Kasım 2019’da birlikte yapılacaktı. Ancak, AK Parti ve MHP’nin TBMM Başkanlığına sunduğu ortak seçim önergesine göre, milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimi erkene alınarak 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak. 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine geri sayım devam ederken, siyasi partilerde hem ittifak hem cumhurbaşkanlığı adaylığı hem de seçim vaatleri ile hazırlıklar noktasında çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda 24 Haziran’da gerçekleştirilecek cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için seçmen listeleri geçtiğimiz gün askıya çıktı. Listeler, 12 Mayıs’ta saat 17.00'de askıdan indirilecek. Listelerin muhtarlıklarda askıya çıkmasının ardından, mahalle muhtarları vatandaşlara seçmen listelerini kontrol etmeleri noktasında uyarılarda bulundu. Dulkadiroğlu Muhtarlar Derneği Başkanı ve Kanuni Mahallesi Muhtarı Resul Arslanhan ile Dumlupınar Mahallesi Muhtarı Serdar Şavkılı, gazetemiz aracılığıyla vatandaşlara uyarılarda bulunarak, kesinlikle listelerde isimlerinin olup olmadığını kontrol etmeleri gerektiğini belirtti.

VATANDAŞLARIMIZ DİKKAT ETMELİ, YOKSA OY KULLANAMAZLAR”

İlk olarak gazetemize bilgiler veren Dulkadiroğlu Muhtarlar Derneği Başkanı ve Kanuni Mahallesi Muhtarı Resul Arslanhan, listelerde ismi olmayan vatandaşların o kullanma şansını kaybedeceklerini söyledi. Arslanhan, “24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde listeler dün itibariyle muhtarlıklarda askıya çıkacak ve 12 Mayıs saat 17:00 itibariyle askıdan inecektir. Bu süre içerisinde vatandaşlarımız bulundukları yerleşim yerlerinde bu listelerde olup olmadıklarına bakmaları gerekmektedir. Diğer tarafta vatandaşlarımız www.ysk.gov.tr adresinden de seçmen kayıtlarını kontrol edebilirler. Eğer vatandaşlarımızın listelerde isimleri bulunmuyorsa Nüfus müdürlüklerine giderek bulundukları yerleşim yerlerine kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Listede ismi olmayan vatandaşlarımız, bu süre içerisinde gerekli müracaatı yapmaz ise 24 Haziran seçiminde oy kullanma şansını kaybedeceklerdir” ifadelerini kullandı.

12 MAYIS’A KADAR KONTROL ETMELİLER”

Dumlupınar Mahallesi Muhtarı Serdar Şavkılı’da yaptığı açıklamada Dumlupınar Mahallesi sakinlerini uyarırken, “24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncelikle vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun. Seçmen listeleri 12 Mayıs’a kadar muhtarlıklarımızda askıda kalacak. 12 Mayıs’tan sonra tekrar Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edilecek. 24 Haziran’da seçimde oy kullanmak isteyen vatandaşlarımız muhtarlıklara gelip, listeleri kontrol ederek eğer yoksa listelerde isimleri bağlı oldukları Nüfus Müdürlükleri’ne gidip bilmeleri lazım. Eğer ki 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri oy kullanmak istiyorlarsa. Aslında ülke olarak çok hassas bir noktadayız, bu noktada da insanlarımızın muhtarlıklara mutlaka gelerek listeleri kontrol etmeleri, 18 yaşını doldurmuş çocuklarının isimleri var mı, yok mu onlara bakmalı. Bazen adres değişikliği yaparak mahallemize göç eden, bunun da tam seçim arifesine denk geldiklerinde adresine aldırmakta bir gün gecikmiş olanların bile listelerde isimleri olmayabiliyor. Bunlarla beraber listemiz açık, mutlaka insanlarımız kontrol etmeli” şeklinde konuştu.

ŞAVKILI’DAN DUMLUPINAR MAHALLESİ SAKİNLERİNE ÖNEMLİ UYARI!

Dumlupınar Mahallesi’nde bulunan ve genellikle oyların kullanıldığı Dumlupınar İlkokulu’nun yıkılması nedeniyle, bu seçimlerde oyların mahalle sınırlarında bulunan Kur’an Eğitim Merkezi’nde kullanılacağına dikkat eden Şavkılı, mahalle halkını uyardı. Şavkılı, “Buradan Dumlupınar Mahallesi halkına şöyle seslenmek istiyorum, malumunuz oy kullandığımız okulumuz yenisi yapılmak üzere yıkıldı, şuan da yapım inşaatı devam etmekte. Yüksek Seçim Kurulu yetkilileriyle görüştük, birlikte istişarelerde bulunduk. Mahallemizde en uygun oy kullanılabilecek yerin Kur’an Eğitim Merkezi olduğunu gördük. Mahallemizde Hayrullah Mahallesi sınırındaki, Muhammet Gevher Kur’an Eğitim Merkezi uygun bulundu. Yazışmalar yapıldı, tamamen kesinleştikten sonra gerekirse kapı kapı gezerek mahalle halkımıza duyuracağız. Şuan yüksek bir ihtimal orayı kullanacağız” dedi.

CUMHUR İTTİFAKI ÜLKENİN SELAMETİ AÇISINDAN ÖNEMLİ”

24 Haziran seçimlerinin önemine de değinen Şavkılı, Cumhur İttifakı’nın ülkenin selameti açısından önemli olduğuna değinerek, “Türk milletine şöyle bir temenni de bulunmak istiyorum. Cumhur İttifakı’nın ülkemizin selameti açısından, büyümesi açısından, gelişmesi açısından, gerek sağlıkta gerek eğitimde dış güçlere karşı çok başarılı ve yerinde olduğunu buldum. İnsanlarımızın da parti gözetmeksizin bu Cumhur İttifakı’na destek vereceğini umuyorum. İnşallah hep birlikte Türkiye’mizi aydınlık yarınlara taşıyacağız. Bundan dolayı umudumuz yüksek, dilerim Allah’tan 25 Haziran sabahı ülkemizde bir güneş daha doğar. Doğan bu güneş de kurtuluş ve bereket güneşi olur. 24 Haziran seçimleri gerçekten çok önemli, dünya Türkiye ile uğraşıyor şuan. Dünyadaki hemen hemen bütün ülkeler denilebilir. Artı PKK ve FETÖ sorunları, bunların yanı sıra eski yasalarımız ülkemizdeki sistemi çalışamaz hale getirdi. Çok büyüdük, yasalar bize çok küçük gelmeye başladı. Bunlara gerekli yasaları yapabilmek için milletin teveccüh gösterip devlete büyük destek vermesidir. Elini güçlü bir şekilde kurmasıdır. FETÖ sorunu hala ülkemizde devam etmekte, ana damarlarımızın içerisindekilerin bir kısmı temizlendi. Bu bizi ilerleyen dönemlerde sıkıntıya sokacağını zaten devletimiz de biliyordu. Bu açıdan erken seçim kararı da çok çok önemliydi. Buna ihtiyacımız vardı, zaten eğer ihtiyacımız olmadığını anlatsalardı milletvekillerimiz buna destek vermezdi zaten. Onlar bizde daha iyi görüyor devletin içerisindeki sorunları. Bundan dolayı seçimlerin ülkemiz için İnşallah hayırlı olmasını temenni ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz