Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde yaklaşık üç yıl önce 19 Ekim, Muhtarlar Günü olarak ilan edilmişti. Bu kapsamda 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da mahalle muhtarlarına yönelik çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Etkinlikler çerçevesinde ilk olarak kent merkezinde ve kırsal mahallelerde görev yapan muhtarlar tarafından 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla getirilen çelenk Dulkadiroğlu Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Resul Arslanhan ve Onikişubat Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Ramazan Gürbak tarafından Atatürk Anıtı’na bırakıldı.

HALKIN ÇALACAĞI İLK KAPI MUHTARLARDIR”

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Dulkadiroğlu Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Resul Arslanhan, “İçişleri Bakanlığı tarafından 2016/21 nolu genelge ile 19 Ekim, Muhtarlar günü olarak ilan edilmiştir. 3.’sünü bugün kutladığımız Muhtarlar Günü’nün, tüm muhtarlarımız, mahallerimiz ve halkımız için hayırlı olmasını diliyorum. 19 Ekim’in Muhtarlar Günü olarak ilan edilmesinde başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, emeğe geçen herkese tüm muhtarlarımız adına şükranlarımı arz ediyorum. Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi 1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir. Muhtarlarımız bir yandan mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla olan işlerde aracı olurken, diğer yandan da çağdaş yönetim anlayışının bir parçası olmuştur. Biz muhtarlarımız bulunduğumuz mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla tüm kurumlar arasında köprü vazifesi görmekteyiz. Vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapı muhtarlarımızdır” dedi.

KAMU KURUMLARIYLA HALKIMIZ ARASINDA KÖPRÜYÜZ”

Mahalle muhtarlarının diğer kamu kuruluşlarıyla vatandaşlar arasında köprü vazifesi gördüğüne dikkat çeken Arslanhan, “Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında muhtarlıklar gelmektedir. En ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetinde olmuştur. Muhtarlarımız zor şartlar ve kısıtlı imkanlarla yürüttükleri fedakârca hizmetlerinin karşılığı manevi haz olsa da, son dönemde Cumhurbaşkanımızın bizleri Külliye’de ağırlayarak onurlandırması, yerelde de valimiz ve büyükşehir belediye başkanlarımız ile ilçe belediye başkanlarımızın muhtarlarımızı çalışma arkadaşları olarak görmesi bizleri çok mutlu etmektedir. Yapılan maddi ve manevi iyileştirmeler devletimizin bizleri önemin göstergesidir. Gerek milleti gerekse de devleti temsil gibi önemli bir görev yürütüyoruz. Bu hizmetleri yürütürken bizlere desteklerini esirgemeyen başta valimiz, büyükşehir belediye başkanımız, ilçe belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Tüm mahalle muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum” açıklamalarında bulundu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan- Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz