1994 yılında kentin en işlek caddelerinden Trabzon Bulvarı üzerine yapılan İl Özel İdare Binası, Kahramanmaraş’ı bilhassa son dönemlerde ulusal gündemde popüler hale getirdi. Sarı, mavi, kırmızı renklerden oluşan ve Google’da aratıldığında ‘Dünyanın en saçma binası’ olarak karşımıza çıkan bina, ‘Meydan Projesi’ kapsamında yıkılacak. Olası bir depreme karşı dayanıklılık bakımından Kahramanmaraş’ın en sağlam binası olarak lanse edilen İl Özel İdare Binası’nın yıkılmaması adına kentteki muhalefet partileri bir araya geldi. Bu çerçevede Cumhuriyet Halk Partisi, Deva Partisi, Gelecek Partisi, İyi Parti ve Saadet Partisi’nin Onikişubat ile Dulkadiroğlu İlçe Başkanları, Özel İdare Binası’nın önünde toplanarak, ‘Sarı bina’nın yıkılmaması için basın açıklaması gerçekleştirdi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MİRASYEDİ”
Grup adına konuşan CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, Özel İdare Binası’nın Kahramanmaraşlı vatandaşların paralarıyla yapıldığını söyleyerek, “Mirasyediler o malın kıymetini bilmezler. Büyükşehir Belediyesi mirasyedi. Bu bina Büyükşehir Belediyesi’nin kendi parasıyla yapılmadı. Bu bina tüm Kahramanmaraş halkının parasıyla yapıldı. Büyükşehir yasasından sonra İl Özel İdaresi’nin malları büyükşehre devredildiğinde bu bina büyükşehre miras olarak kaldı. Şimdi mirasyediler bu binayı yıkıp, yerine tekrar başka bir bina yapmak istiyorlar. Bugün bu binayı eğer satmak isterseniz çok rahatlıkla 40-50 milyon liraya satabilirsiniz. Bu binanın yıkımı içinde nereden baksanız 10 milyon lira para harcayacaksınız. Bu totalde 60 milyon TL’ye tekâmül ediyor.
Bu bina neden yıkılıyor? Bunun bir türlü izahı yapılamıyor. Biz kent meydanı projesine karşı değiliz. Kent meydanı projesi yapılsın ama bu bina yıkılmasın. Bu bina bir şekilde değerlendirilsin. Biz bu binanın yıkılmasına karşıyız” ifadelerini kullandı.

Editör: Mahmut Beyaz