Makamında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Kahramanmaraş İl Müftüsü 63 yaşında ki Muhammet Gevher’in cenazesi Kahramanmaraş’ta düzenlenen törenin ardından defnedilmek üzere memleketi Sakarya'ya gönderildi.


Gaziler Günü nedeniyle önceki gün düzenlenen törene giderken yolda aniden fenalaşarak kalp krizi geçiren ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybeden Müftü Muhammet Gevher için dün sabah saatlerinde Ulu Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenin de Gevher'in özgeçmişinin okunmasının ardından konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Muhammet Gevher’in çok özel bir insan olduğunu ifade ederek, bu şehre manevi anlamda çok önemli katkılar yaptığını söyledi. Evli ve 5 çocuk babası Muhammet Gevher'in cenazesi, emekli müftü Ali Maraşlıgil tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından helallik alınmasından sonra toprağa verilmek üzere dualarla memleketi Sakarya'nın Hendek İlçesi'ne gönderildi.

‘KUR’AN AŞIĞIYDI’

Cenaze töreninde konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Muhammet Gevher’in bir Kur’an aşığı olduğunu belirterek, kentteki Kur’an öğretiminin ileriye gitmesinde çok büyük bir pay sahibi olduğunu söyledi. Kılıç, “Muhammet Gevher hocamız Kahramanmaraş’ımızda şerefle 5 yıl hizmet yaptıktan sonra ruhunu teslim ederek rabbine döndü. Biz şehadet ediyoruz ki Muhammet kardeşimiz bir mümindi. Kendisi güzel bir idarede bulunmuştu. İl Müftülüğümüzde, ilçe müftülüklerimiz de gayet koordineli bir şekilde idare sağlamıştı. Ben kendisiyle belli bir süre beraber çalıştım ve kendisinden dostluk, kardeşlik gördüm. Muhammet Gevher hoca manevi hayatımıza önemli katkılar yaptı. Kur’an-ı Kerim-i usulüne uygun ve çok güzel okuyan bir kardeşimizdi. Kur’an aşığıydı ve bu yüzden memleketimizde Kur’an öğretiminin ileriye gitmesinde çok büyük katkısı olmuştu.  Aldığımız bir bilgiye göre de şehrimizde ki Kur’an Eğitim Merkezi’ne Muhammet Gevher’in adı verilecek” ifadelerini kullandı.

Törene; Ak Parti Milletvekili İmran Kılıç, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Garnizon Komutan Vekili Albay Bayram Ölçücüoğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Timuçin Alper, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir, Adıyaman Müftüsü Ali Öztürkçü, Gaziantep Müftüsü Ahmet Çelik, Hatay Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, din adamları, Gevher'in ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher Kimdir ?

1953 yılında Düzce İli Gümüşova İlçesine bağlı Dededüzü köyünde doğdu. Köyünde İlkokul olmadığından dolayı; babası Merhum Hamdi Gevher’den Kur’an-ı Kerim öğrendi. Daha sonra Hendek Yeşiller Kur’an Kursunda hafızlığını tamamladı. Müteakiben İstanbul Beyazıt Camii Kur’an Kursuna girdi. Talimini Merhum Hafız Abdurrahman Gürses Hocaefendide tamamladı ve dershanesinde kalarak hizmetinde bulundu. Bu arada Fatih İlköğretim Müdürlüğü’nde açılan sınava girerek İlköğretim diplomasını aldı. Aynı yıl Düzce İmam-Hatip Lisesine kaydını yaptırdı ve 1974 yılında mezun oldu. 1974 yılında girmiş olduğu İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünden 1980 yılında mezun oldu.

 Müftü Gevher'in görev yaptığı yerler:

•1971- 1974 yılları arasında Düzce ili Gümüşova Sapak Camii İmam-Hatipliği,

•1974- 1981 yılları arasında İstanbul Sultanahmet Firuzağa Camii İmam-Hatipliği,

•1981-1983 yılları arasında Hendek Merkez Yeni Camii İmam- Hatipliği

•1983 Antalya Gündoğmuş İlçe Müftülüğü

•1983-1991 Antalya Hacı Mehmet Gebizli Eğitim Merkezi Eğitim Merkezi Öğretmenliği

•1992-1996 Antalya Müftü Yardımcılığı

•1996-2007 Alanya Müftülüğü

•2007-2011 Gebze İlçe Müftülüğü görevlerinde bulundu

•2011 yılı haziran ayında Kahramanmaraş İl Müftülüğüne atanan Muhammet Gevher, 5 yıl görev yaptıktan sonra burada vefat etti.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz