Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 52'nci Kütüphane Haftası nedeniyle Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ziyaret edilerek çocuklara kitap hediye edildi.

 

Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kütüphane Haftası dolasıyla düzenlediği etkinlikte hasta çocuklara hastanelerde ziyaret ederek çocuklara kitap hediye etti. Necip Fazıl Şehir Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binasında Anaokulu ve İlkokula giden 3 ve 10 yaş arasındaki 100 hasta çocuğa kitap takdim edildi. Etkinliğe Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Nurettin Dayan, Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı katıldı.

'ÇOCUKLARIMIZI KİTAPLARLA BÜTÜNLEŞTİRECEĞİZ'

Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Kütüphane Haftası nedeniyle çocuklara kitapları ve kütüphaneleri sevdirmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade etti. Küçükdağlı, ''2016 Kütüphane Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Pazartesi başlanan programamlara 3'üncü gününde Çocuk Hastanesi'ni ziyaret ettik. Anaokul ve ilkokul çocuklarını ziyaret etmek suretiyle bu yıl onlara boyama, masal, hikaye kitapları takdim ettik. Çocuklara bilgi kaynağı olacak, okumayı, kitapları ve kütüphaneleri sevdirmek amacıyla kendi yaş gruplarına uygun bir şekilde kitaplarımızı verdik. 3-5 yıldan beri bu tür değişik etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz yıllarda yeni doğum yapan anneleri ziyaret ederek bebek bakımı, bebek beslenmesi üzerine kitaplar takdim etmiştik. Bu yıl komidet kararıyla istişare ederek çocuk servislerini ziyaret ettik. Kütüphane haftası nedeniyle insanlarımıza okumayı, kitabı ve kütüphaneyi bütünleştirme adına bir gündem olurşturmak istiyoruz. Aynı zamanda kısım kısım çocuklara teşvik olsun diye geleceğe yönelik yetişmelerine fayda ve katkı sağlayacak çalışmalar gerçekleştirmek istiyoruz. Inşallah faydalanırlar.'' şeklinde konuştu.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz