Ortaokullar arası hazırlanan Basketbol Turnuvası heyecanlı anlara sahne oldu. Turnuvanın yarı final mücadelesinde karşı karşıya gelen Beyza Koleji Boğaziçi Kampüsü ile Bahçeşehir Koleji arasında oynan müsabaka ise seyircilere heyecanlı dakikalar yaşattı. Maçın ilk dakikalarından itibaren baskın bir oyun sergileyen Beyza Koleji, son çeyreğe kadar üstünlüğünü korudu. Son çeyrekte silkelenerek kendine gelen Bahçeşehir Koleji kısa süre içerisinde aradaki farkı eriterek rakibini yakaladı. Müsabakanın son dakikaları ise izleyenleri hayran bıraktı. Son 2 dakika içerinde 3 kez beraberliği yakalayan Bahçeşehir koleji son topa 2 sayı geride girdi. Maçın normal süresinin tamamlanmasına saniyeler kala hücum yapan Bahçeşehir Koleji son topu verimli kullanarak son saniye basketi ile maçın berabere bitmesini sağladı.

RAKİBİNE ÜSTÜNLÜK KURDU

Normal Süresi 31-31 beraberlikle biten mücadelenin uzatma dakikaları geldiğinde genç basketbolcuların yaşadıkları yorgunluk ve stres yüzlerinden okunuyordu. Uzatma çeyreği öncesi oyuncularını motive etmekte zorlanan takım koçları arasındaki gerginlikte maçın tansiyonunu yükseltti. Müsabakanın başında olduğu gibi uzatmaya da baskın bir şekilde oynayarak başlayan Beyza Koleji oyuncuları gerek diri fizikleri gerekse de yüksek konsantrasyonları ile uzatma çeyreğinde rakibine üstünlük kurdu. Zorlu müsabakayı 2 sayı farkla kazanan Beyza Koleji oyuncuları sahanın içerisinde galibiyetlerini dakikalarca kutladı. Aldığı bu yenilgi sonrasında Mesa VİP ile 3.'lük karşılaşmasında sahaya çıkan Bahçeşehir Koleji rahat bir oyun sergileyerek rakibini rahat bir oyun sergileyerek 50 sayı farkla mağlup ederek turnuvayı 3. sırada tamamladı. 3.'lük mücadelesinin ardından parkeye 2 Beyza Koleji ekibi Bahçelievler Kampüsü ve Boğaziçi Kampüsü çıktı.

BOĞAZİÇİ KAMPÜSÜ ŞAMPİYON OLDU!

 Final mücadelesinin ilk çeyreğinde daha etkili bir oyun sergileyen Bahçelievler Kampüsü çeyreği rakibinin 12 sayı önünde tamamladı. 2. çeyrekte baskısını arttıran Boğaziçi Kampüsü seyirciye arkasına almasına rağmen ilk yarıyı geride tamamlamaktan kurtulamadı. Mücadelenin 2. devresini tamamen domine eden Bahçelievler Kampüsü mücadeleyi 50-38 önde tamamlayarak şampiyon oldu. Boğaziçi Kampüsü'nün verdiği mücadele seyirci tarafından alkış toplarken minik basketbolcuların antrenörü Şerife Kenger oyuncularını tek tek onura etti.

Haber: Alihan Kürşat

Editör: Mahmut Beyaz