Yaşar Gölcü İlkokulu öğrenci ve öğretmenleri Türklerin en önemli örf ve adetlerinden olan yaşlılara saygı ve hizmet göstermek çerçevesinde huzurevini ziyaret etti.

Ellerinde karanfilleri, kalpleri sevgi ve heyecanla dolu olan öğrenciler huzurevinde ninelerinin , dedelerinin ellerini öperek onlarla hoş bir sohbet gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında öğrenciler onlara şiirler, şarkılar, ilahiler okudu. Ziyareti örf ve adeti yerine getirmek amacıyla yaptıklarını söyleyen Yaşar Gölcü İlkokul Müdür Yardımcısı Erkan Çamsarı, şunları kaydetti: “Yaşlılara saygı göstermek bizim hem örf ve adetlerimizde vardır hem de dini inancımızda. Her birimiz, gün geldiğinde bizim de yaşlanacağımızı bilmeli, yaşlılara hürmette kusur etmemeliyiz. Yaşlanan anne ve babalarımıza sahip çıkmalı, onları korumalı, bakımlarını üstlenmeli ve asla saygıda kusur etmemeliyiz. Bilmeliyiz ki biz onlara nasıl davranırsak, torunlarımız da bize öyle davranacaktır. Bu ziyaret orada bulunan herkesi ve en çok da ellerinden öpülesi yaşlılarımızı memnun etti. Sıcak ve samimi bir ortamın oluştuğu bu ziyarette büyüklerimiz öğrencilere nasihatlerde bulundu. Ayrılırken de onlardan ‘ Yine gelin çok mutlu ettiniz bizi ’ sözlerini duymak minikleri hüzünlendirdiyse de ziyaretin onların yüzlerini güldürdüğünü görmek mutluluk vericiydi.”
Huzurevine düzenlenen ziyarete, Yaşar Gölcü İlkokulu öğretmenleri Mehmet Şahin Karatutlu, Emin Güven, Rehber Öğretmen Hatice Haklı, Müdür Yardımcısı Erkan Çamsarı, bu bilinçle hareket ederek okullarındaki miniklerle huzurevi ziyareti gerçekleştirdi.

Haber Merkezi








 


Editör: Mahmut Beyaz