Dulkadiroğlu İlçesi Süleyman Şah İlkokulu öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye’nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerlere moral vermek amacıyla mektup gönderdi. Kahramanmaraş Değerler Eğitimi Projesi (KADEP) kapsamında asker ağabeylerine moral vermek için “Vatanımızın bekçisi kahraman Mehmetçik’e moral mektubu e-twinning” sloganıyla düzenledikleri etkinlikte Süleyman Şah İlkokulu öğrencileri, 7’den 70’e tüm Türk milletin tek vücut halinde kenetlendiğini bir kez daha gösterdi. Minikler tarafından yazılan mektuplar ve çeşitli hediyeler, Siirt’in Eruh ilçesinde bulunan Okçular 1. Motorlu Piyade Taburu’nda görev yapan Kahraman Mehmetçiklere gönderildi. Öğrencilerin birlik, beraberlik ve vatan sevgisi duygusunu hissederek yaşamaları sağlayan etkinlikte, miniklerin yazdığı mektuplar asker ağabeylerini duygulandırdı.

VATAN SEVGİSİYLE DOLU NESİLLER YETİŞTİRMELİYİZ”

Projenin başlatılmasına vesile olan Süleyman Şah İlkokulu öğretmenleri Zeynep Terzi ve Cengiz Çiçek, Kahramanmaraş Değerler Eğitimi Projesi kapsamında hem askerlere moral vermeyi hem de öğrencilere birlik-beraberlik ve vatan duygusunu aşılamayı hedeflediklerini söyledi. Duyarlı nesiller yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten öğretmenler, “Türk Silahlı Kuvvetleri’mizin kahraman askerleri Suriye’nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine karşı adeta bir vatan savunması yapıyorlar. Harekat başladığından bu yana Türk milleti olarak da ordumuzun ve askerlerimizin yanında olduğumuzu her fırsatta gösterdik. Bunun yanı sıra öğrencilerimizi de bu vatan sevgisiyle yetiştirmenin gerekliliğine inandığımız için böyle bir etkinlik yapalım dedik. Miniklerimiz duygu dolu mesajlar yazdı ağabeyleri için, bir nevi onların yanında olduklarını gösterdi. Farklı bir etkinliğe imza attığımız için mutlu ve gururluyuz” dedi.

ONLAR BİZİM KAHRAMANIMIZ”

Öğrencilerden Betül Deniz, Mehmetçiğe moral vermek amacıyla mektup yazdıklarını belirterek, “Onlar bizim ülkemizi koruyorlar. Onlara çok teşekkür ederiz. Gönderdiğimiz bu mektupları okuyunca İnşallah sevinirler, duygulanırlar onlar bizim kahramanlarımız. Onlara tekrar teşekkür ederim” dedi.

HAYALİMDEKİ MESLEK ASKER OLMAK”

Öğrencilerden Cafer Şahan da “Vatanımızın Kahraman Mehmetçiği” diye başladığı mektubunda şu satırlara yer verdi: “Yılmadan, korkmadan savaşan Mehmetçik, Siirt kahramanları, sizin her biriniz dağ gibi savaşıyorsunuz. Hayalimdeki meslek asker olmak. Sizin her biriniz ana kuzususunuz. Alçakların karşısına çıkıp alnına silah dayadığınız zaman korkudan bayılırlar. Sizin alnınıza silah dayansa hemen şehadet getirirsiniz. Bana asker ol deseler hemen olurum Mehmetçik. Zamanında Atatürk ne demişti, “Ya İstiklal Ya Ölüm!” 15 Temmuz gecesi Ömer Halisimiz 30 kurşun yedi bedenine, ailesi vatan sağ olsun dedi. Bana soruyorlar, ‘nasıl rahat uyuyorsun’ diye. Diyorum ki, ‘Kahraman Mehmetçik var, onlar orada vatanı koruyor’ diyorum. Sizi çok seviyorum. Cafer”

MİNİK ALİ’DEN ASKERLERE CEVİZ

Askerlere ceviz gönderen minik kalpli koca adam Ali Söyler ise mektubunda, “Kahraman Türk Milletinin şerefli ordusunun ve annelerin kıymetli evlatları ve asker ağabeylerim, sizleri en içten duygularımla selamlar ellerinizden öperim. Bu vatanı dış güçlerden koruyacağınızı ve düşmanı yenip yerin dibine gömeceğinizden en içten duygularım ve kalpten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerinin mektuplarına kayıtsız kalmayan Okçular 1. Motorlu Piyade Taburu’nda görev yapan askerler, mektupları okudukları resimleri tekrar paylaştı. Askerlerin resimlerini paylaşmasıyla birlikte miniklerin duygusu üst seviyelere çıktı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz