‘Minik Kahramanlar Yarışıyor’ bilgi yarışması ile ilgili bilgi veren Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Bulut, yarışmadaki ana amaçlarının birinci belirlemek değil, milli mücadele kahramanlarını tanıtmak olduğunu söyledi. Belirli aşamalardan sonra gerçekleştirilecek olan online sınavda 20 tane soru sorulacağını belirten Bulut, yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli sürpriz hediyeler vereceklerini kaydetti. Bulut, öğretmen ve velilere çağrıda bulunarak, öğrencilerini yarışmaya katılması için gayret göstermesini istedi.

“AMACIMIZ VATAN, BAYRAK VE ÜLKE SEVGİSİ AŞILAMAK”
Bulut, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kurtuluş bayramımızın 101’inci yılı kutlamaları etkinlikleri kapsamında Onikişubat İlçesi’ndeki 2’nci sınıf öğrencilerimize yönelik milli kahramanlarımızı tanıtmak üzere bir etkinlik düzenleyeceğiz. Etkinlikteki amacımız küçük yaşlardan itibaren öğrencilerimize bayrak sevgisini, vatan sevgisini aşılamak ve öğrencilerimize bu şehri bize armağan eden kahramanlıklarını anlatmak. Onların akıllarına bunu yazmak istiyoruz.

YARIŞMA ONLİNE DÜZENLENECEK
Yarışmaya Onikişubat İlçesi’ndeki 2’nci sınıf düzeyindeki tüm öğrencilerimiz katılacaklar. Yarışmanın içeriği şu şekilde; öğrencilerimizin kendi seslerinden 15 tane milli mücadele kahramanlarımızı anlatacaklar, youtube kanalımızda öğrencilerimizin anlatmış olduğu milli kahramanlarımızın isimleri ve öğrencilerimizin anlatımları olacak. Bu anlatımları 2’nci sınıf öğrencilerimiz dinleyerekten buradaki kahramanlarımızın özellikleriyle ilgili 9 Şubat’ta saat 20.00 ile 20.30 arasında online üzerinden bir yarışma düzenleyeceğiz.

“ANA AMACIMIZ BİRİNCİYİ BELİRLEMEK DEĞİL”
Yarışmadaki ana amacımız birinciyi belirlemek değil. Bize göre yarışmaya katılan tüm öğrencilerimiz bize göre birincidir. Öğrencilerimize bayrak sevgisini, vatan sevgisini, ülke sevgisini aşılmak ve küçük yaşlardan itibaren bunu öğretmek istiyoruz.

“ŞEHRİMİZİN KİMLİĞİNİ ÇOCUKLARIMIZA AŞILAMAK İSTİYORUZ”
Biliyorsunuz yüz yüze eğitim yapamıyoruz. Bu nedenle çocuklarımıza bulunduğu ortamda online olarak bu yarışmayı düzenleyeceğiz. Özellikle buradan 2’nci sınıf öğretmenlerimize çağrıda bulunuyorum. 2’nci sınıfta öğrencisi olan velilerimize çağrıda bulunuyorum. Yarışmaya coşkulu bir şekilde katılmalarını istiyorum. 100’den fazla birinci olan öğrencimizde olabilir. Biz bu yarışmaya yaparak şehrimizin kimliğini çocuklarımıza aşılamak istiyoruz.

SINAV DUYURUSU 9 ŞUBAT’TA
Herhangi bir müracaat başvurusu yok. Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü internet adresimizde yarışmaya nasıl katılacakları ile ilgili bilgiler var. Youtube kanalımızdaki linke tıklayaraktan öğrencilerimizin seslendirmiş olduğu milli kahramanlarımızın hikayelerini oradan dinleyerekten hem dinleme hem işitme şeklinde buradan öğrendikleri bilgileri online olarak 9 Şubat’ta sınav duyurusunu yapacağız. Öğrencilerimiz duyuruyu yaptığımız yerden müracaat edecekler ve sınava katılacaklar. Sınavda 20 tane soru sorulacak. Dereceye giren öğrencilerimizi sürpriz hediyeler bekliyor.”

 Minik Kahramanlar Yarışıyor projesinin amaçları şu şekilde;

  • Bu proje ile "Covid-19 Pandemisi" nedeniyle eğitim öğretime uzaktan devam eden hedef kitlemiz olan öğrencilerimizin, okulda yapabilecekleri bir etkinlik olan bilgi yarışmasına çevrimiçi olarak katılmaları yoluyla okul atmosferini evlerinde hissetmelerini sağlamak amaçlanmıştır.
  • Bu etkinlik, öğrencilerin araştırma, yorumlama, sunma becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bir kültür etkinliğidir.
  • Bu organizasyonla, Kahramanmaraş Onikişubat ilçesinde bulunan ilkokul 2.sınıf öğrencilerine Millî Mücadele bilinci aşılanması amaçlanmakta, bunun için de Milli Mücadele kahramanlarının hikâyeleri kullanılmaktadır.
  • Öğrencilerin öğrendikleri, okudukları ya da izledikleri bir konu hakkındaki bilgilerini kullanarak kendilerine sorulan soruları yanıtlamaları beklenmektedir.
  • Bu sayede Milli Mücadele bilinci küçük yaşta oluşturulmaya çalışılacaktır.
  • Milli Mücadele döneminde yaşanan olayları öğrenmeleri ve özümsemeleri hedeflenmektedir.
  • Bir kısmı çocuk yaşta olan kahramanların hikâyeleri yoluyla kişisel gelişimlerine katkıda bulunulması amaçlanmaktadır.
  • Milli Mücadele dönemi yaşanan zorlukların anlaşılması ve bu yolla ülkemiz için faydalı birer birey olabilmek amacının aşılanması amaçlanmaktadır.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz