Manşet Gazetesi ve Manşet TV mikrofonuna özel açıklamalarda bulanan Gürbak; ittifak, 2014 öncesi ve sonrası Kahramanmaraş’ın aldığı yatırımlar, AFRİN harekatı, 16 Nisan Refarandumunun yansımaları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Türkiye Cumhuriyeti özellikle son yıllarda bakıldığı zaman hem dışardan hem de maalesef dış maşaların güçleriyle içerde çok ciddi anlamda tehdit altındadır” diyen Gürbak: “Bu neyin tehdididir diye sorulduğunda ise maalesef ülkemizde şuan bugünlerde bir beka sorunu vardır. Bunlardan bir tanesi de biliyorsunuz Afrin Harekâtıyla bir kısım önüne geçmeye çalıştık. Son günlerde yapılan siyasi hamlelerle birlikte ben her zaman şunu söylüyorum, siyasetin ve devletin Ak saçlısı olarak gördüğüm Devlet Bahçeli’nin yüksek verasetiyle beraber çok Türkiye acısından çok olumlu olduğuna inandığımız ve vatandaşlar tarafından baktığımız zaman bir cumhur ittifakı söz konusu oldu” dedi.

STRATEJİK HEDEFLERİMİZE YAKINIZ

Gürbak konuşmasında şunları değindi: “Cumhur ittifakına bakıldığı zaman ülkemizde 2023, 2050, 2071 hedeflerine giderken bizim kesinlikle birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu bu günlerde çok ihtiyacımız vardı böyle bir birlikteliğe. Bu siyasi bir rap değildir. Cumhurbaşkanımızda böyle bir açıklama yapmıştı. Bu siyasi bir rant değil ve bu ülkemizin beka sorunuyla ilgili bir birlikteliktir. Tabana bakıldığı zaman cumhur ittifakı taban nezdinde çok ciddi şekilde olumlu yansımaları vardır. Bu bizim 2023’e ve 2050’ rahatlıkla götüreceği birliktelik doğmuştur.

BUNLARI YAŞADIK

16 Nisanda referandum yaşadık. Bu konuyla alakalı meclisimizde çalışmalar oldu. Devlet Bahçelinin de desteği bu yöndeydi. Biliyorsunuz bundan sonraki süreçte ülkemiz yeni bir döneme girecek, yeni dönem nedir Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemiyle alakalıdır. Biz darbe anayasalarıyla yönetilmekteydik. Bu anayasa ise askeri vesayetine, yargı vesayete hükmündeydi. Ancak yaşanan son referandumlarla birlikte ve meclisimizin aldığı kararlarla birlikte en sonunda da milli iradenin ortaya koyduğu bir gerçekle milli iradenin ortaya koyduğu bir gerçekle cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla burada bundan sonra her zaman milli iradenin dediği olacaktır. Cumhur ile başı birleşmiştir. Bundan sonra ben zannetmiyorum ki fırsat vermeyeceğiz. Biz bunun canlı örneğini 15 Temmuzda yaşadık. Biz bundan sonra askeri darbeleri ne de yargı darbelerini halk istemediğimizi tam olarak referandumda belirtik.

ESKİDEN TORPİL ARIYORDUK

Eskiden bir devlet dairesine gidildiğinde basit bir iş için torpil aranırdı. Orada işimizi bitirebilmek için. Son yıllarda merkezi hükümetimizin yaptığı çalışmalarla ve de cumhurbaşkanımızın söylediği “milletimde milletim” dediği olaydan yola çıkarak bakıldığı zaman devletimizde şeffaflık hâsıl olmuştur. Bu şeffaflıktan ötürü de bundan sonraki süreçler açısından millerinizin kamu kurumlara, özel kurumlara nereye giderse gitsin hizmeti artık en üst seviyeye gelmiştir. İsteyebilir duruma gelmiştir. Buna başta Valilik olsun, belediyeler olsun, başka kurumlar olsun vatandaşların taleplerine daha çok ciddi bakabilmektedirler. Kanunlar bile az talep dengesine göre oluşur. Hizmetlerde bununlar birlikte vatandaşın yaşam kalitesini artırabilmek adına olduğu için burada yine milletin iradesi her zaman tecelli etmiş olup, hizmet olarak millete geri dönmüştür. Yaklaşık 10 yıla yakın muhtarlık yapıyorum, aynı zamanda da muhtarlar dernek başkanı sıfatıyla da bu soruya cevap verebilirim.2014 Büyükşehir yasası çıktıktan sonra bizim hizmetlerimizde inanılmaz bir artış yaşanmıştır. Dün mesela büyükşehir belediyemizde görevli bir arkadaşımızla ve 25’e yakın muhtar arkadaşlarımızla bölgesel bir istişare toplantısı yaptık. O toplantıda muhtar arkadaşlarımızın yarısı ‘tamam benim işim bitti. Teşekkür ediyorum. Başka yerlere bakın diye cevaplarda aldık. Bu şunu gösteriyor. Özellikle 2014 Büyükşehir yasasından sonra hizmetler artmaya devam etmektedir. Buda sanıyorum önümüzdeki yıllarda gerileme dönemime girmeyeceği için daha da artmaya devam edecektir.

BU ÇOK ÖNEMLİ BİR BİRLİKTELİK

Menfaatler çakışması oluyor biliyorsunuz devletlerarasında bile menfaatler çakışması var. Burada aslı olan devletimin menfaati değil midir? Ülke içerinde baktığımız zaman özellikle son yıllardaki çıkışlara bakıldığı zaman hem içerden hem de dışarıdan çok ciddi şekilde tehditler var. Bu tehdide karşılık birlik beraberlik içerinde olma zamanı değil midir? Bu hareketi birlikte yürütme, bu Türkiye’yi birlikte yönetme zamanı değil midir? İttifakı kendi aramızda yapıyoruz zaten. Özelliklede FETÖ’nun bu operasyonlarıyla birlikte bu ittifakın halk nezdinde ve ülkemiz nezdinde olumsuz olacağı algısını yaratmaya çalışıyorlar. Seçim olduğunda yine göreceklerini düşünüyorum. İttifak halk tarafından olumlu karşılanan bir şeydir. Bir başkalarının bu konuya art niyetle yaklaştığını tahmin ediyorum. Hem Kahramanmaraş hem de tüm Türkiye’nin bunu rahatlıkla görebildiğini düşünüyorum”

Haber: Mustafa Kılınç-Tuğçe Kayar

Editör: Mahmut Beyaz