Şehit ailelerini ziyaret ve mehter konserisi ile dün başlayan 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası etkinlikleri bugün Ulu Cami’de Öğle Namazı öncesi Hatm-i Şerif Duası ile devam etti. Ardından Şeyh Adil Mezarlığında Şehitlik ziyareti gerçekleşti. Etkinlikler saat 20.30’da Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen programla devam etti. Protokol ve vatandaşların da katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim okunup İl Müftüsü Celal Sürgeç tarafından duaların edildiği programda açılış konuşmalarından sonra hain darbe girişimini anlatan 15 Temmuz kısa filmi gösterildi. Mehteran konseri, milletin çocukları dinletisi, Grup Visal konseri, kaside-ilahi dinletisinin de yer aldığı program 15 Temmuz 2016’da olduğu gibi saatler 00.12’yi gösterdiğinde tüm camilerden okunacak sela ile sona erecek.

“GELECEK NESİLLERİN İBRET ALACAĞI MUHTEŞEM BİR DESTAN YAZMIŞTIR”

Açılış konuşmasında Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, bu aziz milletin tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tuttuğunu, bu uğurda büyük bedeller ödediğini kaydederek, “Hiçbir zaman esaret altında yapamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını canı ve kanı pahasına korumasını bilmiştir” dedi. “Meselenin beka meselesi olduğunu idrak edip, ne yapması gerektiğini doğru tarif edebilen, elindeki bayraktan ve göğüsündeki imandan başka hiçbir silahı olmayan ve tek parolası şehadet olan bu müstesna millet 15 Temmuz geçisi FETÖ mensuplarının kanlı darbe teşebbüsüne karşı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyarak meydanlara çıkmış ve üzerinde kurgulanmak istenen bütün oyunları bir anda bozmuştur” deyin Coşkun, “Bütün dünya bir kez daha şahit olmuştur ki merhum Akif’in (Mehmet Akif Ersoy) ‘O rükü olmasa dünyada eğilmez başlar’ dediği bu millet dün Kahramanmaraş’ta olduğu gibi yine zulme ve köleliğe boyun eğmemiş, kendinden sonra gelecek nesillerin ibret alacağı muhteşem bir destan yazmıştır. İşte bizlere düşen bu destanı yazan ruhu gençlerimize aşılamak ve onların fikri hür, vicdanı hür ve irfanı hür bir nesil olarak yetişmelerini sağlamaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günümüzü kutluyor, siz aziz Kahramanmaraşlı hemşerilerimi en kalbi en kalbi muhabbetlerimle selamlıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

PERŞEMBE VE CUMA GÜNÜ DE DEVAM EDECEK!

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası etkinlikleri Perşembe ve Cuma günü de devam edecek. Perşembe günü saat 09.30’da Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Kongre Merkezinde Milli Mücadelenin 100’üncü yıl anısına “15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü” resim sergisi açılacak. Serginin devamında “27 Mayıstan 15 Temmuz’a Türkiye’de Askeri Müdahaleler ve Demokrasi konulu konferans düzenlenecek. Cuma günü ise saat 12.00’de Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yeni Camii’nde şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okutulacak. Saat 14.00’te ise Hain FETÖ’nün Darbe Girişimi ve Milli Birliğimizin Zaferi konulu konferans düzenlenecek.

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz