Onikişubat ilçesine kazandırdığı Bilgi ve Kültür Evleri ile Sosyal Etkinlik Merkezleri’nde açtığı üniversiteye hazırlık kurslarıyla gençlerin hayallerine ulaşmasına yardımcı olan Onikişubat Belediyesi, 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde toplamda 2 bin 400 öğrenciye kaliteli öğretmen kadrosuyla konu anlatımı, yaprak testler, denemeler ve etütlerle sınava hazırlık programları uygulayarak öğrencilerin sınava hazırlanmalarını sağladı. Onikişubat Belediyesi’nin kursları 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde yüzde 71 olan başarı çıtasını bu yıl yüzde 83’e çıkarırken, Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek üniversite kazanan gençleri ve ailelerini kahvaltıda buluşturdu. Onikişubat Belediyesi Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’nda düzenlenen kahvaltıya öğrenciler ve aileleri yoğun ilgi gösterirken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, Mehmet Cihat Sezal, İmran Kılıç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ve partililer katıldı.

“BU YIL BAŞARI ORANIMIZI YÜZDE 83’E ÇIKARDIK”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açıklamalarda bulunan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, geçen yıl 71 olan başarı oranını yüzde 83’e çıkardıklarını belirterek, “Bugün OnikişubatBelediyemizin insanlığa, eğitime dayalı en önemli projelerinden biri olan üniversite hazırlık kurslarımızın final bölümündeyiz. Geçen yıl aynı programı yine düzenlemiştik. Geçen yıl başarı oranımız yüzde 71’di. Bu yıl başarı oranımız ise yüzde 83 maşallah. Bu gurur tablosunda ilk 20 bine giren öğrencimiz 60 tane. Bu demektir ki; eğer isterlerse bunların hepsi tıp fakültesine gidebilecekti. Toplamda da gerçekten ciddi bir başarı var. Bugün de bu güzel tabloyu gördüğümüz için bizim de çok mutlu olduğumuz bir gün. Değerli gençler, üniversite hayatımızın önemli bir alanı. İnanıyorum ki inşallah sizler okuyacaksınız. Alanınızda da çok iyi insanlar olarak yetişeceksiniz. Önce ailelerimize, ülkemize sonra da bütün dünyaya faydalı bir şekilde hizmet edeceksiniz. Bugünkü programımızı üniversiteyi kazanıp, aileleriyle beraber bu kahvaltı programımıza davet ettiğimiz tüm değerli katılımcı kardeşlerimize hoş geldiniz diyorum. Çocuklarınızla iftihar edebilirsiniz. Hayırlı olsun. Hepinize yürekten başarılar diliyorum. İnşallah gelecekte de tekrar beraber olabiliriz ümidiyle saygılarımı sunuyorum” dedi.

“BUNLARI ASLA UNUTMAMAMIZ GEREKİYOR”

Başkan Mahçiçek’in ardından söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ise gençlere önemli öğütler verirken, hafızayı diri tutmanın önemini anlattı. Ünal, “Burada, şu masada sizler gibi Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği ve sizlerin de alacağı eğitimle inşallah şehrimize hizmet edeceğiniz günleri buraya baktığınızda görebilirsiniz çünkü biz de sizler gibi yıllar önce lise ve üniversite eğitimlerimizde şehrimize ve ülkemize dair hayaller kuruyorduk. Bugün Allah bizlere şehrimize hizmet etmeyi nasip etti. İnşallah sizlere de şehrinize hizmet etmeyi nasip eder. Sevgili gençler, 2 şey çok önemli. Biri kim olduğumuz, diğeri de ne ile sorumlu olduğumuz. Eğer kim olduğumuzu unutursak hayatın bir anlamı kalmıyor. Tıpkı hafızanızı kaybetmiş gibi. Yani annenizi, ailenizi, isminizi unutursanız sizin bir anlamınız kalır mı? Yani bir hafıza kaybı yaşasanız, bütün anılarınızı, hatıralarınızı unutsanız ne kadar kötü bir şey olur değil mi? O yüzden insanın kim olduğu çok önemlidir. Nereye ait olduğu, tarihi, nereden geldiği ve nereye gittiği çok önemlidir. O yüzden “biz kimiz?” sorusunun cevabını çok iyi bilmemiz gerekiyor gençler. Cumhurbaşkanımızın her zaman söylediği bir şey vardır; “Biz tarihin içinden akıp gelen bir nehir gibi, sizlerle beraber geleceğe akıyoruz.” Sizler bizim geleceğimizsiniz. Bizim görevimiz de sizlerin geleceğe akışını sağlamak. O yüzden siz nereden akıp geldiğinizi unutmamalısınız. Ancak o zaman mensup olduğunuz ailenize, şehre, millete, ülkeye, vatana, bayrağa karşı borcunuzu ödersiniz. Biz bir yere aitiz. Bir aileye, şehre, millete, ülkeye aitiz. Bunları asla unutmamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“AİDİYET VE SADAKAT ÇOK ÖNEMLİ”

“Gelecekteki en önemli şeyler de aidiyet ve sadakattir” diyen Ünal, sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Nereye ait olduğumuzu unutmamak ve sahip olduğumuz değerlere sadakat göstermek. Merhamet, iyilik, dürüstlük, doğruluk, aile, güvenilirlik gibi değerlere sadakat göstermek. Bunlar bizim için çok kıymetli. Gençler, derler ki “hafıza beşer isyan ile maluldür” Yani insan hafızasının unutmak gibi bir hastalığı vardır. Biz, içinde yaşadığımız ve Allah’ın bugün bize nasip ettiği nimetleri hatırlamalıyız. Bir sürü yalan, kara propaganda ve dezenformasyona karşı bunları unutmamalıyız. Biz şöyle eğitim gördük; sınıflarımızda tebeşir bittiğinde öğretmen, “çocuklar para toplayın, tebeşir alacağız” derdi. Okullarımızda kalorifer falan yoktu. Öğretmen derdi ki, “yarın gelirken herkes birer odun getirsin.” Öğrenciler, anne babalarınız bilir bunları. Ellerimizde birer odunla okula gideriz, o gün öğrencilerin getirdiği odun yakılır ve sınıflar ısıtılırdı. Akıllı tahta, tablet, internet, çocukların masasında kitaplarını bulması, servis, burs yoktu. Biz o kadar imkansızlıkla okuduk ama hamdolsun bu milletin evlatları iktidara geldi ve bu milletin çocuklarını kucaklayıp, geleceğe taşımak için gece gündüz çalıştılar.”

“GELECEĞİN DÜNYASINDA BİRBİRİMİZİ SEVEREK AYAKTA KALACAĞIZ”

Türkiye’nin geçmişte eğitim ve sağlık alanında zor günler geçirdiğini fakat bu zorlukların AK Parti hükümetlerinin çalışmalarıyla atlatıldığına vurgu yapan Ünal, “Gelişmiş ülkeler diyorlar ya hani. Dün de G7 toplantısı vardı. Gelişmiş olan ülkelerin, kendisini gelişmiş olarak tanımlayan ülkelerin yaptığı bir şey vardır. Gelişmiş ülkeler, sömürge sonrası sistemde gelişmekte olan ülkelerin özgüvenine saldırırlar. Onları tahfif ederler. İtibarsızlaştırırlar. Robot yapmak için bu ülkenin üniversiteleri robotik çalışmalar yaptığında bakarsınız ki o yapılan çalışmayla alay ederler. İnsansız hava aracı yaparsınız, alay ederler. Uçak yaparsınız, alay ederler. Sosyal medyada bu tipleri çokça görürsünüz. Bunlara ‘etki ajanları’ diyoruz. Etki ajanlarının görevi, bu milletin özgüvenine saldırmaktır. Sürekli bu milletten adam olmayacağını, yapılanların yetersiz olduğunu, verilen hizmetlerin eksik olduğunu söylerler. Onlara dersiniz ki; “Daha dün hastanelerde çocuklarımız, hastalarımız rehin kalıyordu ama bugün ücretsiz tedavi oluyoruz. Ücretsiz ilaç alıyoruz. Hastaneler birleştirildi.” Ama onlar size başka bir şey anlatırlar. Bu hastalığın ve hastaların karşısında yapacağınız bir şey vardır o da inadına bu ülkeyi daha çok sevmek. Rüyalarınızı bu ülkenin geleceği için görmektir çocuklar. Bu ülkeyi çok seveceğiz. Şehrimizi, ailemizi çok seveceğiz. Çünkü geleceğin dünyasında ayakta kalacaksak ancak ailemizi, şehrimizi ülkemizi ve birbirimizi severek kalacağız. Merhamet ve iyilik sahipleri ayakta kalacaklar” şeklinde konuştu.

“HANEFİ MAHÇİÇEK’E TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Gençlere bu imkanı sağlayan Hanefi Mahçiçek’e teşekkür eden Ünal, sözlerini şu şekilde tamamladı, “O yüzden ben huzurlarınızda size bu imkânı sağlayan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde Hanefi Bey’in bu hizmetini destekleyecek ve daha güzel hizmetler sunacak olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e de teşekkür ediyorum. Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Ama hepsinden önemlisi, en büyük teşekkür Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a. Önümüzde olduğu için, bu ülkeye dönük bütün saldırıları cesaretiyle, yol arkadaşlarıyla bertaraf ettiği için, 17 yıldan beri bu ülkeye yapılan bütün saldırılarda dimdik durduğu için. Gençler, hepinize başarılar diliyorum. Allah sizleri muvaffak etsin. Şunu unutmayın; her zaman yanınızdayız. Neye ihtiyacınız olursa, gittiğiniz şehirlerde milletvekillerimize bir telefonla ulaşmanız yeterli. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

Konuşmaların ardından derece yapan öğrencilere plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Ünal ve beraberindeki heyet, öğrenciler ve aileleriyle bol bol sohbet etti.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz