31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir’in bu seferki durağı Köy Garajı oldu. Garaj içerisinde esnaflarla bir araya gelerek, önce sorunları dinleyen, sorunların çözülmesinin ardından ise Cumhur İttifakı’na destek isteyen Özdemir, PKK uzantılı Millet İttifakı belediye meclis üyelerinin ortaya çıkması hakkında konuştu. Bunun doğru ve ahlaki bir yol olmadığını söyleyen Özdemir, millet için mücadele eden askerlerin emeklerini zayi ettiklerini belirtti.

“BU MİLLET BUNU CEZALANDIRACAK”
Özdemir, konuşmalarının devamında şu ifadelere yer verdi:Şimdi muhalefet partileri öyle bir noktaya geldi ki HDP'ye PKK'yla irtibatlı demeyin noktasına geldiler. Yani bangır bangır bağırıyorlardı. İYİ Partililer meclise hitap ederken siz PKK'yla omuz omuza veriyorsunuz diyorlardı. Şimdi ne olduysa aklama çalışması başladı. Ama bu milletin terazisinde bu iş tartılmaz. Millet bunun cezasını verir. Biz baştan beri söylüyorduk. Millet ittifakı bize milliyetçilik iddiasında bulunmasın. Milliyetçilik iddiasında bulunanlar PKK'lıları CHP kadrosundan, İYİ Parti kadrosundan şehirlere sızdırmaya çalışıyorlar. Bu doğru bir yol değil ahlaki bir yol değil. Bu millet için mücadele eden askerlerimizin emeğini zayi ediyorlar. O yüzdende biz bununla mücadele ediyoruz. Bunu siz seçim stratejisi olarak söylüyorsunuz diye düşünenler var.  AK Parti hiçbir zaman seçim stratejisiyle ilgili böyle milletin dinamiklerini maneviyatıyla hiçbir zaman oynamamıştır. Ama bu bir hassasiyet. O yüzden bu millet bunu cezalandıracak. İttifakın adı millet olup da milletin aleyhine iş yapanların yuvarlanacağı bir yer haline gelmesine kimse müsaade etmez.

“VATANDAŞIN TERAZİSİNDE HAYRETTİN BEY FAZLA GELECEK
2 Tane büyükşehir belediye başkan adayını karşılaştırdığımızda bir tanesi Kahramanmaraş'la ilgili projelerini anlatan, hayallerini anlatan, projelerini hayata geçirecek eylem planlarını anlatan bir belediye başkan adayı Hayrettin Güngör. Bir tanesi de insanların çapıyla ilgili eleştirilerde bulunan, insanların kirli çamaşırlarıyla ilgili ifşa edeceğini söyleyen yani karalama siyaseti yapan biri. Şimdi insanların huzuruna ikisi geldiğinde ben şehirde yaşayan biri olarak söylüyorum siyasetimi bir kenara bırakın. Örneğin burada yaşayan esnafımız. Esnafımız hangi belediye başkanına hitap edecek. Kendisiyle ilgili bir şey vaat eden bir belediye başkanına hitap edecek. Dolayısıyla öbür söylemler zaten siyasi söylemler. Onlar milletvekillerinin, hükümetin, iktidarın yapacağı işler. Eğer birilerinde bir yanlış varsa onu söyleyecek olan biziz ama belediye başkanlarının işi hizmet etmek. Vatandaşın terazisine bu ikisini koyduğunda tabi ki Hayrettin Bey fazla gelecek. Bu normal bir sonuç bunu çarptırmıyoruz. Seçimde göreceğiz zaten.

“OLAYLAR AYYUKA ÇIKTIKÇA İNSANLAR CUMHUR İTTİFAKINA DAHA ÇOK SARILIYOR”
Seçim yaklaştıkça, bu olaylar ayyuka çıktıkça insanlar cumhur ittifakına daha çok sarılıyorlar ve bunu yerel seçimden çıkarmış durumdalar. Yani buna meydan vermeyecekler. Bu konuda millette bir birlik olduğunu görüyorum. Bu da cumhur ittifakının 31 Mart'ta iyi bir sonuç alacağının göstergesi. Bunu cumhur ittifakının yerel seçimde iyi bir sonucu, cumhur ittifakının başarısı olarak değil milletin cumhur ittifakına olan güveninin sonucu olarak değerlendirmek lazım. Çünkü iş gerçekten beka meselesine döndü.

PKK'LILARIN KENDİ LİSTELERİNDE MECLİS ÜYESİ OLMASININ ÖNÜNÜ AÇTILAR”
Muhalefet beka meselesini içinde olduğu için yani bizim beka diye ileri sürdüğümüz tehlikelerin hepsinin müsebbibi, muhalefetin kendisi olduğu için görmüyorlar. O yüzden bunu görmüyorlar görmek istemiyorlar. Biraz önce söylediğim gibi HDP'yi PKK'yla iş birliği yapmakla YPG'yle, PYD'ye sırtını dayamakla suçlayan İYİ Parti şimdi PKK'lıların kendi listelerinde meclis üyesi olmasının önünü açtılar. O yüzden bunu ileri süremiyorlar. Yani açık noktaları var. Açık noktaları olduğu için ancak onu kapatmaya çalışıyorlar. Millet uzaktan baktığında o açıkları çok ciddi görüyor hiç kapatmaya uğraşmasınlar.  

“YAZICIOĞLU ÇOK İYİ BİR DEVLET ADAMIYDI”
Biliyorsunuz Muhsin Yazıcıoğlu bugün aslında Devlet Bahçeli'nin de yaptığı geçmişte Muhsin Yazıcıoğlu'nun da defalarca yaptığı her zaman devletin bekası söz konusu olduğunda ferasetiyle ön plana çıkmış ve iyi bir milliyetçi, iyi bir devlet adamı, çok sağduyulu bir insandı. Ölümünün üzerinden uzun süre geçti ama bu milletin hafızalarında hala Muhsin Yazıcıoğlu çok müstesna bir yeri var. Bizde kendisini rahmetle minnetle anıyoruz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz