23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı koltuğuna Mekselina Pusat Karakaş oturdu. MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen program, samimi bir ortamda gerçekleşti. Anasınıfı öğrencisi Mekselina Pusat Karakaş’ı makamında ağırlayan MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, “Vali, belediye başkanı, ilçe başkanları gibi kişiler makamlarını senin gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği için kendini yetiştiren ve yetiştirecek olan küçük çocuklara 23 Nisan’da koltuğun teslim ediyor. Bizde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı olarak sana koltuğumu teslim ettim. Cenab-ı Allah seni ülkemize ve milletimize hayırlı bir fert yapsın İnşallah” dedi.

5 YILDAN BU YANA İLK KEZ KOLTUĞUMU BAŞKASINA DEVRETTİM”

Akpınar’ın, “5 yıldan bu yana ilk defa koltuğumu başka birine teslim ediyorum. Buradan kolay kolay kalkmayı da çokta düşünmüyorum ama ilk defa sen oturdun” sözleri gülüşmelere neden olurken, Başkan Akpınar makamını devrettiği Mekselina Pusat Karakaş’a, “Sen MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı olsan ne yaparsın, ne gibi hedeflerin olur?” sorusunu sordu. Karakaş ise soruyu, “Merhaba, herkese saygılar diliyorum öncelikle. Çocuk milliyetinin Dulkadiroğlu MHP İlçe Başkanlığı’na vekilliğimden dolayı Mustafa Başkana teşekkür ediyorum. EY büyük Atatürk, açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime and içerim. Varlığım, Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene, ne mutlu Ülkücüyüm diyene. Lidere sadakat şerefimizdir” sözleriyle yanıtladı.

MHP DULKADİROĞLU TEŞKİLATI OLARAK SEÇİME HAZIRIZ”

Devir teslim törenin ardından yine parti binasında basın mensuplarına gündeme yönelik açıklamalarda bulunan Akpınar, MHP Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatı olarak 24 Haziran’daki seçimlere hazır olduklarının mesajını verdi. Akpınar sözlerine şu şekilde devam etti, “Milliyetçi Hareket Partisi Dulkadiroğlu ilçe Başkanı olarak, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimi 24 Haziran’da yapılacak olmasının kesinleşmesinin ardından sizlere açıklama yapmak üzere bugün parti binamızda sizlerle bir araya geldik. Sizlerin de bildiği üzere unutulmamalıdır ki MHP Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatı olarak dünden bu güne, yarın seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. Mahalle temsilcileriyle bir araya geliyor, üye kayıt büroları açıyor, yeri geldiğinde şehrin ne sorunu varsa çözüm odaklı yaklaşımlarımızla her zaman vatandaşın yanında halkın içindeydik. Sandık görevlilerimiz, bina sorumlularımız ve tüm teşkilatımızla seçime hazırız. Halkımızın MHP’ye büyük bir teveccühü bulunmaktadır. Cumhur ittifakı, Milli İstiklalin namusudur. Cumhur İttifakı, Milli İstikbalin müdafaa ruhudur. MHP, bu namusu savunacak, bu ruha bağlı, üstelik ittifakın zaferi için geceyi gündüze katacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurun mükâfat ve muzaffer mihveridir.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN İLÇEMİZDEN REKOR OY ALMASI İÇİN...”

MHP olarak seçimlerdeki Cumhurbaşkanı adaylarının Recep Tayyip Erdoğan olduğunun altını çizen Akpınar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Dulkadiroğlu rekor bir oy oranı alması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi. Akpınar, “Partimiz Milletvekili genel seçiminde siyasi hükmü şahsiyetini muhafaza edip, kendi aday listelerini cumhur ittifakı kapsamında milletimizin onay ve takdirine sunarken, Cumhurbaşkanına adayı olarak ta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyecektir. Bizler de ilçe teşkilatımız ile Cumhurbaşkanı adayın olan Recep Tayyip Erdoğan’ın Dulkadiroğlu ilçemizde rekor oy oranını alması için elimizden geleni yapacağız. Ayrıca MHP Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatı olarak listeler kesinleşmeden teşkilat olarak kendi bünyemizde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Böylelikle emperyalizmin sınırlarımıza demirlediği ülkemizde ilgili kirli senaryo ve karanlık planlamaların yattığı bir dönemde 24 Haziran’da milletin bekasın, beraberliğine, bereket ve kaderine sahip çıkacaktır” dedi.

KORKUNUN ECELE FAYDASI YOKTUR”

Geçtiğimiz Cumhuriyet Halk Partisi’nden 15 milletvekilinin istifa ederek İYİ Parti’ye geçmesini değerlendiren Akpınar, “Dün gündeme bazı vekillerin istifa edip İYİ Parti’ye geçişlerine değinmek elzemdir. Sizlere bu konuyla alakalı MHP Genel Başkanı Bilge Liderimiz Devlet Bahçeli’nin açıklamalarını hatırlatmak isterim; “CHP’den istifa edip İYİ Parti’ye geçen Vekiller hakkında demokrasi nutku atanların ilkeli ittifaktan bahsedenlerin ayak ve siyasi hedef etmeleri tam bir çatırdama ve siyasi çürüme halidir” sözlerinin altını bir kez daha çizmek isterim. Ben bu duruma, “korkunun ecele faydası yoktur. CHP’nin sözde Milletvekilleri kirli pazarlıkların öznesi haline gelmiştir. Bu yapılan kirli bir oyundur” yorumunu yapıyorum” ifadelerini kullandı.

CİHANA KAHRAMANCA İLAN VE İLAMIDIR”

Konuşmasının sonunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na değinen Akpınar, “Sözlerime son vermeden önce, bilindiği üzere bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Gazi Meclisimiz milli iradenin tecelli ettiği şeref ve onur mekânıdır. 23 Nisan 1920’de meclisimizin açılmasıyla çıkan sonuç Anadolu Coğrafyasında sonsuza kadar yaşayacağımızın, vatanımızı sonuna kadar koruyacağımızın akıl, sabır ve strateji, hesap, irade ve imanla birleşen bir mücadelenin, yani Türklüğün makûs tarihini döndüreceğimizin bütün cihana kahramanca ilan ve ilamıdır. Bu duygu ve düşüncelerle gazi meclisimiz 98. açılış yıldönümünü saygıyla kutluyor, aziz milletimize esenlikle ve selamet dolu yıllar diliyorum. 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ve Milletvekilliği seçimlerinin başta ülkemize, daha sonra ilimize ve ilçemize hayırlar getirmesini Cenabı Allah’tan diliyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene”.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz