Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından ülkeyi yıkmak, bölmek ve parçalamak için gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişiminin birinci yıl dönümün münasebetiyle Manşet Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan MHP İl Başkanı Ömer Özkan, Genel Başkanları Devlet Bahçeli’nin önderliğinde o gece ülkücü camianın tüm mensuplarıyla beraber sokaklarda olduklarını ve demokrasiye sahip çıktıklarını söyledi.

“İSTİYORUZ Kİ TÜRKİYE’MİZ BİR DAHA BÖYLE OLAYLARLA KARŞILAŞMASIN”
Türkiye’nin bir daha böyle bir olayla karşılaşmaması temennisinde bulunan Özkan, şöyle konuştu: “15 Temmuz hain darbe girişiminin ülkemize verdiği tahribatları hep beraber yaşadık ve gördük. O gece 245’e yakın vatan evladı şehit düştü. Onları rahmet ve minnetle anıyoruz. İstiyoruz ve inanıyoruz ki Türkiye’miz bir daha böyle olaylarla karşılaşmasın. Devletimiz ve kurularımız gerekli tedbirleri alsınlar. 15 Temmuz’da gelinen süreçte özellikle bu hain terör örgütünün devletin içinde nasıl yapılandığını hep birlikte gördük. Bunların tedbirlerini alarak, varsa hala bağlantılı olanların ortaya çıkarılmasını bekliyoruz. Hala ortaya çıkmayan birçok yönünün olduğunu düşünüyoruz. İnşallah hükümetimiz, devletimiz, yetkililerimizin bu olayların üzerine giderler ve hiçbir şey gizli kalmaz.”

“ÜLKÜCÜ CAMİA SOKAKLARDAYDI”
O gece ülkücülerin darbeye karşı sokaklarda olarak demokrasiye sahip çıktığını ifade eden Özkan, “Ülkücü hareketin tüm mensupları haberi alır almaz, bu darbe girişimine karşı durmak adına o gün sokaklardaydı. Zaten ilk açıklamayı yapan da Genel Başkanımız Devlet Bahçeli olmuştu. Dolayısıyla genel başkanımızın çağrısıyla hepimiz meydanlara, sokaklara indik ve bu darbenin karşısında dimdik durduk.  Zaten bunu da tüm vatandaşlarımız gördü. Ülkücü hareket bu noktada devletin ayakta kalması adına gereken her şeyi sonuna kadar yaptı” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz