Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Teşkilatlarında ilçe kongreleri Dulkadiroğlu 3’üncü Olağan Kongresi’nin tamamlanmasıyla son buldu. Kahramanmaraş Fuar Merkezi’nde (KAFUM) gerçekleştirilen ve Covid-19 tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uyulan kongrede tek aday mevcut başkan Ömer Emrah Satıcı, oldu. Oldukça güzel ve samimi bir ortamda gerçekleştirilen kongreye; MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, bir önceki dönem Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, MHP İl Başkanı Ertuğrul Doğan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu, MHP MDK Üyesi Sermet Yıldız, Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Kayış ve MHP ilçe başkanlarının yanı sıra çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

ANADOLU TOPRAKLARI TÜRK’ÜN ÖZ VATANIDIR”
Kongrede açılış konuşması yapan MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Emrah Satıcı, sözlerine 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın önemine değinerek başlarken, şunları söyledi: “Kongremizi 30 Ağustos gibi önemli bir günde gerçekleştirmemiz heyecanımızı ve coşkumuzu bir kat daha arttırmaktadır. Aziz milletimiz 98 yıl evvel Dumlupınar’da muhteşem bir zaferi yankıları hala devam eden göğüs kabartıcı bir başarıya imza atmıştır. 30 Ağustos işgale uğramış, köşeye sıkışmış bağrı delinmiş, bitkin düşmüş, darda kalmış, şehit olmuş bir milletin neleri başarabileceğini net olarak göstermiştir. 30 Ağustos 1922’de tüm dünya bir kez daha görmüştür ki Anadolu toprakları Türk’ün öz vatanıdır.”

TÜRKLER MALAZGİRT’TEN ÖNCE DE ANADOLU’DAYDI”
Kongrede konuşan bir başka isim ise MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan oldu. Aycan’da konuşmasına Satıcı gibi 30 Ağustos’un önemine dikkat çekerek başladı. Ağustos ayının Türk tarihinde çok önemli sayfalara yer verdiğini söyleyen Aycan, “Bildiğiniz gibi 1071 Malazgirt Zaferi aslında bizim Anadolu’ya ilk gelişimiz değil. Bizim devlet olmamızın, Anadolu’da Türk devleti kurmamızın ilk adımıdır. Türkler Malazgirt’ten önce de Anadolu’daydı. Hatta tarihi kaynaklarda Türklerin Anadolu’da varlığı 10 bin yıl geriye kadar gidiyor. Bunun için Malazgirt Türklerin Anadolu’ya ilk adımı değil, Türklerin Anadolu üzerinde devlet kurmasının ilk adımıdır. Malazgirt’ten bugüne tabii ki bu coğrafya atalarımızdan bize vatan olmuştur” ifadelerini kullandı.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz