Geçtiğimiz hafta başlayan ve sağanak yağması nedeniyle tüm kenti etkisi altına alan kar, yaşamı olumsuz hale getirdi. Kahramanmaraş, kar yağışıyla birlikte beyaza büründü. Birçok yerde yollar kapandı, sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. Kar yağışının olumsuz etkilediği yerlerden biri de kuşkusuz sera alanları oldu. Kentte yaklaşık 10 bin dönüm arazi alanına kurulu birçok sera sağanak kar nedeniyle ya yıkıldı yâda yırtıldı. Sera alanlarının içinde yetiştirilen başta marul, maydanoz, biber ve ıspanak olmak üzere birçok ürün zarar gördü. Bu çerçevede MHP Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatı, sıklıkla yaptığı saha ziyaretlerinin birini de kardan dolayı zarar gören sera alanlarına yaptı. İlçe Başkanı Ömer Emrah Satıcı ve beraberindeki ilçe yönetimi, sera alanlarını gezerek, incelemelerde bulundu.

“ÇİFTÇİLERİMİZE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİZİ İLETTİK”
Konuyla ilgili konuşan MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Emrah Satıcı, şunları söyledi; “MHP İl Başkan Yardımcılarımız Ersal Koç, Erdoğan Sarıçam ve İlçe Başkan Yardımcılarımız Muhammed Paçacı, Ali Rıza Gedemenli Beyefendiler ile yoğun kar yağışından dolayı zarar gören çiftçilerimizle bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Yaşadıkları doğal afet neticesinde uğradıkları zararlarını giderilmesine yönelik görüş alışverişinde bulunduk. Devlet kurumlarımızın, üreten, şehrimize ve ülkemize katma değer sağlayan çiftçilerimizin zararlarının karşılanması hususunda gerekli hassasiyeti ziyadesiyle göstereceğinden hiç şüphemiz yok.”

“BU YIL ÇİFTÇİLERİMİZ İÇİN BEREKETLİ BİR YIL OLACAK”
Kendisinin de ziraat mühendisi olduğuna dile getiren Satıcı, “Çiftçilerimiz ve halk arasında kar yılı var yılı! Olarak kabul edilir. İnanıyorum ki bu yıl çiftçilerimiz için bereketli, bol kazançlı bir yıl olacaktır.” diyerek 2022’nin bereketli bir yıl olacağına dair inanıcını dile getirdi. Bunun yanında “Doğal afete dönüşen yoğun kar yağışı sonrasında seralarımız ciddi orada zarar görmüş durumda. Görüyoruz ki çiftçilerimizin zararı çok fazla. Ve mağduriyet yaşıyorlar. Ancak bu zararların bir an önce karşılanarak çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi hususunda devletimizin gerekli her türlü adımı atacağına olan inancımız da tam.”

Sera alanlarını gezen Dulkadiroğlu MHP İlçe teşkilatı, seracılıkla uğraşan çiftçilere geçmiş olsun dileklerini ileterek, zararların giderilmesi hususunda görüş alışverişinde bulundular.

Editör: Mahmut Beyaz