Kahramanmaraş’ın sorunlarını sık sık Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme getiren ve Meclis çalışmalarından fırsat buldukça seçim bölgesi Kahramanmaraş’a gelerek doğudan batıya, kuzeyden güneye vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyerek çözümü noktasında yerinde görüşmeler gerçekleştiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, hafta sonu Çağlayancerit İlçesini ziyaret etti. İlk olarak MHP İlçe Başkanlığını ziyaret eden Aycan, İlçe Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun, MHP İlçe Başkanı Ahmet Kurt, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Berk ve vatandaşlar tarafından karşılandı. İlçe Başkanlığında vatandaşların sıkıntılarını dinleyen Aycan, daha sonra AK Parti İlçe Başkanlığı ile Belediyeyi ziyaret edip İlçede bulunan esnafları da gezerek istişarelerde bulundu.

SORUNLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Ziyaret ettiği yerlerde ikamet eden vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyen Aycan, taleplerin takipçisi olacağını belirterek açıklamalarda bulundu. Hem Kahramanmaraş'ın, hem de tüm Türkiye'nin sorunlarını önergelerle gündeme getirdiklerinin altını çizen Aycan,  “Bunları Sayın Bakanlara soruyoruz ve bir kısmından cevaplar geliyor, bu cevapları da kamuoyuna yayınlıyoruz. Biraz cevap akışında yavaşlık olabilir, gecikebilir çünkü çok fazla sorumuz var. Kahramanmaraş’ın da 1 milyon aşkın nüfusu var, dolayısıyla 11 ilçemiz bulunmakta, bu ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın da bir takım sorun ve sıkıntıları elbette bulunuyor. Bizde vatandaşlarımızın sorun ve sıkıntılarını çözmek anlamında fırsat buldukça onlarla bir araya geliyoruz. Bugün ise ceviz diyarı Çağlayancerit İlçemizi ziyarette bulunduk ve talepleri dinledik. Vatandaşlarımızın burada bizden birtakım istekleri oldu, bu istekler arasında yer alan özellikle kapalı spor salonu. Kapalı spor salonunun temeli atılmış ama o şekilde kalmış. Diğer bir sorunda İlçeye 2 yıllık bir Meslek Yüksekokulu istenmekte. Bu iki sorun için gerekli çalışmayı ve görüşmeyi yaparak bir adım atacağız. Maalesef bir takım yerlerde Meslek Yüksek Okulları kapanıyor. Kahramanmaraş’ta Üniversitelerimizin rektörleri ile görüşüp Meslek Yüksekokulu noktasında iyi bir bölüm seçip o bölümü işleme koymalıyız. Bu anlamda hep birlikte Çağlayancerit’e güzel, kalıcı hizmetler getirmek ve sunmak için var gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.

AR-GE EKİBİ OLUŞTURDUK

 İlçeye yaptıkları ziyaret için Milletvekili Aycan’a teşekkür eden Çağlayancerit İlçe Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun, “Vekilimiz Kahramanmaraş’ın sorunlarını dile getiriyor. Kendisini yakından takip ediyoruz, ilçemize gelerek halkımızın istek ve taleplerini dinledi ve sorunlarımızı beraber çalışarak çözeceğiz. Biz gönül belediyeciliği ve hizmet belediyeciliğini birleştirdik ve bu şekilde halkımıza sunmaya çalışıyoruz. İlçemizde bir AR-GE ekibi oluşturduk.  Bu ekip proje hazırlıyor ve bu sene bu projeden dolayı Çağlayancerit’e sırf hibe olarak gelen 10 milyon. AR-GE çalıştıkça proje üretecek. Bir şirketimiz vardı bir şirket daha kurduk AR-GE’nin ürettiği fikirleri şirket harekete geçiriyor” dedi.

Editör: Mahmut Beyaz