Kahramanmaraş büyükşehir belediyesi mesleki eğitim şube müdürlüğü ile mikro kredi Kahramanmaraş bölge şubesi arasında düzenlenen bilgilendirme toplantısı Necip Fazıl Kültür Merkezinde yapıldı. Toplantıda ev hanımları ve genç kızlar salonu ağzına kadar doldurdu.

Mesleki Eğitim Şube Müdürü Mustafa Tuncer Okumuş ’un açılış konuşması ile başlayan program, Mikro Kredi Diyarbakır Bölge Sorumlusu Mustafa Pehlivan’ın konuşması ile devam etti. Ardından Küçük ve  Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Kahramanmaraş İl Temsilcisi Aydın Can söz aldı. Kursların tanıtımı ve bilgilendirme yapmak üzere eğitmenlerin sunumu ve ardından konservatuar ekibinin sunumu yapıldı.

KOSGEB’DEN KÜÇÜK İŞLETMELERE BÜYÜK DESTEK
Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İl Müdürlüğü’nün de katkısıyla düzenlenen tanıtım toplantısında KOSGEP İl Temsilcisi Aydın Can katılımcılara slayt halinde önemli bilgiler verdi.

HER MESLEĞE BİR KURS
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Sanat Eğitimi Kursları (KAMEK) Mustafa Tuncer Okumuş tarafından katılımcılara tanıtıldı. KAMEK’ in tamamen ücretsiz olarak vatandaşlara sunduğu kurslar şunlar: Ebru Kursu, Stilistlik Kursu, Resim Kursu, Ahşap Boyama Kursu, Kayıt Rölyef Kursu, Takı Tasarımı Kursu, Türk Halk Oyunları, Aşçılık Kursu ve Çini Tezhip Kursu.

MİKRO KREDİLER İLE DESTEK VERİLİYOR
Mustafa Okumuş, toplantıda yaptığı konuşmada, "Mikro Kredi alan kardeşlerimiz bu aldıkları kredileri yerinde değerlendirebilmeleri ve bunu kazanıma dönüştürmeleri çok önemli. Bu anlamada meslek edindirme kurslarımızdan biz sizlerin yararlanmasını arzu ediyoruz" dedi. Okumuş, pazar yerleri oluşturduklarını ve kursiyerlerini desteklediklerini belirtti. Mikro Kredi Kahramanmaraş Bölge Müdürü Mustafa Pehlivan ise mikro kredi kullanan hanımların bir çok fırsatın karşılarına çıktığını söyledi.

KURSLAR ÜCRETSİZ
Bayanların mikro kredi kullanımına ilişkin bilgiler veren Pehlivan, "Mikro kredi alanlar aldıkları kredilerle ne yapabilirler? Nasıl meslek sahibi olurlar ve meslek sahibi olduktan sonra aldıkları kredileri nasıl değerlendirirler? Para kazanabilirler diye düşündük. Verdiğimiz kurslarda milli eğitim onaylı sertifikalar veriliyor hem de Büyükşehir Belediyesi tarafından bu kursları ücretsiz olarak bütün üyelerimize sağlıyor" dedi.

KURSLAR İŞYERİ SAHİBİ OLACAK
KOSGEB İl Temsilcisi Aydın Can da mesleki eğitim kurslarının akabinde bir çok kişinin iş yerlerini açmasını umduklarını belirterek, "Biz de KOSGEB olarak yeni açılan iş yerlerine destek sağlıyoruz" diye konuştu. Kursiyerlerden Fatma Alıç ve Güzellik ve Saçbakım Hizmetleri Kursu Eğitmeni Hülya Akkaya da konuşma yaptı. Programda, çini ve tezhip, stilistik, resim, ahşap boyama, kağıt rölyef, takı tasarım, Türk halk oyunları ve aşçılık alanında sunumlar yapıldı.             www.marasmanset.com
Haber: Şenol Güneş

Editör: Mahmut Beyaz