Büyük bir emek, özveri ve sebat ile kendi markasını çıkarmak için çalışan, moda şehirleri dahil olmak üzere 30’un üstünde ülkeye ihracat yapan PİSERRO, fabrika satış mağazası önünde ve karayolları sınırına giren arazinin bir türlü kamulaştırılamaması nedeniyle büyük sıkıntı çekiyor. Binlerce çalışanı ile Kahramanmaraş’ın ismini her kulvarda zikrettiren PİSERRO, fabrika satış mağazasını önünde duran alanın kamulaştırması için 10 yıldır mücadele ediyor. Firmanın sahibi Alirıza Kısakürek, karayolunun avukatlarının davaya gelmedikleri için davanın uzadığını, bunun şehre de zarar verdiğini savundu.

İLGİSİZLİK VAR

Konu hakkında Manşet Gazetesine bir açıklama yapan iş adamı Kısakürek;“Kahramanmaraşlı hemşerilerime sorduğunuz zaman Piserro bir marka derler. Doğar gerçekten markadır. Ama bana göre marka olamadı. Olmamız için Kahramanmaraş’ı sevk ve idare edenler biraz bize bakmaları lazım. Gördüğünüz gibi burası 10 yıldan bu yana böyle kapalı. Nedenleri Karayolları ile ilgili. İlgisizlikten ötürü burası böyle” dedi

İSYAN ETTİ

Karayollarının duruma karşı takındığı tavra isyan eden işadamı Kısakürek, hayal ettiği satış mağazası için 10 yıldır bekliyor.

“Mahkeme süreci devam ediyor” diyen Kısakürek: “Piserro markası olarak biraz ilgi bekliyoruz. Biraz destek, para değil, çevresinin değişmesini bekliyoruz. Mahkeme süreci belli şeylerde devam ediyor. Fakat karayollarından gelen avukatlar, mahkemeye gelmedikleri için konu uzuyor. Konu uzayınca da olan bize şehrimize oluyor. Bu yürekler acısı. Ben durumu Kahramanmaraş’a yakıştıramıyorum. Çok daha ileriye giderek şunu söylemek istiyorum: ‘Piserro Kahramanmaraş markası olsaydı, bu, bu şekilde olmazdı’ ilgi istiyorum. Sevgi istiyorum. Biraz Piserro’ya sahip çıkılmasını istiyorum” şeklinde konuştu

KOLAY OLUŞMADI

Markasının oluşması için büyük bir mücadele verdiğini, şu anda 100 metrekare alan ile baş edemeyen bir dünya markası pozisyonunda olduğuna değinen Kısakürek şunları dile getirdi: “Bu marka kolay olmadı, bir markayı oluşturmak için çaba sarfedersiniz, maddi ve manevi fedekarlık gösterirsiniz, marka bir yere geldiği zaman şehir sahip çıkar, çünkü o marka şehirle özdeşleşir. Bizim markamızda Kahramanmaraş’la özdeşleşti. Türkiye’nin her bölgesi dışında dünyanın 30 ülkesinde marka tescilimiz ve mağazamız var. Üretim yeri olarak ise Kahramanmaraş’ı gösteriyoruz. Şehrimizin ismini dünyaya duyuruyoruz. Dünya markası 100 metrekare alanla baş edemiyor. Bu nasıl bir iştir, yöneticilerimizden şikayet etmiyoruz fakat markamıza yapılan saygısızlığın hesabını yetkililerden sormasını istiyoruz. Karayolları hukuk bürosu işin üzerine düştüğünde bu alanın çözüleceğine inanıyorum. Alanın kamulaştırılmasının çözümüyle de hayallerimizi faaliyete geçireceğiz” dedi.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz