1953 yılında posta çalışanları arasındaki yardımlaşma ve dayanışmayı artırmak amacıyla kurulan  Posta Çalışanları Derneği (POST-DER), Kahramanmaraş’ta da şubesi aracılığıyla faaliyetlerini yürütüyor. Kuruluşunun üstünden geçen süreçte 7 ihtilal geçirmesine rağmen kapatılmamasıyla dikkat çeken ve kamu yararı gözeten bir sivil toplum kuruluşu olan POST-DER, posta çalışanlarının sevincini paylaşırken, üzüntüsüne de ortak oluyor. POSTDER Kahramanmaraş Şube Başkanlığı öncülüğünde birlik ve beraberlik vurgusunu pekiştirmek adına yılın 365 günü mektup dağıtan posta çalışanları artakalan 6 saatte bu kez mektup yerine, Kahramanmaraşlı vatandaşlara Kahramanmaraş PTT Başmüdürlüğü önünde aşure dağıttı. POSTDER’in her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirdiği aşure dağıtımına ilgi yoğun oldu. Kahramanmaraş PTT Başmüdürlüğü önünde gerçekleştirilen aşure dağıtım törenine Kahramanmaraş İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Semih Bulut, Kahramanmaraş PTT Başmüdürü Ali Kaplan, Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Tayfun Özek, Göksunlular Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Elbistan, Post-Der Genel Başkan Yardımcısı Fatih Acer ve yönetim kurulu üyeleri, gaziler ile ve çok sayıda postacı ve vatandaş katıldı. 

“EN İYİ HİZMETİ VERMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Aşure dağıtımı sonrasında açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş PTT Başmüdürü Ali Kaplan, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, Kahramanmaraş halkına en iyi hizmeti vermenin çabası içerisinde olduklarını söyledi. Kaplan, “Birlik ve beraberliğimizin en ihtiyaç duyulduğu bugünlerde Post-Der Kahramanmaraş Şubesinin organize ettiği aşure dağıtım töreninde Kahramanmaraşlı vatandaşlarımız ve çalışanlarımızla birlikte olmaktan dolayı mutluyuz. Aşure dağıtımı ile hem ağızlarımızı tatlandırdık. Hem de müşterilerimiz ve çalışanlarımızla buluşma imkanı bulduk. PTT olarak Kahramanmaraş ’da en iyi hizmeti verebilme adına birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu etkinliği düzenleyen derneğimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 

“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ ARTIRMALIYIZ”
Aşure programının düzenlenmesinde büyük emeği olan POSTDER Genel Başkan Yardımcısı Fatih Acer ise “Aşure nasıl çeşit çeşit yiyeceklerden oluşmuş ise, insanları da Allah-u Teala farklı çeşit çeşit yaratmıştır. Nasıl aşurede birleşen yiyecekler aşureye ayrı, güzel bir tat veriyorsa, her çeşit inançtan, kültürden, etnik yapıdan insan da biraya geldiğinde, birlik olduğunda aynı aşurede olduğu gibi bambaşka bir güzellik kazanmaktadır. Bizler de insana insan olduğu için değer vererek, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde,karşılıklı saygı çerçevesinde,birbirimize sevgi penceresinden bakarak güzel bir Türkiye, güzel bir dünya oluşturabiliriz. Bugünün PTT camiası olarak birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşliğimizin pekişmesine vesile olmasını yüce Allahtan temenni ediyoruz. Bu tür faaliyetlerin tüm Posta çalışanları ile vatandaşlarımız arasında, birlik, beraberlik ve dayanışmayı artırdığından bu çerçevede derneğimiz bu gibi etkinlikleri yapmaya devam edecektir. Emeği geçenlere ve katılanlara derneğim adına teşekkür ediyorum” dedi. 
Protokol konuşmalarının ardından Veysel Karani Camii imam hatibi Bünyamin Sarıbıyık’nın okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ve yaptığı dua sonrası aşure dağıtımı gerçekleştirildi. 

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz