Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan ve okulun konferans salonunda düzenlenen programda “Medeniyetimizin Yıldızları” kitabı hakkında Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek önemli açıklamalar da bulundu. Konuşmasında kitapların ne kadar önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Mahçiçek, “Okullarımızın içini dolduracak iyi yetişmiş donanımlı nesillere ihtiyacımız var” dedi. Konferansta öğrenciler renkli görüntüler oluştururken, Protokol konuşmasından sonra okul yönetimi ve Başkan Mahçiçek tarafından okul öğrencilerine kitaplar hediye edildi.


 

OKULLARIMIZIN İÇİNİ DOLDURACAK İYİ YETİŞMİŞ DONANIMLI NESİLLERE İHTİYACIMIZ VAR’

Konuşmasında önemli bilgilere yer veren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, yapılan binaların ve tesislerin ya da kültür merkezlerinin içini donatacak iyi yetişmiş insanlara ihtiyaçlarının olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Onikişubat Belediyesi fiziki mana da her türlü hizmeti yapar ve yapıyor da, ama esas olan insan odaklı çalışmalardır. Netice itibari ile bu fiziki mana da yaptığımız yatırımların içini dolduramadıysak, onlar kuru yollardan, kuru binalardan öte bir anlam taşımaz. Dolayısı ile yaptığımız binaların ve tesislerin ya da kültür merkezlerinin içini donatacak iyi yetişmiş insanlara ihtiyacımız var. Bu bağlam da çalışmalarımız devam ediyor. Bir ülke düşünün ki 600 sene bir cihan imparatorluğu kurmuş. Medeniyetin abidesi olmuş. Çeşitli bilimsel buluşmaların en önde geleni olmuş ama o ülkeyi kendisi ile geçmişinin bağlantısı ile yok etmişiz. Böyle bir şey olamaz. 600 sene cihan imparatorluğu yapmış bir ülkenin insanları, geçmişinden kopartılmaması lazım, çünkü onun geçmişinde çok büyük uygarlıklar ve çok büyük medeniyetler var. Irkçılığı bir şey zannederek b u ülkeyi bölmeye çalıştılar. Onun için bastığımız ve dağıtacağımız bu kitap bizler için çok önemli. Geçmişimiz de ki medeniyetimizin manisi olan ve onlar neler yapmış bunları öğrenmemiz çok önemli. Bunların daha güzellerini daha ayrıntılarını buldukça basacağız ve sizlere getireceğiz. Bizim eğitim sistemimizde bazı eksiklikler var, o eksiklikleri de telafi edeceğiz. Önümüzde ki seneler de bu ülkenin geçmişiyle çok daha güzel örnekler okuyacağınız ders kitapları bulacaksınız”


 

ÖĞRENCİLERİMİZİ DAHA İYİ NOKTALARA TAŞIYACAĞIZ’

“Biz Onikişubat Belediyesi olarak üç buçuk yıldan bu yana elimizden geldiğince eğitim alanında yardımlar yapmaya çalışıyoruz ve yardımları devam ettireceğiz. Geçen yıl ve önceki yıl Milli Eğitim Müdürlüğümüz le beraber ortaklaşa belirlediğimiz kitaplar aldık. İlk sene 37 bin kitap aldık, geçen yıl 49 bin kitap aldık, bu sene 50 binin üzerinde kitap alacağız. Onları beşli setler haline getirdik ve bütün okullarımıza dağıttık. Geçen sene 37 bin tane safahat aldık ve bütün okullarımıza dağıttık. Bu sene de yine milli eğitim müdürlüğümüzle beraber birkaç gün önce protokolümüzü imzaladık yeni kitaplarımızı da alacağız ve beşli setler halinde öğrencilerimize dağıtacağız okumaları için. Yine Onikişubat Belediyesi olarak 5 tane okul yaptık yurtları ile beraber. Geçen yıl 3 tanesini açtık, 3 tanesini de bu sene açacağız. Önümüzde ki sene iki tane daha açacağız biri proje olmak üzere, toplam da 7 tane okul yapmış olacağız. Bu şekilde yolumuza devam edeceğiz ve öğrencilerimizi daha iyi noktalara taşıyacağız.”


 

DÜŞÜNCE KABİLİYETİMİZİN GELİŞMESİ İÇİN KİTAP OKUMAK ŞART’

Konuşmasının sonlarına doğru kitap okumanın faydalarından bahseden Başkan Mahçiçek, “Her şeyin gelişiminde mutlaka o gelişimi sağlayacak faktörler bulmanız lazım. İnsanoğlu beslenir gelişir ve büyür. Bizim aklımızın, zihnimizin de gelişmesi için kitap okumamız lazım, düşünce kabiliyetimizi geliştiren şey, okumaktır. Okumamız geliştikçe, daha çok yoğun okudukça zihnimiz daha çok gelişecek, düşünme kabiliyetimiz çok daha düzenli ve güzel hale gelecek. Onun için okumak önemli. Bizim zamanımız da öğretmenlerimiz 2 kelime daha öğretebilmek için 10 dakika olan ders arasının 5 dakikasını çalardı. O ideali yeniden yakalamak öğrencilerimiz için daha iyi olacaktır. O ideali yakaladığımız zaman bu ülkenin önünde duracak güç olamaz. Bu kitapların bize intikalinde Erbakan Anadolu imam hatip lisesi okulumuzun ve milli eğitim müdürlüğümüzün çok değerli katkıları var. Bu yüzden sizlere yürekten minnettarız. Ben bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum ve bol bol kitap okumaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu

MEDENİYETİN ŞAHISLARINI TANIMANIZ İÇİN BU KİTABI HAZIRLADIK’

Medeniyetler kitabının çalışmasını başlatan Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmeni Ayşe Gençoğlan, kitabın hazırlanması ve konusu hakkında bazı açıklamalar da bulunarak şu ifadelere yer verdi: “Milletlerin ortak hafızası olan tarih, milli toplumsal kimliğin oluşmasında önemli bir rol oynar. Kimliğin olmadan bir toplumun devamlılığını sağlayabilmek söz konusu olmayacaktır. Tarihin ve ahlaki değerlerin etkisi ile zaman içerisinde toplumsal kimlik oluşur. Kimliğin oluşmasında dilin, dinin, tarihin, coğrafyanın ve sanatın etkisi büyüktür. İnsan mensubu olduğu ülkeyi, içinde yaşadığı dünyayı anlamak ve geçmişini bilmek zorundadır. Geçmişini bilmeyen toplum, hafızasını yitirmiş akıntıya kapılmıştır. Orta Asya’da ortaya çıkmış büyük devletler kurmuş bu şanlı millet, İslam’la şereflendikten sonra, La İlahe İllallah Muhammeden Resulallah’ı bütün dünyaya yaymak amacı ile yola çıkmış, cihan imparatorlukları kurarak gönülleri fethetmiş ve İslam’ın bayraktarı olmuştur. İlah-ı Kerimetullah’ı 3 kıtaya yayan bu aziz milletin içinden nice kahramanlar, nice âlimler, nice sanatkârlar ve nice büyük insanlar yetişmiştir. Tanrının kırbacı Atilla’dan, siyaset ustası büyük Tonyukuk’a, aşkın şehidi Hz. Hüseyin’den, gönül sultanları Hacıbektaş’tan Emir Sultandan, büyük sanatkârlar İtri’ye, Nabi’ye, Bilge Kral Aliye İzzet Begoviç’ten dinin yıldızı Erbakan hocaya kadar, medeniyetin oluşmasına katkıda bulunan etkili olan şahsiyetleri tanımanızı istedik ve bu kitabı hazırladık. Bu çalışmanın sevgili öğrencilere ulaşmasına her türlü desteği sağlayan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek katkıda bulundu, bunun için çok minnettarız. Bu kitabın basılmasını, bu kitabın size ulaşmasını sağlayan Onikişubat Belediyemiz ve Başkanımız, umuyoruz ki bu yarışmanın düzenlenmesini ve bu yarışmanın ödüllerinde de bize desteğini sağladığı için çok mutlu olduk.”


GELECEĞİN BİLİM VE İLİM ADAMLARI BU TÜR OKULLARDA YETİŞECEKTİR’

Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesinin müdürlüğünü yürüten Hacı Ali Kulaç, okulla ilgili, okulun tarihi ve başarı ile ilgili bazı açıklamalar da bulunarak şunları kaydetti : “Necmettin Erbakan Anadolu lisesi 2016 yılında açıldı. Eğitim öğretimine 136 öğrenci ve 10 öğretmenle başladı. İlk eğitim öğretim yılında kendisinde beklenilenin üzerinde bir performans göstererek birinci eğitim yılında il genelinde yapılan deneme sınavlarında ilk 3 sırayı elde etti. Okulumuzun tabi ki bundan sonra ki amaçları birincilikleri elde etmek olacaktır. Yine eğitim olarak akademik başarı, din eğitimi, dil eğitimi ve bunun yanında sosyal ve kültürel başarıları da elde etmek için öğrencilerimiz le hep beraber çalışacağımıza inanıyoruz. Okulumuz proje okulu olduğu için Türkiye’de sayılı okullardan bir tanesidir. Geleceğin bilim ve ilim adamları bu okullar da yetişecektir diye umuyoruz. Ayrıca bu programa katkılarını sunan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek Başkanımıza çok minnettarız.

Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz