Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki kardeşlik, tarihinin yüzyıllar öncesine dayanırken, Bosna Hersek’te faaliyet gösteren Balkanlar Dostluk ve Yardımlaşma Derneği (BDYD) de, iki ülkenin köklü ilişkilerini her geçen gün daha da kuvvetlendiren çalışmalara imza atıyor. Bu kapsamda BDYD, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da ‘Türkiye-Bosna Hersek Kültür Buluşması’ organize etti. Buluşmaya hem Bosna Hersek’ten hem de Türkiye’den önemli isimler katılırken, Türkiye’yi TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ile AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mahmut Kaçar öncülüğündeki heyet temsil etti.

Programın açılış konuşmasını yapan BDYD Genel Başkanı Sinan Balkaya, “Millet devlettir, devlet bayraktır, bayrak topraktır, toprak da namusumuzdur” dedi.

“TÜM MAZLUMLAR BİLSİN Kİ ALLAH VE TÜRKİYE YANLARINDADIR”

Buluşmada çok önemli birlik ve beraberlik mesajları veren TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Balkanlar Dostluk ve Yardımlaşma Derneği’nin organize ettiği Türkiye-Bosna Hersek Kültür Buluşması ile unutulmaz bir gece yaşadıklarını kaydetti.

Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bosna-Hersek halkının her daim yanında olduğunu vurgulayan Güvenç, “Bosna’da, Üsküp’te, Piriştine’de, yeryüzünün neresinde olursa olsun mazlumların hiç biri korkmasın. Bilsinler ki Allah ve Türkiye yanlarındadır” ifadelerini kullandı.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mahmut Kaçar konuşmasında Bosna-Hersek’in Türkiye’ye ataların emaneti olduğunu söyledi.

Programda Bosna Hersekli sanatçılar Armin Muzaferiya ve Şeyma Mehiç de sahne alarak sevilen eserlerini ve bazı Türkçe parçaları seslendirdi.

Kütahya'dan gelen çini ve seramik sanatçıları kurdukları stantla geceye renk kattı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz