Başkan Aydın, Manşet Gazetesini ziyaretinde yaptığı konuşmada, Göksun için yapacaklarını, ilçe ile simge haline gelen Elmanın son durumunu anlattı. Kısa bir süre önce Büyükşehir Belediyesinin 3 bin ton kapasiteli yaptığı elma soğuk hava deposunun çok önemli olduğunu belirten Aydın: “Büyükşehir’in ilçemize yapmış olduğu 3 bin tonluk depo bizin ilçemizdeki üretilen elmanın değerini daha da artıracak. Ciddi bir katkısı olacak. Bizim 55 bin ton üzerinde rekoltemiz var. Göksun elmasının da Türkiye’de yeri farklı. Biz Göksun elmasıyla markalaşmaya çalışıyoruz. Tabi markalaşmanın kolay olmayacağını biliyoruz. Markalaşma yolunda bu depoların çok önemini de biliyoruz. Değerinin artışına sebebiyet vereceğini, üreticinin daha iyi şartlarda elmasını değerlendireceğini biliyoruz. Bundan dolayı Büyükşehir belediyesine çok teşekkür ediyoruz. Bu çok ciddi bir proje. Son derece önem arz eden bir proje. Ciddi bir ekonomik bir katkısı olacağını düşünüyoruz” dedi.

FESTİVALLER ÖNEMLİ

Elma, Kar ve güreş festivali ile ilçesinin sirkülasyonunu arttıran Aydın şöyle konuştu: “Festivaller yapıldığı yerleşim yerlerinin tanıtımıyla alakalı olsun, sosyal kültürel alanlarda olsun ve ekonomik anlamda bulunduğu ilçeye katkı sağlayan faaliyetlerdir.

Bizler bu festivalleri yaparken bizim önemli festivalimiz var. Kış aylarında kar festivali yapıyoruz ve bu süreçte malum iki gün önce yaptığımız karakucak güreş festivalimiz var ve sonbahar mevsiminde yaptığımız elma sezonunda elma festivalimiz var be ilkbaharda yaptığımız yayla festivalimiz var. Bu 4 festivalimiz artık Göksun’umuzla özdeşleşmiş duruma geldi. Göksun yayla bir kent. Kış turizmine hem de yaz turizmine ev sahipliği yapabilecek özellikte. Gerek coğrafi konumu itibariyle gerek iklim şartlarından kaynaklı kendine has bir özelliği var. En önemli özelliklerinden birisi iç Anadolu, güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Akdeniz bileşkesinden bulunduğundan dolayı kavşaklar şehri haline geldi. Yakın bir gelecekte de inşallah Akdeniz Karadeniz bağlantı yolu Göksu’ndan geçmek şartıyla Göksun’umuzun önemini bir kez daha attıracak.

DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM

Bundan dolayı biz hem doğal yaşam merkezi olma özelliğini koruyarak büyütmeyi, geliştirmeyi umut ediyoruz hem de kendine özgü yapısını korumayı hedefliyoruz. İnşallah gelişimle, dönüşümle, değişimle birlikte doğal yapımızı da korursak bölgenin en güzel sağlıklı yaşam merkezi olma özelliğine sahip olacağız. Bundan dolayı yaz turizm yayla turizm sürekli gelişmekte. Bugün Çukurova’dan bir hayli misafirlerimiz var. Bir kaç gün önce yine açılışlarımız vardı ve işletmelerine gittim. İşletmeciyle görüştüm ve orada Urfalı kardeşlerimizi gördüm. Urfalı kardeşlerimiz 50 derece sıcağın olduğunu Göksu’nun havasıyla, suyuyla, insanının güzelliğiyle çok rahat bir yaşanılabilir bir yer olduğunu onların tespit ettiğini memnuniyetle öğrendik. Bir taraftan değiştirip dönüştürüp geliştirirken bir taraftan da doğal durumunu korumayı hedefliyoruz. Kahramanmaraş’ın en ön önemli ilçelerinden biri haline geleceğini ümit ediyoruz. Her ne kadar Akdeniz bölgesinde bulunsak ta iklim olarak biz karasal iklime sahibiz ve havasıyla, suyuyla son derece yaşamaya elverişli bir kent. Bu özelliğinde korumaya gayret ediyoruz.

DOLARI HEP BİRLİKTE TAKİP EDİYORUZ

Çok ciddi bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Allah’ın izniyle bu ülkeyi yöneten bir liderimiz var. Halkının güven duyduğu son derece arkasında olduğu ve böyle Amerika’nın ve dış güçlerin baskısına, yaptırımına boyun eğmeyecek bir yapıya sahip halkımız var. Göksun halkımızda bu konuda hiçbir tedirginlik yok. Allah’ın izniyle bu güne kadar farklı yöntemlerle ülkenize vermek istedikleri zararları atlattığımız gibi bundan sonrada bu ekonomik sıkıntıyı da atlatacağız inşallah. Bu millet her şeyin üstesinden gelir. Biz cenabı Allah’a ve Liderimize güveniyoruz. Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider bu ülkenin başında olduğu sürece halkıyla aynı şeyi düşünen, aynı havayı teneffüs eden, aynı duyguları taşıyan liderin varlığında Rabbim bizlere yardım edecektir ve hep beraber istemediğimiz bu günberide atlatacağız ve güzel günlerde hep beraber olacağız. Türk milleti böyle ufak tefek şeylere boyun eğmez. Hele hele dünyada ekonomik baskılardan dolayı pes etmemiştir. Türk milletine hiçbir güç diz çöktüremeyecektir.

İMAR UYGULAMASI

Göksu’nda Tepebaşı ve kayabaşı mahallelileri sit sorunu vardı. İmar uygulaması yapılamıyordu.2,5 yıl gayret ettik mahkeme kararı neticesinde sit olma durumunu ortadan kaldırdık ve şuanda Göksun geleninde yapmış olduğumuz revize planı içerinde bu mahallelerimizde planlamasını yaptık. Allah’ın izniyle bu hemşerilerimizde kendi mahallelerinde istedikleri şekilde bu yapıya inşaat imkânının kavuşma yönünde ilerleme kaydettik. Göksun şuanda yeni yapmış olduğumuz revize imar planıyla 33 bin nüfusu barındıran ilçe olmaktan 77 bin nüfusu barındıracak ilçe olma özelliğine sahip olmuştur”

Haber: Ahmet Güneçıkan- Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz