1995 yılında Başbakanlık ve Maliye Bakanlığında üst düzey görevlerde bulunan ve Kahramanmaraş’a büyük hizmetlerde bulunan Ahmet Şirin tarafından kurulan ve kısa adı MARDER olan Kahramanmaraş ve İlçeleri Kültür Derneği yeni yönetimini seçti.

Uzun süreden beri faaliyet göstermesine rağmen Abdurrahman Köroğlu ile birlikte faaliyetlerini artıran ve müstakil bir ofise kavuşarak tüzel kişiliğini ön plana çıkaran MARDER, Akademisyeninden, bürokratına, işadamından öğrencisine kadar Ankara’da yaşayan Maraşlıları bir araya getirme konusunda dikkat çekici bir performans sergiliyor. “Kahramanmaraş tarihinde bir ilk olarak 20-23 Haziran 2013 tarihleri arasında Kahramanmaraş valiliği ve belediyesinin katkılarıyla “Kahramanmaraş Tanıtım Günleri” gerçekleştiren MARDER, bu tanıtım etkinliğinde, ilin sanayi ürünleri, dondurması, tarhanası, biberi, el sanatları ve diğer değerlerini Başkent'e taşıdı. MARDER 2016’nın nisan ya da mayıs ayında tanıtım günlerinin ikincisini gerçekleştirebilme çalışmalarını sürdürüyor.

Geçtiğimiz ayın sonunda yapılan Olağan Genel Kurulda, yönetim şu şekilde:

Başkan            Abdurrahman Köroğlu (Çevre ve Şehircilik Bakanlığı), Başkan Yardımcıları          

Selahiddin Ögülmüş (Prof. Dr.), (Ankara Üniv., Öğretim Üyesi), Demet Şahin (Serbest Eczacı), Genel Sekreter Dr. Fatih Cırık (Sağlık Bakanlığı), Genel Sayman H. Halil Afşarata (Ekonomi Bakanlığı), Yönetim KurululÜyeleri Ahmet Koray ÇELEBİ (Banka Müdürü), Ahmet Alperen (Müşavir), Zekeriya Öztürk            (İş adamı), Şerafettin Yıldırım (İşadamı).
Haber Merkezi  

Editör: Mahmut Beyaz