Mahalli İdareler seçimine sayılı günler kalırken, AK Kadrolarda çalışmalarına büyük bir gayretle devam ediyor. Bu kapsamda seçim kampanyasının başladığı günden bu yana çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, yeni sanayi sitesini gezerek esnafların sorunlarına ve önerilerine kulak verdi. Sanayi sitesi içerisinde geçirdiği süre boyunca esnafın iş yoğunluğunun arttığını ve piyasada yavaş yavaşta olsa bir hareketlenmenin başladığını gözlemlediğini belirten Güvenç,Gördüğüm şu ki esnafımız çalışıyor, durgunluk yavaş yavaşta olsa aşılıyor. Piyasada bir hareketlenme başlamış. Bu umut verici bir şeydir. Tabi bu birkaç saat içerisinde gördüklerim yanıltıcı da olabilir ama gözlemlediğim bunlardı. Esnaftan, işlerin düzeldiğine piyasanın yavaş yavaş toparlandığına dair duyumlar alarak böyle bir izlenim kaydettim.  Ekonomimiz ve çalışanlarımız adına buna çok sevindim” şeklinde konuştu.

İNSANLAR AK PARTİ’NİN BU ÜLKEYİ NEREDEN ALIP NEREYE GETİRDİĞİNİN FARKINDALAR”

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Güvenç, “Tüm Ak Parti kadrolarımız ile her seçimde olduğu gibi bu seçimde de esnaflarımızı, halkımızı tek tek gezip kapılarını çalıyoruz. Bugün de şehrimizde bulunan yeni sanayi sitesindeki esnaflarımıza bir ziyaret gerçekleştirdik.  Gördüğüm şu ki, esnafımız çalışıyor, durgunluk yavaş yavaşta olsa aşılıyor. Piyasada bir hareketlenme başlamış. Hiç görmediğim kadar yoğunlukta bir iş gördüm. Bu umut verici bir şeydir. Tabi bu birkaç saat içerisinde gördüklerim yanıltıcı da olabilir ama benim gözlemlediğim bunlardı. Esnaftan işlerin düzeldiğine, piyasanın yavaş yavaş toparlandığına dair duyumlar alarak böyle bir izlenim kaydettim.  Ekonomimiz ve çalışanlarımız adına buna çok sevindim. Biz 16 yılda 15’inci seçime gidiyoruz. İlk defa çalışan kesimin refahını daha yukarıya taşıyacak şekilde değil de düz bir seviye de ilerliyoruz hatta bazen aşağı doğru eğri olan bir ortamda seçime gidiyoruz. Halkımız eleştiriyor, sorunlarını dile getiriyor ama sonuç olarak Ak Parti’ye oy vereceğiz diyor. İnsanlar AK Parti’nin bu ülkeyi nereden alıp nereye getirdiğinin farkındalar” dedi.

“MİLLET NE BEKLİYORSA AK PARTİ’DEN BEKLİYOR”

Mahalli İdareler seçiminden sonra Cumhur ittifakının kazanması halinde 4 yıl 3 boyunca seçim olmayacak olmasının ülkenin huzuru, istikrarı ve ekonomisine çok şey katacağına vurgu yapan Güvenç, şu ifadeleri kullandı: “Bu seçimde Cumhur İttifakı kazandığında, büyümenin ve istikrarın süreceğini, ekonomide ki yaşanan birtakım sıkıntıların da giderileceğini düşünüyorum.  Burada sevindiğim hususlardan bir tanesi, esnafımızda da bu bilincin oluşmuş olmasıydı. Esnafımız, 4 yıl 3 ay boyunca seçim olmamasının, huzurun ve istikrarın olmasının ekonomi adına ne anlama geldiğinin farkında. Şunu da ifade etmek gerekiyor ki esnafımızın problemleri var, beklentileri ve ihtiyaçları var. Bu zamana kadar çok şey yaptık ama çıta çok yükselmiş talepler de sınırsız. Kimisi buralara daha sık gelmemizi istiyor kimisi de bazı sorunları çözüme kavuşturmamızı istiyor. Seçim demokrasi gereği bize eğitici ve öğretici oluyor, karşılıklı dertleşmeye vesile oluyor. Sonuç olarak buradan gördüğüm Maraşlımız, esnafımız, çalışanımız AK Partiye oy verecek. Ben bu kararlılığı gördüm. Bütün bunların yanında gerekli eleştirilerini de yaptılar bu da demokratik çıtanın yükseldiğini gösteriyor. AK Parti’nin alternatifi yok. Bunu milletin çok iyi görmesi lazım, partilinin çok iyi görmesi lazım, hepimizin çok iyi görmesi lazım. Çünkü bir ülkenin kaderinin ve geleceğinin sorumluluğu omuzlarına yüklenmişse o sorumluluğa uygun hareket etmen lazım. Ben her zaman dua ediyorum, Allah bizi bu milletin güvenine, itimadına layık eylesin. Allah bizlere, beklentilere cevap verecek gücü versin. Millet ne bekliyorsa AK Parti’den bekliyor.”

“ELBİSTAN BİZE HAZIR OLDUĞUNU GÖSTERDİ”

Önceki gün Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde Cumhur İttifakı AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürbüz’ün gerçekleştirmiş olduğu proje tanıtım toplantısını değerlendiren Milletvekili Celalettin Güvenç, “Mehmet Gürbüz’ü sürekli takip ediyorum. Kendisi çok iyi bir şekilde yetişmiş bir insandır. Belediyecilik tecrübesi olan, bürokraside tecrübesi olan biridir. Önceki gün gerçekleştirilen proje açıklama sunumunda da bu deneyimlerin boş olmadığını gösterdi. Elbistan’a çok iyi bir şekilde hâkim olduğu gösterdi, takdire şayan bir sunum gerçekleştirdi. Eski bir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak izledim, çok yeterli ve doyurucu buldum. Bu umut verici ve güzel bir şeydir. Salona hâkim olan heyecan da çok iyiydi. Elbistan bize hazır olduğunu gösterdi” ifadelerini kullandı.

“İNSANLARA VE İNANÇLARINA SAYGI GÖSTERMEK ZORUNDASINIZ”

Birkaç gündür ülke gündemini yoğun bir şekilde meşgul eden Balıkesir'in Edremit ilçesinde

CHP Belediye Başkan Adayı ile iş adamı müteahhittin “Bizim oy Kürdistan'a” konuşmaları ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Taksim İstiklal Caddesi’nde toplanan kadınların ezan okunduğu esnada yaptıkları ıslıklama olayı ilgili de konuşan Milletvekili Güvenç, “Balıkesir’de yaşananlar da büyük rezalettir. Mikrofonu açık unutmuşlar imamı konu alarak çirkin cümleler sarf edip dalga geçiyorlar ardından bir Kürdistan konusu geçiyor. Bunlar bizim Türkiye’de halkın dikkatini çektiğimiz realiteyi gösteriyor. Maalesef Türkiye’de AK Parti dışında milletin derdi ile dertlenen, milleti kucaklayacak olan, milletin geleceğini planlayan başka bir grup yok. İşte seviye budur, halimiz budur. Bu olayın yaşanması ile birlikte seçim üzeri kendi kendilerini deşifre etmiş oldular. Maraşlı bunu takdir edecektir diye düşünüyorum, bütün milletimiz takdir edecektir diye düşünüyorum. Allah bizi bu durum karşısında sorumluluklarının farkında olan ekip olarak istihdam etsin. Ekip olarak sorumluluklarımızın farkına varalım ve herhangi bir yanlışa ödün vermeyelim.

“ORADAKİ KADINLAR KADINLIĞIN DOĞASINI KAYBETMİŞLER”
Ezanın ıslıklanması kabul edilmez bir şeydir. Hangi dine mensup olursanız olun her dine saygı göstermek zorundasınız. Peygamber efendimiz, “Kimsenin putuna, tanrısına küfretmeyin onlar da size küfreder” diyor. Biz böyle bir kültürden geliyoruz. İnsanlara saygı göstereceksiniz, inançlarına saygı göstereceksiniz. Burada esas Maraşlının dikkatine sunmak istediğim İstanbul Taksim de yaşanan olaydır. O caddede 5 binden fazla kadın vardı. Oradaki kadınların profili, neslimizi ne hale getirdikleri açısından çok önemli. Taşıdıkları pankartlardan tutun da kullandıkları dile kadar böyle bir şey olamaz. Biz millete sürekli olarak terörden yana vurgu yapıyoruz aman ha istikrar bozulursa tekrar Türkiye’yi terör sarmalına alırlar diyoruz ama emin olun Taksim’de ki o kadınlarımızın düştüğü durum da en az bunun kadar vahim. Bu kadar seviyesizlik olmaz. Orada ki kadınlar kadınlık sıfatından çıkmış. Kadında bir asalet vardır, kadında bir zarafet vardır, ar damarı, utanma duygusu vardır. Kadın annedir, ailenin reisidir, çocukların anasıdır, eşinin dert ortağıdır. Kadın çok değerli bir varlıktır ama oradaki insanlar bu değerleri tamamıyla kaybetmiş. Herkes ıslık çaldılar diye nitelendiriyor ama orada yaşanalar bir ıslığın ötesinde taşıdıkları pankartlar korkunçtu. Dün katıldığım bir programda hanımlara, çocuklarınıza izletmeyin ama siz ibret olsun diye izleyin, bakın onlara dedim. Çünkü kadın olmak, anne olmak, çocuk sahibi olmak fıtrata çok uygun ve onur verici şeylerdir. İşte o kadınlar bu duyguları kaybetmiş. Hepimizin nesillerimiz için geleceğimiz için kaygılanıp bunun üzerinde çalışması lazım ve düşünmesi lazımdır. Ben insanlık adına o kadınların düştüğü bu duruma çok üzüldüm ve çok utandım. Biz bu nesilleri ne zaman bu kadar kaybettik. Nasıl bu kadar kendi doğalarını, kadınlıklarını kaybetmiş olabiliyorlar. Orada, aileye saldırı var kadın kimliğine saldırı var, evlilik kurumuna saldırı var çocuk yapmaya saldırı var kısacası ne ararsan vardı. Orada Bayağılaşmış tipler vardı” dedi.

Haber: Tuğçe Kayar

Editör: Mahmut Beyaz