Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümünün yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar çete kıyafetlerini şimdiden almaya başladı.

 

 

Kahramanamaraş'ın düşman işgalinden kurtluşunun 96'ncı yıl dönümünün yaklaşması vatandaşları heyecana sardı. 12 Şubat'a sayılı günler kala vatandaşlar şehrin çeşitli yerlerinde satılan çete kıyafetlerine yoğun ilgi gösteriyor. Kahramanmaraş'ta çete kıyafeti satan Durmuş Kara, çete kıyafet satışlarının şu anda iyi olduğunu ve önümüzde ki günlerde 12 Şubat'ın daha da yaklaşmasıyla satışların daha da artacağını söyledi.

 

'VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR'

Kahramanmaraşlı vatandaşların 12 Şubat'ın yaklaşmasıyla çete kıyafetlerine yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Kara, satışlarında geçen seneye göre daha iyi bir durumda olduğunu belirtti. Kara, "Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü olan 12 Şubat'ın yaklaşmasıyla birlikte kahramanmaraşlı vatandaşlar çeteye ilgi gösteriyor. Şu anda önümüzde sayılı günler kaldı ve insanlarımız çete kıyafetlerine yoğun ilgi göstermeye başladılar. Satışlarımız oldukça iyi durumda. Satışlarımızda günden güne değişiyor ama ortalama dükkanımıza çete kıyafeti almak için gelen vatandaşımızın sayısı 10 ila 15 arasında. Tabii bu zamanla da alakalı bir durum. Yani insanlar 12 Şubat'a daha var önümüzde ki hafta alırım dediği için şu anda satışlarımız normal. Geçen seneki satışlarla bu seneki satışlar arasında fark var. Geçen yıl yine rağbet vardı ama bu seneki kadar yoktu. Bu sene insanlar çete kıyafetlerine diğer yıllara göre daha çok ilgi gösteriyor. İnşallah satışlarımız daha iyi olacak. Küçük bebekten başlayarak her yaş grubuna kadar çete kıyafetlerimiz mevcut. Mesela geçen gün 70 yaşında ki bir dedemiz çete kıyafeti almak için dükkanımıza geldi ve kıyafeti üstüne giyerken o kadar çok heyecanlıydı ki gerçekten bu gurur verici bir durumdu. Bir de normal çete kıyafetlerinden farklı olarak 'Kutlu' denilen bir kıyafetimiz var. Bu kıyafet normal çete kıyafetlerineden farklı olarak daha iyi yapılmış ve özenilmiş bir kıyafet.Çete kıyafetlerinde genel fiyat durumumuz ise 40 liradan başlıyor 60 liraya kadar devam ediyor. Çete kıyafetine göre fiyatlar yüksek değil normal" ifadelerini kullandı.

 

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz