Kentin en önemli damak tatlarından biri olan ve sofraların tüm mevsimlerde vazgeçilmez gıdası haline gelen Maraş sucuğu artık tescillendi. Bu kapsamda Kahramanmaraş Kasaplar Odası'nın uzun süredir yaptığı çalışmalar sonucunda Türk Patent ve Marka Kurumu, Maraş sucuğunu 'Maraş Et Sucuğu' olarak tescilledi. Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Uyduran, " Patentimizi ‘Maraş Et Sucukları’ adı altında aldık. Yaklaşık olarak 6 ay önce başvuruda bulunmuştuk ve başvurumuzun üzerine patenimizi aldık. Bu patent, Kahramanmaraş’ta bulunan ve Kasaplar Odamıza üye olan bütün kasaplarımızın dükkanlarında kullanacağı ortak bir isimdir. Geçmişte Kayseri et sucukları, Afyon et sucukları gibi isimleri kullanılıyordu. Biz de oda olarak düşündük ve bu işin, bizim ustalarımızın maharetli ellerinde yetiştiğini ispatlamak amacı ile patentimizi aldık" şeklinde konuştu.

"ORTAK BİR İMALATHANE ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ"
Kasapların ortak bir alan olarak kullanabileceği bir sucuk imalathanesi üzerinde çalışma yaptıklarını belirten Uyduran, "Patentten sonra da şuan Kasaplar Odası olarak, kasaplarımızın tamamının ortak bir alan olarak kullanabileceği sucuk imalathanesi üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Yakın bir zamanda bu konuyu da bir neticeye kavuşturup gerçekleştireceğiz. Kahramanmaraş Kasaplar Odasına üye olan tüm kasaplar olarak artık dükkanlarda sucuk satışları ‘Maraş Et Sucukları’ etiketi ile satışa sunulacaktır" diye konuştu.

"SUCUK SATIMINDA GÜVENİLİR YER KASAP ESNAFLARIMIZDIR"
"Özellikle et ve sucuk türü ürün satışlarında güvenilir olan tek adres kasaplarımızdır" diyen Uyduran, sözlerinin devamında şunları kaydetti: "Kış aylarında Kahramanmaraş halkımızın özellikle sabah kahvaltılarında olmazsa olmazlarında biri sucuk, irişkit ve yumurtadır. Özellikle et ve sucuk türü ürün satışlarında güvenilir olan tek adres kasaplarımızdır. Yer yer Tarım İl Müdürlüğümüz ve Basın aracılığı ile çıkan haberden de ambalajlanmış, paketlenmiş sosislerin, salamların içerisinde neler neler çıktığını görüyoruz. Kasaplar bu işi tamamen doğal, insanların gözünün önünde yaparak son derece titiz ve sağlıklı bir hizmet sunmaktadırlar. Tüketiciler temiz ve güvenli et yemek istiyorsa bunun tek adresi kasaplardır."

"YEDİKUYULAR'DA SEYYAR SATICILAR TAMAMEN KALKACAK"
Uyduran, son olarak sözlerine şunları ekledi: "Sezonu yaklaşan Yedi Kuyular Kayak Merkezi ile ilgili Büyükşehir Belediyemiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör ile sürekli olarak istişare içerisindeyiz. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e çok teşekkür etmek istiyorum çünkü başkanımız bu yıl Yedi Kuyular Kayak Merkezinde bizlerin çalışma sahası için çok güzel bir alan tahsis etti. Bu zamana kadar biz kasaplar Yedi Kuyular’da gerçekleşen, önüne gelen herkesin tezgah açması konusundan çok rahatsızdık.  Büyükşehir Belediyemiz bu konuya el atarak seyyar satıcıları tamamen kaldırdılar.  Doğal ortamda, güvenilir, isim yapmış, markalı olan 8 veya 10 tane Belediyemiz bünyesinde hizmet verecek esnaflarımıza yer tesis ediliyor. Bu konudaki çalışmaları yakından takip ediyoruz hatta dün Yedi Kuyulara giderek çalışmaları yerinde gördük. Kış sezonunda Yedi Kuyular Kayak Merkezi son yıllarda bizim için olmazsa olmazlarımızın arasında geliyor. İnsanlar kasaplarımızdan sucuklarını alarak Kayak Merkezine çıkıyor ve doğal ortamda ailesi ve çocukları ile pişirip yiyorlar. Bu yıl da nasip olursa geçen sene yaptığımız gibi bir irişkit festivali düzenleyeceğiz. Et konusunda, irişkit konusunda güvenilir tek adres kasaplardır. Esnaflarımıza her zaman sahip çıkılmasını istiyoruz zaten bu konuda Kahramanmaraş halkımızdan Allah razı olsun esnafımızı asla yalnız bırakmıyor."

Haber: Tuğçe Kayar

Editör: Mahmut Beyaz