Maraş Biberinin üretilip işlendiği Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman illerini kapsayan projenin taraflarıyla biraraya gelen ve projenin ana faydalanıcısı olan Kahramanmaraş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve projenin Teknik Destek Ekibi, 19 ve 20 Haziran tarihlerinde düzenledikleri toplantılarda, projenin amacı ve beklentiler konusunda konukları bilgilendirdiler. Kahramanmaraş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu yapmış olduğu konuşmasında, bölgedeki bibercilik sektörünün canlandırılması için bu projenin çok büyük bir imkan olduğunu belirtirken, çiftçiden tüketiciye uzanan zincirin halkalarının en güçlü bir sistemle işlerlik kazanması için, ilgili tüm tarafların etkin katılımının önemine işaret etti. Ülkedeki en kaliteli ve özel biberin bölgemizde yetiştiğine vurgu yapan Emiralioğlu, Maraş Biberinin artık bir dünya markası olmasının zamanı geldiğini ve bunun yolunun da sektörel işbirliğinden geçtiğini sözlerine ekledi. Emiralioğlu, Maraş Biberinin, tüm bölge illerinin ortak değeri olduğunu belirterek, önyargılardan uzak, birlik beraberlik içinde sektör paydaşlarının ortak bir akıl oluşturmaları gerekliliğine dikkat çekti. Projenin yürütülmesinden sorumlu teknik ekibi temsilen söz alan Aytekin Ağır, küme çalışmalarının bölgesel kalkınmanın önemli bir parçası olduğunu vurgularken, kümelenmenin, üretici firmalar ve onları destekleyici firma ve kurumların bir araya geldiği bir çalışma modeli olduğunu, bu çerçevede Maraş Biberinin güçlü bir marka haline getirilmesi için detaylı çalışmalar yürütüleceğini ifade etti. Maraş biberinin Türkiye sathında tanıtımı için çeşitli projelerin yürütüleceğini ifade eden Ağır, Ortak Kullanımlı Paketleme Tesisi ve Laboratuvar’ın devreye girmesiyle, tüketiciye en seçkin ve sağlıklı ürünlerle, en az maliyetle ulaşmaları yönünde işletmelerin destekleneceğini ifade etti.

Maraş Biberi Kümelenmesi sürecinde iletişim ve işbirliği konularında aktif olarak görev yapacak Kümelenme Çalışma Grubu’na destek verecek tüm birim ve kurumların temsilcileri toplantıda hazır bulundular.

Projenin ana faydalanıcısı olan Kahramanmaraş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün yanı sıra, Kahramanmaraş Ticaret Borsası ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası da, ana paydaşlar olarak kümelenme sürecine destek veriyorlar.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz