Yaklaşık 2 ay önce Ramazan Bayramı’nı idrak ederek büyük bir huzurun ve sevincin mutluluğunu yaşayan vatandaşları şimdi de Mübarek Kurban Bayramı telaşı sardı. Bir yandan kurbanlık almak için Canlı Hayvan Pazarlarının yolunu tutan, diğer yandan da bayram için gerekli olan alışverişlerini tamamlamak adına çarşı-pazar dolaşan vatandaş, bayrama kavuşmanın heyecanını yaşıyor. Her bayram öncesi olduğu gibi yine bu bayram öncesi de vatandaşların en uğrak yeri olan berberler, şu sıralar yoğun mesai yaparak vatandaşları bayrama hazırlıyor. Kahramanmaraş’ta uzun yıllardır berber esnaflığı yapan Mehmet Gözübüyük ve Hüseyin Altıparmak, yaşanan yoğunluğu gazetemize anlattı. Bayram tıraşlarını son güne bırakmak istemeyen vatandaşların erkenden berberlere akın ettiğini ve bu nedenle büyük bir yoğunluğun oluştuğunu söyleyen Mehmet Gözübüyük, hiçbir vatandaşı mağdur etmemeye özen gösterdiklerini belirtti. Öte yandan Hüseyin Altıparmak ise işlerin artması nedeniyle gece geç saatlere kadar çalıştıklarını kaydetti.

HİÇBİR VATANDAŞI MAĞDUR ETMEMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Bayrama sayılı günler kalmasından ötürü eleman sayılarını arttırdıklarını kaydeden Gözübüyük, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Bayram öncesi yoğunluk var. Havalar sıcak olduğundan vatandaşlar akşam saatlerini tercih ediyor. Çoğu zaman yoğunluktan sabah ezanına kadar çalışmamız devam ediyor. Bayrama 3 gün var eleman sayımızı arttırdık. Geceli gündüzlü yirmi dört saat çalışıyoruz. Bu yoğunluk devam ederse bayram günü de çalışmayı düşünüyoruz. Tıraş olmak için gelen müşterilerimize bazen randevu durumuna göre sıra veriyoruz. Hiçbir müşterimizi mağdur etmemeye çalışıyoruz. Mesaimiz bayram namazına kadar devam edecek.”

BAYRAM YOĞUNLUĞU BAŞLADI”
Bayram yoğunluğunun başladığını dile getiren Altıparmak’da işyerlerini normalde saat 19.00’da kapattıklarını ancak yoğunluktan dolayı gece geç saatlere kadar mesai yaptıklarını belirtti. Altıparmak, “Arefe günü özellikle il dışında çalışanlar, ailelerinin yanına döndükleri için evlerine gitmeden önce saç sakal tıraşı olup gidiyorlar. Bayram öncesi normal günlerde yaptığımız tıraşın 5-6 kat fazlasını yapıyoruz. Berberler olarak fazla yoruluyoruz fakat kazancımız da iyi olduğu için yorgunluğumuza değiyor. Akşamları normal günlerde saat 19.00'da kapatırken bu aralar gece geç saatlere kadar bayram mesaisi yapıyoruz. Arife günü ise bayram sabahına kadar çalışacağız. Yoğunluğa, sıraya kalmamak isteyen vatandaşlar şimdiden bayram tıraşı oluyor" ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz