Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere memleketi Kahramanmaraş’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, 31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimi sonucunda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Hayrettin Güngör ile görevlerine yeniden seçilen Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Ünal’ın ilk adresi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi oldu. Ünal’ı, 31 Mart’ta gerçekleştirilen seçimde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Hayrettin Güngör ve personelleri karşıladı. Karşılama töreninin ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamına geçildi. Hem seçimlerin değerlendirmesinin hem de gelecekte yapılan çalışmaların konuşulduğu ziyaretin ardından Ünal, beraberindeki heyetle birlikte Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde düzenlenen Üniversiteler Arası Tekvando Şampiyonası’na katılarak dereceye giren gençlere madalyalarını takdim etti. Sonrasında ise beraberindeki heyetle birlikte Dulkadiroğlu Belediye Başkanlığı’na gelen Mahir Ünal, Belediye Başkanı Necati Okay’ı makamında ziyaret ederek, yeniden seçilmesi dolayısıyla hayırlı olsun dileklerini iletti. Ünal, ardından ise Onikişubat Belediyesi’ne geçerek Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

“86 AYRI ÜLKEDEN 2 MİLYON TURİST BEKLİYORUZ”

Ziyaretler sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, 31 Mart seçimlerinin ardından göreve seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve ilçe belediye başkanlarına hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi. Bütün ilçeleri önümüzdeki günlerde ziyaret edeceğini dile getiren Ünal, sözlerinin devamında ise 2023 yılında Onikişubat Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan EXPO 2023 hakkında açıklamalarda bulundu. EXPO 2023 ile 86 ayrı ülkeden 2 milyon turist beklediklerini kaydeden Ünal, “Öncelikli olarak Büyükşehir Belediye Başkanımızı ziyaret ettik, tebrik ettik. Onikişubat Belediye Başkanımızı, Dulkadiroğlu Belediye Başkanımızı ziyaret ettik. İnşallah Önümüzdeki hafta da diğer ilçelerimizi ziyaret edip hayırlı olsun ziyaretlerinde bulunacağız. EXPO Kahramanmaraş için çok önemli ve kıymetli. Bildiğiniz gibi 19 Nisan'dan itibaren havaalanımız artık gümrük işlemlerine başlıyor. Uzunca bir süreden beri havaalanımızın uluslararası bir havaalanı olması için bir çalışma yürütüyorduk. Bütün bunların EXPO'yla ilgili var. Çünkü 2023 yılında biz inşallah Kahramanmaraş'a 86 ayrı ülkeden 2 milyon turist bekliyoruz” dedi.

“KAHRAMANMARAŞ’I 86 AYRI ÜLKE TANIYACAK”

2023 yılında Kahramanmaraş'ı 86 ayrı ülkede tanınan bir şehir haline getirmeyi hedeflediklerini anlatan Ünal, “Şu anda EXPO'yla ilgili çalışmalar gayet güzel devam ediyor. Büyük oranda altyapısı tamamlanmış durumda. EXPO binaları ve kulesi, çevre, bahçeler bunlarla ilgili çalışmalar gayet iyi bir şekilde devam ediyor. Tabi sadece bahçelerin hazırlanması, fuaye alanlarının, ülke bahçelerinin hazırlanması değil aynı zamanda bir de bu işin tanıtımı var. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör Bey'de aynı zamanda EXPO'nun sahiplerinden bir tanesi. Çünkü Kahramanmaraş'ımıza ait, her ne kadar sağ olsun Hanefi Bey gitti, çalıştı, İtalya'dan aldı geldi ama biz milletvekilleri olarak aynı şekilde ilçe belediye başkanlarımız, büyükşehir belediye başkanlarımız hep beraber EXPO 2023'e çıkıp inşallah 2023 yılında Kahramanmaraş'ımızı 86 ayrı ülkede tanınan bir şehir haline getirmek istiyoruz” açıklamalarında bulundu.

“ULUSLARARASI HAVALİMANI SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRDİK”

Kahramanmaraş Havalimanı ile ilgili önemli bir müjde de veren Ünal, Kahramanmaraş Havalimanı’nın gümrük işlemlerine başlanmasıyla birlikte artık uluslararası bir havalimanı olacağını söyledi. Ünal, sözlerine şu şekilde devam etti, “Cumhurbaşkanımız da mitingde söyledi. İngiltere'de 100 bin Kahramanmaraşlı var, yine Fransa'da 100 bine yakın Kahramanmaraşlı var. Belçika'da, Hollanda'da Kahramanmaraşlı hemşerilerimiz var. Yine aynı şekilde buradan Cidde'ye umre ve hac ziyaretleri için uçuşlar var. Bütün bunlar zaten 1 milyon 150 bin nüfusu olan Kahramanmaraş'ımıza bir uluslararası havaalanını zorunlu kılıyordu. Bu sözü vermiştik, bu sözü yerine getirmiş olmanın milletvekillerimiz ve başkanlarımız olarak mutluluğunu yaşıyoruz.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’a ziyaretlerinde AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Mehmet Cihat Sezal ve Habibe Öçal ile AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici de eşlik etti.

Ünal, ziyaretlerin ardından ise AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı’nda, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı, ilçe belediye başkanları ile AK Parti İl ve ilçe başkanlarının katıldığı değerlendirme toplantısına katıldı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz