Ramazan Bayramı dolayısıyla İstanbul’daki seçim çalışmalarına ara vererek memleketi Kahramanmaraş’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, yoğun bir şekilde bayramlaşma ziyaretlerini sürdürüyor. Kentte ilk olarak Kahramanmaraş Valiliği ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Ünal, sonrasında ise geçtiğimiz günlerde Pençe Operasyonu kapsamında şehit düşen Türkoğlu’lu Mehmet Taşhan’ın ailesini ziyaret ederek, taziyelerini iletti. Ünal ardından doğup büyüdüğü Elbistan’a geçerek hemşerileriyle buluştu. Elbistan Kaymakamlığı ve Elbistan Belediyesi tarafından, Hükümet Konağı bahçesinde organize edilen bayramlaşma programına katılan Ünal’a, ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi.

“BAYRAMLAR BİRLİK VE BERABERLİĞİN PEKİŞTİĞİ GÜNLERDİR”

Bayramlaşma töreninde ilk olarak Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, bir selamlama konuşması yaptı. Tüm Elbistanlıların Ramazan Bayramı’nı tebrik eden Kaymakam Demir, “Başı rahmet, ortası mağfiret sonu da ebedi azaptan kurtuluşun müjdecisi olan on bir ayın sultanı Ramazan­ı Şerif’i huzur içerisinde tamamlayarak bir bayram gününe kavuşmanın heyecanı ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bayramlar, birlik ve beraberliğin pekiştiği, milli ve manevi duyguların en üst düzeyde yaşandığı müstesna günlerdir. Ramazan Bayramı’nın mutluluğumuzu, sevincimizi katbekat artırmasına ve maneviyatımızı daha da güçlendirmesini temenni ediyorum. Bu mübarek günde kanları ve canları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum. Bayramınızı tebrik ediyorum” dedi.

Demir’in ardından Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’ün umrede olması sebebiyle yerine vekalet eden Başkan Vekili Ali Demir de bir söz alarak, tüm Elbistanlıların ve İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutladı.

“ELBİSTAN’DA NE İSTERSEK YAPABİLİYORUZ”

Sonrasında ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Elbistanlı vatandaşlara seslendi. Hükümet Konağı hayalinin gerçek olduğunu belirterek, Elbistan halkının bütün taleplerinin olumlu şekilde sonuçlandığına vurgu yapan Ünal, “Şehir müzesini yapıp; Hükümet Konağıyla arasında bir meydan oluşturarak burada bayramları kutlamak benim hayalimdi. Allah bunu gerçekleştirdi. Hamdolsun böyle güzel bir hükümet konağı hayalimiz gerçekleşti. Elbistan’da elhamdülillah ne istersek yapabiliyoruz. Bundan daha büyük bir nimet olmaz. Yeni fakülte açılacak. Yeni fakültenin binası, yeni sağlık meslek yüksekokulunun binası, başka okulların konumu ve durumu ile ilgili Kaymakam Bey’le görüştük. Rabbim, her bayramımızı böyle ağzımızın tadının yerinde olduğu, Elbistan’ımızın icraatlarının kolayca yerine getirildiği bayramlar yapsın. Şuanda hamdolsun Elbistan’ın bir dediği iki olmuyor. Eksiklerimiz var mı? Var. Eksiklikler olacak ki tamamlanacak. Sorun olmadan sorun çözülmez. Sıkıntı, sorun olacak ki onu çözeceğiz. Beraberce yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“ELBİSTAN’IN GEÇMİŞ 100 YILLIK TARİHİMİZDE BÜYÜK İZLERİ VAR”

Elbistan’ın, Maraş’ın kurtuluşu ve milli mücadeledeki önemine değinen Ünal, “Eski günlerimizi Rabbim bize bir daha göstermesin. Rabbim, birliğimizi ve beraberliğimizi muhafaza etsin, daim etsin. Siyaseten şu olur, bu olur. Siyasette yarışma vardır, sandıkta mücadele vardır. Ama sandıkta mücadele bittiğinde asıl olan kardeşliğin baki olmasıdır. Dostluğun, birliğin, beraberliğin baki olmasıdır. Kaldı ki; Elbistan gibi medeniyet merkezi olmuş bir şehrin bunu bir kültür haline getirmiş bir şehrin bu konuda sorun yaşamasını düşünemeyiz. Şehir müzesi olacak olan eski hükümet konağımızın çalışması yapılırken bazı belgeleri okudum. Maraş işgal altında olduğu için Müdafaa­i Hukuk Cemiyeti’nin, burada kurulduğunu biliyoruz. Güney bölgesinin kurtarılmasının bütün planları Elbistan’da gerçekleşiyor. İlk Müdafaa­i Hukuk Cemiyeti burada kuruluyor. Elbistan’ın da kurtuluşun 100. yılında çok önemli ve kıymetli bir yeri var. Bu 100. yıl etkinliklerini inşallah beraberce Elbistanlı olmanın gururuyla, Elbistan’ın geçmiş 100 yıllık tarihinde her birimizin ecdadının izleri var. Bu da bizi gururlandırıyor.

“23 HAZİRAN’DAN SONRA ELBİSTAN’DA HEP BERABER OLACAĞIZ”

Sözlerine birlik ve beraberlik vurgusu yaparak devam eden Ünal, 23 Haziran’daki İstanbul seçimlerinin ardından Elbistan’a daha sık geleceğini belirterek, “Bir şehir, sadece bina değildir, sadece yol değildir, parklar, bahçeler değildir. Bir şehir bütün bunların içinde yaşayan insanın huzuru, mutluluğu, ahlakı, inancı, değeri ve onun ruhunu, kalbini besleyen muhabbeti için yapılır. İçinde düşmanlık olan, nefret olan hiçbir şeyden bereket hasıl olmaz. Her birinizin bayramını tebrik ediyorum. Rabbim, bizleri nice bayramlara eriştirsin. 23 Haziran’dan sonra Elbistan’da hep beraber olacağız. Bayramımız bayram olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Ünal ve beraberindeki Elbistan halkıyla tek tek bayramlaştı.

Bayramlaşma programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, Elbistan Belediye Başkan Vekili Ali Demir, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, BBP MKYK Üyesi İbrahim Alagöz, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Av. Hasan Sungur, CHP Elbistan İlçe Başkanı Av. Tayfun Barış Arslan, MHP Elbistan İlçe Başkanı Ramazan Kılıç, BBP Elbistan İlçe Başkanı Hıdır Gezer, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sinan Sert, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, meslek odası başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz