EXPO’ları denetleyen Uluslararası bir örgüt olan olan AIPH, her EXPO sahibi olan şehre 6 ayda bir ilerleme raporu sunuyor. Ayrıca bu uluslararası örgüte bağlı denetçiler düzenlenen kurullara katılarak, yerinde inceleme yapıp, raporlarını sunma imkânı yakalıyor.

18 Eylül 2018 tarihinde İtalya Padova’da düzenlenen 70. AIPH Genel Kurulu’na katılan Başkan Mahçiçek, 2023 yılında düzenlenecek Uluslarası Bahçecilik EXPO’suna adaylığını koyarak, oy birliği ile EXPO 2023 Onikişubat/ Kahramanmaraş’ı almaya hak kazanmıştı. Yerel Seçimler nedeniyle AIPH Genel Kurulu’nun Hollanda Amsterdam’da düzenlenen toplantısına katılamayacağını belirten Başkan Mahçiçek, İngilizce olarak seslendiği videolu mesajında şu ifadelere yer verdi.

“Sayın Başkan Bernard Östrom ve AIPH in değerli yönetim kurulu üyeleri
Sayın Genel Sekreter Tim Brierclife
Dünyanın birçok ülkesinden gelmiş sevgili AIPH delegeleri
19 Eylül de İtalya’nın Padova şehrinde düzenlenen toplantıdan sonraki bu ilk buluşmanıza maalesef 31 Mart 2019 da düzenlenecek Yerel Seçimlerde tekrar belediye başkanlığına aday olmam sebebi ile katılamıyorum.
Bu vesile ile,
Padova’daki toplantıda oybirliği ile verdiğiniz desteğe tekrar teşekkürlerimi iletiyorum.
AIPH EXPO’larının tarihine altın harflerle yazılacak bir EXPO’yu Onikişubat/ Kahramanmaraş Türkiye de yapma kararlılığımızı tekrar ediyorum.
Arkadaşlarımız size bu süre içerisinde neler yaptığımızı anlatacak.
Hepinize başarılı bir genel kurul dilerim.
En kısa sürede tekrar görüşmek dileği ile…”

Haber Merkezi

              

Editör: Mahmut Beyaz